U Hrvatsku stigao inovativni uređaj za zagrijavanje duhana – glo

In Promocije / novi proizvodi
bat

Tri godine nakon akvizicije TDR-a, British American Tobacco (BAT) nastavlja s investicijama u Hrvatskoj. Predstavnici BAT-a danas su predstavili glo, inovativan proizvod koji zagrijava duhan bez sagorijevanja. glo je proizvod koji donosi iskustvo slično pušenju, ali bez sagorijevanja i potencijalno je znatno manje štetan od klasičnih cigareta.

„Do kraja godine, BAT-ova ulaganja u Hrvatskoj od preuzimanja TDR-a dosegnut će 45 milijuna eura. Hrvatska je postala središte BAT-ove regije Adria, nastavljamo s rastom proizvodnje, investicijama i zapošljavanjem u Hrvatskoj. Hrvatska je dobila priliku da bude jedno od prvih tržišta u regiji na kojima ćemo lansirati glo. Izrazito sam ponosan što odraslim pušačima sada možemo ponuditi ovu potencijalno manje rizičnu alternativu cigaretama“, rekao je Antal Bekefi, generalni direktor BAT-a za regiju Adria.

Bekefi je napomenuo kako je lansiranje uređaja nove generacije dio nastojanja BAT-a da postane predvodnik u transformaciji globalnog duhanskog biznisa s ciljem kontinuiranog razvoja proizvoda smanjenog rizika. BAT ulaže značajna sredstva u istraživanje i razvoj – od 2012. godine uloženo je više od 2,5 milijarde dolara u razvoj proizvoda nove generacije.

Na službenom predstavljanju tog inovativnog proizvoda u Hrvatskoj, dr. Chris Proctor, glavni direktor za znanost u BAT-u, pojasnio je znanstvenu i tehnološku pozadinu uređaja glo. Investiranje u znanost i inovacije omogućuje BAT-u razvoj ponude proizvoda potencijalno manjeg rizika, kao što je glo, sve većem broju odraslih pušača diljem svijeta.

Dr. Chris Proctor je na službenom predstavljanju uređaja u Zagrebu izjavio sljedeće:
„glo je rezultat godina predanosti, inovacija i znanstvenih istraživanja. Danas s ponosom pušačima možemo ponuditi potencijalno manje rizičnu alternativu pušenju. U istraživanjima nam je prioritet bio ispitati pojedine štetne sastojke dima cigarete te smo zamijetili značajno smanjenje tih tvari u pari koju ispušta glo. Iako treba provesti dugoročnija istraživanja, rezultati dosadašnjih istraživanja upućuju na potencijalno manju štetnost u usporedbi s pušenjem cigareta“.

Na razvoju uređaja glo sudjelovalo je više od 100 stručnjaka s pet kontinenata. Među njima su inženjeri, dizajneri, stručnjaci za duhan i toksikolozi. Razvoj je trajao četiri godine.

„Hrvatska je dobila priliku biti među prvim državama u regiji u kojima ćemo predstaviti glo, zahvaljujući izvrsnoj tržišnoj poziciji i potrošačima koji rado prihvaćaju nove, inovativne proizvode. Prednosti uređaja glo uključuju više izbora za potrošače, potencijalno smanjeni rizik kao i potencijalnu uštedu za nacionalne javno zdravstvene sustave“, izjavio je Josip Lozančić, direktor pravnih i regulatornih poslova BAT-a za regiju Adria.

Ključna prednost uređaja glo je jednostavnost i lakoća upotrebe, jer uređaj se kontrolira jednom tipkom, a jedno punjenje uređaja omogućava 30 uzastopnih korištenja. Ovaj inovativni uređaj zagrijava duhan do temperature 240 °C te pritom proizvodi paru koja sadrži oko 90-95 posto manje štetnih tvari od dima konvencionalnih cigareta*. Prilikom upotrebe ne nastaje dim niti pepeo**. Budući da nema dima, značajno je smanjen neugodan miris na koži, kosi, odjeći i zatvorenim prostorima.

glo izlazi na tržište uz neo™ sticks, duhanske umetke posebno izrađene za korištenje uz glo. neo™ sticks dolaze u širokoj ponudi okusa kako bi zadovoljili što raznovrsnije ukuse korisnika diljem svijeta. U Hrvatskoj će neo™ sticks biti dostupni u 3 arome – Navy Blue, Green i Citrine.

“Ovaj proizvod karakteriziraju vrhunski dizajn i jednostavnost korištenja. Nakon umetanja duhanskog umetka u uređaj, samo jednim klikom pokreće se mehanizam zagrijavanja. Za 40 sekundi uređaj dolazi do radne temperature. Kada je potpuno osvijetljen, uređaj je spreman za korištenje. Napredna elektronika neprestano nadzire temperaturu i onemogućuje pregrijavanje. U usporedbi s drugim uređajima nove generacije, sa samo jednim punjenjem uređaj se može koristiti do 30 puta,“ rekao je John Brady, direktor marketinga BAT-a za regiju Adria.

Za sada će potrošačima od danas uređaj i duhanski umeci biti dostupni na više od 1.300 lokacija.

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.