U SPAR i INTERSPAR trgovinama novi izbor ekološki prihvatljivih vrećica

In DOP
U SPAR i INTERSPAR trgovinama novi izbor ekološki prihvatljivih vrećica

SPAR Hrvatska kao društveno odgovorna kompanija već godinama slijedi najznačajnije trendove u segmentu očuvanja okoliša. Ponudom višekratnih i biorazgradivih vrećica SPAR Hrvatska potiče kupce na smanjenje korištenja plastičnih vrećica i promovira ekološku svijest.

Kupci tako od nedavno u svim SPAR i INTERSPAR trgovinama mogu pronaći mrežaste vrećice proizvedene od 100 posto recikliranog materijala, a koji je nastao od otpada PET boca. Od jedne otpadne boce proizvedene su dvije vrećice za višekratnu uporabu dok će svaka uporabljena vrećica tijekom svoje uporabe kroz dvije godine zamijeniti najmanje 300 jednokratnih vrećica. Time se pridonosi smanjenoj opterećenosti okoliša plastičnim otpadom.

Vrećice su namijenjene za voće i povrće te se mogu prati što omogućuje njihovu kontinuiranu uporabu, a jednom kad se vrećica istroši baca se u za to predviđeni ambalažni otpad što pridonosi daljnjem procesu recikliranja. U SPAR-u i INTERSPAR-u kupci mogu kupiti mrežaste vrećice u paketima od dva ili četiri komada po cijeni od 12.99 kuna, odnosno 17.99 kuna.

Na odjelu voća i povrća kupcima su na raspolaganju i ekološki prihvatljive vrećice izrađene od obnovljivih izvora. Ove biorazgradive vrećice certificirane su za odlaganja u kućna kompostišta što je i vidljivo na njihovoj deklaraciji na kojoj postoji oznaka „home“. To znači da će se vrećica na temperaturama u kućnom kompostištu i uz potrebnu vlažnost potpuno razgraditi.

Na blagajnama SPAR i INTERSPAR trgovina kupci mogu pronaći i biorazgradive vrećice za svoju kupnju. Riječ je vrećici koja se nakon višekratne upotrebe može koristiti kao vrećica za organski otpad jer je biorazgradiva i kompostabilna.

You may also read!

kaufland

Kaufland svečano otvorio prvi Solar Carport – nadstrešnice za automobile s ugrađenim solarnim panelima

Kaufland je na lokaciji svoje poslovnice Blato u Zagrebu službeno obilježio puštanje solarnih panela u pogon. Ovaj projekt pametnih

Read More...
nekretnine

Zagreb privlači pažnju svih sudionika na tržištu nekretnina

Cushman & Wakefield, vodeća svjetska tvrtka za pružanje usluga na tržištu nekretnina koja je prošli tjedan priopćila da je

Read More...
jagode

Vrgorac počastio Zagrepčane jagodama

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu protekle je subote mirisalo po jagodama, pršutu i vinu, prepoznatljivim aromama i mirisima vrgorskog kraja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.