U listopadu u Hrvatskoj 12,4 posto više noćenja turista

In Iz zemlje
turisti

U listopadu je u hrvatske komercijalne smještajne objekte došlo 963 tisuće turista, što je 13,3 posto više nego godinu dana prije, dok je broj njihovih noćenja porastao za 12,4 posto, na 2,8 milijuna, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Pritom je u te objekte došlo oko 166 tisuća domaćih turista, što je 15,7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a ostvarili su oko 344 tisuće noćenja, 13,7 posto više.

Stranih je turista, pak, bilo 798 tisuća, što je rast od 12,8, dok je broj njihovih noćenja porastao za 12,2 posto, na 2,5 milijuna.

Pritom ih je najviše došlo iz Njemačke, 134.947, a Nijemci su ostvarili i 697 tisuća noćenja što je 28,1 posto od ukupno ostvarenih noćenja stranih turista.

U petak objavljeni podaci DZS-a pokazuju i da je u prvih deset mjeseci ove godine u domaće komercijalne objekte došlo 17,9 milijuna turista, 6,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Pritom su ostvarili 88,1 milijun noćenja, što je 3,8 posto više nego godinu dana prije.

Od toga su domaći turisti ostvarili 1,8 milijuna dolazaka, što je rast od 10,1 posto te gotovo 6 milijuna noćenja ili 8,1 posto više u odnosu na isto razdoblje 2017..

Istovremeno je broj dolazaka stranih turista porastao za 6,4 posto, na 16,2 milijuna, dok je broj njihovih noćenja porastao za 3,5 posto, na 82,2 milijuna, pokazuje izvješće DZS-a.

U prvih devet mjeseci ove godine najviše noćenja stranih turista ostvarili su gosti iz Njemačke (24,2 posto), Slovenije (8,7 posto), Austrije (8,4 posto), Poljske (7,3), Češke (6,2) i Italije (6 posto). (H)

You may also read!

Tematska

Tematska inovacijska vijeća započela s radom

Uz izvrstan odaziv i pod predsjedanjem državnog tajnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i predsjednika Inovacijskog vijeća za industriju

Read More...
turizam

Poslodavci u turizmu podržavaju zapošljavanje umirovljenika

Hrvatska udruga turizma (HUT) podržava omogućavanje rada umirovljenicima do četiri sata dnevno uz zadržavanje isplate pune mirovine i ocjenjuje

Read More...
hgk-zgrada

Povoljna fiskalna kretanja u trećem kvartalu prošle godine

Prema podacima Eurostata, u trećem kvartalu prošle godine nastavljena su pozitivna kretanja deficita i duga opće države zemalja članica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.