U Hrvatsku stigao siggi’s skyr – gusti islandski jogurt jednostavnih i prirodnih sastojaka

In Promocije / novi proizvodi
U Hrvatsku stigao siggi's skyr – gusti islandski jogurt jednostavnih i prirodnih sastojaka

Osnivač brenda Siggi Hilmarsson predstavio je liniju siggi’s skyreva odnedavno dostupnu na hrvatskom tržištu, a čije se lansiranje uskoro očekuje i u drugim europskim zemljama.

Osnivač brenda siggi’s, Siggi Hilmarsson, u zagrebačkom Botaničar baru predstavio je liniju siggi’s skyreva – gustih jogurta islandskog tipa. Ovaj trenutno najbrže rastući brend skyreva u SAD-u od sada je dostupan i na hrvatskom tržištu, u četiri okusne varijante – natur, vanilija, borovnica i jagoda.

Siggi’s skyr je islandski tip gustog jogurta koji se priprema od obranog kravljeg mlijeka i tek nekoliko jednostavnih i prirodnih sastojaka, u skladu s 1.000 godina starom islandskom tradicijom proizvodnje mliječnih proizvoda.

Za jednu čašu siggi’s skyra potrebno je do četiri puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta. Procesom cijeđenja, koji je karakterističan upravo za proizvodnju skyra, dobiva se gust jogurt bogat proteinima (s 14 do 16 g po porciji). Siggi’s skyr ne sadrži umjetna sladila, boje i arome, a odlikuje ga 0% mliječne masti te 30% manje šećera u odnosu na druge voćne jogurte.

Siggi’s skyr snažno promovira DIY (Do It Yourself) koncept pripreme jednostavnih obroka i međuobroka, koji kombinira siggi’s skyr te svježe voće i povrće, žitarice, orašaste plodove, kao i druge zdrave i prirodne namirnice. Svi gosti su, stoga, imali priliku kušati jednostavne i zdrave obroke koje je za njih na licu mjesta pripremala Anđela Ivčević (@ Lil_Kitchen), gastro blogerica i zaljubljenica u siggi’s.

„Po završetku fakulteta zaposlio sam se u korporaciji, no igrom slučaja baš u to vrijeme sam u svojoj kuhinji u New Yorku, prema maminom receptu iz šezdesetih godina, počeo raditi skyr koji mi je nedostajao, a često sam ga jeo kao dijete. Shvatio sam da u SAD-u postoji razvijeno tržište zdrave hrane i u sklopu njega prostor za plasman tradicionalnog islandskog jogurta bogatog proteinima, siromašnog mastima i s bitno smanjenim udjelom šećera u odnosu na ostale voćne jogurte. Ubrzo sam u korporaciji dao otkaz i počeo svoj skyr prodavati na tržnici u New Yorku. Ključnim za uspjeh pokazao se ulazak u trgovački lanac Whole Foods 2008. godine, čime siggis’s skyrevi postaju dostupni potrošačima diljem SAD-a“ – izjavio je Siggi Hilmarsson, osnivač brenda siggi’s.

Nakon SAD-a siggis’s skyr stigao je ove godine u Europu gdje je gotovo istovremeno lansiran u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Sloveniji, potom u Portugalu, a nedavno i u Australiji. Siggi Hilmarsson i dalje brine o svakom detalju brenda koji je razvio te ga promovira kao njegov najbolji brend ambasador.

You may also read!

Cyber Week Tel Aviv

Hrvatske tvrtke na konferenciji o kibernetičkoj sigurnosti

Više od 500 milijardi eura štete na svjetskoj razini Digitalna ekonomija raste sedam puta brže od ostatka gospodarstva, a do

Read More...
Kurtalj

Novi podrumi za još bolja vina i „Šampeke“

Južne padine Plešivice idealne su za vinogorja na kojima se uzgajaju brojna kvalitetna vina, a mnogi vjeruju kako vinova

Read More...
1-Alen Kajmović i Darko Horvat

Stipendije od 2.800 kuna, dodatne pogodnosti i siguran posao budućim mesarima u Grupi Pivac

Mjesečna stipendija od 2.800 kuna, besplatni udžbenici, naknada za rad na praksi, mogućnost rada za vrijeme školskih praznika, besplatan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.