U listopadu u Hrvatskoj 12,4 posto više noćenja turista

In Iz zemlje
turisti

U listopadu je u hrvatske komercijalne smještajne objekte došlo 963 tisuće turista, što je 13,3 posto više nego godinu dana prije, dok je broj njihovih noćenja porastao za 12,4 posto, na 2,8 milijuna, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Pritom je u te objekte došlo oko 166 tisuća domaćih turista, što je 15,7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a ostvarili su oko 344 tisuće noćenja, 13,7 posto više.

Stranih je turista, pak, bilo 798 tisuća, što je rast od 12,8, dok je broj njihovih noćenja porastao za 12,2 posto, na 2,5 milijuna.

Pritom ih je najviše došlo iz Njemačke, 134.947, a Nijemci su ostvarili i 697 tisuća noćenja što je 28,1 posto od ukupno ostvarenih noćenja stranih turista.

U petak objavljeni podaci DZS-a pokazuju i da je u prvih deset mjeseci ove godine u domaće komercijalne objekte došlo 17,9 milijuna turista, 6,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Pritom su ostvarili 88,1 milijun noćenja, što je 3,8 posto više nego godinu dana prije.

Od toga su domaći turisti ostvarili 1,8 milijuna dolazaka, što je rast od 10,1 posto te gotovo 6 milijuna noćenja ili 8,1 posto više u odnosu na isto razdoblje 2017..

Istovremeno je broj dolazaka stranih turista porastao za 6,4 posto, na 16,2 milijuna, dok je broj njihovih noćenja porastao za 3,5 posto, na 82,2 milijuna, pokazuje izvješće DZS-a.

U prvih devet mjeseci ove godine najviše noćenja stranih turista ostvarili su gosti iz Njemačke (24,2 posto), Slovenije (8,7 posto), Austrije (8,4 posto), Poljske (7,3), Češke (6,2) i Italije (6 posto). (H)

You may also read!

Burilović

Burilović: Nedostatak radne snage je pitanje svih pitanja

Održana 2. sjednica Skupštine HGK „Gospodarski rast od gotovo 4 posto se konačno bliži stopama koje smo priželjkivali i očekivali,

Read More...
Gen-D launch

Gen-D – Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

Program „Gen-D – Nurturing a Digital Future“ pokrenut je s ciljem doprinosa digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i

Read More...
Doritos

DORITOS – vodeće svjetske kukuruzne tortilje u Konzumu

Na nezaboravnom večernjem događanju održanom na Europskom trgu brojni su uzvanici i posjetitelji uživali u uzbudljivom programu kojim su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.