U srpnju 10 posto više noćenja francuskih turista

In Iz zemlje
turizam

U dosadašnjem dijelu srpnja francuski su turisti ostvarili 121 tisuću dolazaka i 477 tisuća noćenja što je u odnosu na srpanj prošle godine rast od 7 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Tijekom prvih sedam mjeseci s tog je tržišta ostvareno 300 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja, a što u odnosu na lani predstavlja rast od po šest posto u dolascima i noćenjima.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić smatra da su pozitivni trendovi s francuskog tržišta rezultat proširenja ponude, brojnih promotivnih aktivnosti, kao i kvalitetne suradnje s partnerima poput Ovoyagesa, Travel Europea, Top of travela i Voyamara koji nude hrvatske destinacije.

“Svake se godine uvode i novi čarter letovi i direktne zračne linije prema Splitu, Puli, Dubrovniku i Rijeci iz primjerice Lyona, Marseillesa i Bordeauxa”, izjavio je Staničić.

Većina francuskih turoperatora zadovoljna je ostvarenim bukingom i rezultatima, posebice za srpanj i kolovoz, ali i za rujan i listopad. To potvrđuju podaci Udruženja francuskih turističkih agencija Les Entreprises du Voyage prema kojima je Hrvatska među najprodavanijim inozemnim destinacijama Francuza, te bilježi porast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kažu u HTZ-u. (H)

You may also read!

HTZ promovira nautički turizam na devet europskih tržišta

HTZ promovira nautički turizam na devet europskih tržišta

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) počela je kampanju za nautički turizam koju će provoditi do kraja godine na devet europskih

Read More...
JYSK

JYSK u Hrvatskoj ostvario 535,4 milijuna kuna prometa

Maloprodajni lanac JYSK u Hrvatskoj je u svojoj fiskalnoj godini, koja traje od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza

Read More...
Spoj hrvatske kulture i turizma sve atraktivniji svjetskom tržištu

Spoj hrvatske kulture i turizma sve atraktivniji svjetskom tržištu

„Međuresorno povezivanje i komunikacija preduvjet su za uspješan spoj kulture i turizma. Napori oko Akcijskog plana za razvoj kulturnog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.