U SPAR i INTERSPAR trgovinama novi izbor ekološki prihvatljivih vrećica

In DOP
U SPAR i INTERSPAR trgovinama novi izbor ekološki prihvatljivih vrećica

SPAR Hrvatska kao društveno odgovorna kompanija već godinama slijedi najznačajnije trendove u segmentu očuvanja okoliša. Ponudom višekratnih i biorazgradivih vrećica SPAR Hrvatska potiče kupce na smanjenje korištenja plastičnih vrećica i promovira ekološku svijest.

Kupci tako od nedavno u svim SPAR i INTERSPAR trgovinama mogu pronaći mrežaste vrećice proizvedene od 100 posto recikliranog materijala, a koji je nastao od otpada PET boca. Od jedne otpadne boce proizvedene su dvije vrećice za višekratnu uporabu dok će svaka uporabljena vrećica tijekom svoje uporabe kroz dvije godine zamijeniti najmanje 300 jednokratnih vrećica. Time se pridonosi smanjenoj opterećenosti okoliša plastičnim otpadom.

Vrećice su namijenjene za voće i povrće te se mogu prati što omogućuje njihovu kontinuiranu uporabu, a jednom kad se vrećica istroši baca se u za to predviđeni ambalažni otpad što pridonosi daljnjem procesu recikliranja. U SPAR-u i INTERSPAR-u kupci mogu kupiti mrežaste vrećice u paketima od dva ili četiri komada po cijeni od 12.99 kuna, odnosno 17.99 kuna.

Na odjelu voća i povrća kupcima su na raspolaganju i ekološki prihvatljive vrećice izrađene od obnovljivih izvora. Ove biorazgradive vrećice certificirane su za odlaganja u kućna kompostišta što je i vidljivo na njihovoj deklaraciji na kojoj postoji oznaka „home“. To znači da će se vrećica na temperaturama u kućnom kompostištu i uz potrebnu vlažnost potpuno razgraditi.

Na blagajnama SPAR i INTERSPAR trgovina kupci mogu pronaći i biorazgradive vrećice za svoju kupnju. Riječ je vrećici koja se nakon višekratne upotrebe može koristiti kao vrećica za organski otpad jer je biorazgradiva i kompostabilna.

You may also read!

komp

Kreditne institucije započinju s obradom i razmjenom podataka svojih klijenata

Kreditne institucije započinju s obradom i razmjenom podataka u Osnovnom sustavu registra (OSR sustav) posredstvom Hrvatskog registra obveza po

Read More...
kava

Istraživanje potvrdilo – kava pomaže u borbi protiv pretilosti

Rezultati istraživanja pokazali su kako je kod žena koje su pile četiri ili više šalica kave dnevno zabilježen ukupni

Read More...
tefal

Tefal Aromatiq 3 u 1 električni roštilj

Tefal Aromatiq 3 u 1 električni roštilj odlikuju nevjerojatni okus i visoka učinkovitost. Idealan je za najzahtjevnije roštilj majstore, Tefal

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.