U Istri tijekom blagdana gotovo deset tisuća gostiju

In Iz zemlje
istra

Na području Istarske županije boravi oko deset tisuća gostiju koji će Novu godinu dočekati u petnaestak otvorenih hotela i dva kampa na istarskom poluotoku, rekao je za Hinu direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

“U Istri se trenutno odmara gotovo deset tisuća gostiju što je tri puta više nego prošle godine kada je tijekom božićno-novogodišnjih blagdana boravilo 3.750 gostiju, ali i duplo manje nego rekordne 2019. godine kada je u našoj županiji boravilo 21.500 turista”, kaže Ivošević.

Dodaje da je zadovoljan brojnošću gostiju jer je to, kako kaže, “bude li epidemiološka situacija to dozvolila, najava dobre turističke 2022. godine”.

Tijekom prosinca u Istri je boravilo 105 tisuća turista što je 27 posto manje nego prije dvije godine kada ih je bilo 142.166.

Najviše gostiju boravi na području turističkih zajednica Poreča i Rovinja, a prednjače domaći posjetitelji, zatim gosti iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Italije. Prema podacima istarske Turističke zajednice, najviše gostiju boravi u hotelima, gotovo 60 posto.

Iz Arena Hospitality Groupa javljaju kako tijekom zimskih mjeseci, uključujući i doček Nove godine, imaju otvoren hotel Park Plaza Belvedere u Medulinu, kao i kamp Arena Grand Kažela također u Medulinu te kako očekuju oko tisuću gostiju koji će boraviti dva do tri dana za doček. Njihovi gosti većinom su iz Austrije i Slovenije, a ove godine primjećuju povećan interes domaćih gostiju.

Valamar će, sukladno epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama, u objektima koji rade u božićno-novogodišnjem periodu organizirati poseban blagdanski program za goste svojih hotela i kampova, kao što su živa glazba i nastupi DJ-eva.

Tijekom prosinca i blagdana u Rovinju su otvoreni Maistrini hoteli Grand Park Hotel Rovinj, Lone, Adriatic, Eden, Amarin, zatim Pineta, apartmani Riva te kamp porto Sole u Vrsaru. (H)

You may also read!

plenkovic

Tri segmenta djelovanja za ublažavanje rasta cijena energenata

Premijer Andrej Plenković u srijedu je najavio kako će Vlada s ciljem ublažavanja rasta cijena energenata na građane djelovati

Read More...
Donacija dm

Donacija dm-a u iznosu od 67.595 kuna za nastavak istraživanja raka prostate

U srijedu, 26. siječnja, dm je Institutu Ruđer Bošković predao donaciju u iznosu od 67.595 kuna koja je namijenjena

Read More...
Milanović Kraš

U slavljeničkoj godini Kraš potvrđuje lidersku poziciju i nastavlja rasti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je posjetio Kraš prehrambenu industriju d.d. koja obilježava 110 godina poslovanja. Početak poslovanja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.