U Osijeku Sajam lova, ribolova i turizma

In Sajmovi i izložbe
gc

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, novom osječkom sajamskom prostoru u petak je otvoren 18. SALORI – Sajam lova, ribolova i turizma na kojemu se u iduća tri dana predstavlja 100-tinjak izlagača.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić na otvorenju sajma istaknuo je da je riječ o specifičnom i značajnom sajmu, jer se veliki potencijali za lov, ribolov i turizam nalaze upravo u Osječko-baranjskoj županiji. “Danas je ovdje i 11 partnera iz Europe, sajam je veći i vidljiviji nego prije, čime ćemo ostvariti dobre rezultate i odjeke”, naveo je Anušić, dodajući kako rezultat sajma treba biti i veća gospodarska aktivnost u sve tri grane.

Istaknuo je da je Salori već deseta manifestacija u novom sajamskom prostoru te najavio da se do kraja godine planira još 11 događanja, i to dva sajma, 8 konferencija i jedan veliki međunarodni samit.

“Gospodarski centar OBŽ tako ostvaruje svoju ulogu, a sve zbog čega smo ga napravili i investirali toliko novca se postupno opravdava”, poručio je, izrazivši nadu da će se i dalje nastaviti graditi uz potporu Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU.

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić kazao je da Gospodarski centar OBŽ izgleda impozantno i privlači ljude te daje drugu dimenziju cijeloj županiji, gradu i sajmovanju na istoku Hrvatske.

“Potrudit ću se učiniti sve da realiziramo projekt do kraja i da u neko dogledno vrijeme imamo kompletan projekt GC-a završen kako bi mogli razvijati sve ono što su zamislili svi ovdje”, rekao je Mikulić.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić podsjetio je da su lov i ribolov jako visoko zastupljeni u Osječko-baranjskoj županiji. “U Hrvatskoj ima gotovo 69 tisuća, lovaca što je jedna izuzetno važna gospodarska djelatnost. U turističkoj djelatnost OBŽ prednjači u kontinentalnom turizmu, a ovim sajmom će se dodatno promovirati svi oni potencijali kojima OBŽ raspolaže kako u sportsko-ribolovnom tako i u lovnom”, ocijenio je Pavić.

Uz Hrvatski lovački savez i Lovački savez OBŽ, na Sajmu sudjeluju i lovački savezi iz drugih županija te iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Grčke, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

Sajamska se ponuda odnosi prvenstveno na izložbe i prodaju renomirane opreme, oružja, pribora i uređaja za lov i ribolov a program je upotpunjen i nizom pratećih stručnih predavanja, prezentacija lovišta i rada lovačkih saveza kao i predstavljanjem djelatnosti i mogućnosti športskih ribolovnih saveza te turistička ponuda.

Posjetitelji sajma moći će kušati fiš paprikaš i čobanac koje će pripremati vrsni kuhari. Organizirane su i edukacije o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta ali i SALORI kup – natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan kao i parkirni prostor, a za građane je tijekom sva tri dana održavanja osiguran i besplatan prijevoz autobusom od Gajevog trga do Gospodarskog centra OBŽ.

Organizator sajma je Osječki sajam d.o.o. u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Hrvatskim lovačkim savezom, Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom. Program se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design