U Krapinsko-zagorskoj županiji dodijeljeni novi ugovori vrijedni 5 milijuna kuna

In Krediti za poduzetništvo
U Krapinsko-zagorskoj županiji dodijeljeni novi ugovori vrijedni 5 milijuna kuna

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek je u srijedu, 31. ožujka 2021. godine, posjetio Krapinsko-zagorsku županiju, pri čemu je u nazočnosti uručio četiri ugovora o potporama projektima iz Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti veće od 5 milijuna kuna te obišao gradilište Dobrovoljnog vatrogasnog društva i tvrtku Španmes u Donjoj Stubici, projekte financirane sredstvima istog Programa.

Državni tajnik Tušek je u Krapinskim toplicama uručio ugovor o sufinanciranju ulaganja u rekonstrukciju i opremanje objekta za preradu mesa Obrtu za trgovinu i preradu mesa Španmes vrijednom više od 3 milijuna kuna odobrene potpore, ugovor o potpori izgradnji objekta za klanje životinja (klaonica) i preradu mesa OPG-u Trbušić Mario u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna, kao i ugovor o potpori ulaganjima u fotonaponsku elektranu na mliječnoj farmi u Zlataru vrijedan 161 tisuću kuna te ugovor o potpori projektu pružanja usluga u ruralnim područjima s mehanizacijom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Desiniću u vrijednosti 371 tisuće kuna.

„Ulaganja u obnovljive izvore energije, u nepoljoprivredne djelatnosti povezane s poljoprivrednom proizvodnjom te ulaganja u preradu osigurat će racionalnije i učinkovitije poslovanje na farmama, ali i stvaranje proizvoda dodane vrijednosti. Upravo u tom segmentu te iz tih razloga povećali smo hrvatskim poljoprivrednicima i iznos raspoloživih sredstva za preradu za 162 milijuna kuna, ulaganja u obnovljive izvore energije za 85 milijuna kuna, te sredstva za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim krajevima – kroz dvije operacije – za ukupno 100 milijuna kuna“, rekao je državni tajnik Zdravko Tušek povodom uručivanja vrijednih ugovora te najavio kako je Ministarstvo poljoprivrede za ovu godinu pripremilo 23 natječaja vrijednosti preko 2,4 milijarde kuna, među kojima su i natječaji za ruralnu infrastrukturu.

Također, državni tajnik Tušek je obišao prostore tvrtke Španmes iz Gornje Stubice kojoj su dodijeljena sredstva potpore iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti od 3,1 milijun kuna, a koja će omogućiti realizaciju 6,3 milijuna kuna vrijednog projekta rekonstrukcije i opremanja prostora za obradu mesa i proizvodnju suhomesnatih proizvoda s dodanom vrijednošću.

Realizacija planiranih zahvata će rezultirati preradom sirovine u suhomesnate proizvode dodane vrijednosti i povećanje prihoda te će korisnik s istom količinom ulazne sirovine od 118 tona prerađivati 103 tone svježeg mesa, umjesto dosadašnje 73 tone.

„Do sada je poljoprivrednicima u Krapinsko-zagorskoj županiji stavljeno kroz ugovore i odluke više od 900 milijuna kuna, od čega je više od 500 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja, te vjerujem da će iznosi ugovorenih i isplaćenih sredstava rasti s obzirom na iskustvo koje sada imamo, kao i dodatna sredstva iz Programa ruralnog razvoja – 901 milijun eura – koje ćemo u 2021. i 2022. godini staviti na raspolaganje poljoprivrednicima te gotovo 5 milijardi eura koji će biti dostupni u sljedećoj financijskoj perspektivi za ulaganja u poljoprivredu.“, zaključio je državni tajnik Tušek.

You may also read!

WorldBank

Hrvatska može biti predvodnik u sektoru plavoga gospodarstva u Europskoj uniji

Obala i more Republike Hrvatske ključni su nacionalni resursi koji znatno pridonose razvoju njezina gospodarstva, daju joj komparativnu prednost

Read More...
jti

JTI proglašen vrhunskim poslodavcem

Kompanija Japan Tobacco International u Hrvatskoj je po prvi put dobitnik prestižnog Top Employer certifikata koji se dodijeljuje kompanijama

Read More...
lala

Lala – nova izvorno hrvatska ležaljka premium kvalitete

Inovator Davor Kovačić i magistar drvne tehnologije Drago Jelonjić kreativno udružili snage i znanje Briga o zdravlju i prevenciji zdravlja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.