U srpnju 10 posto više noćenja francuskih turista

In Iz zemlje
turizam

U dosadašnjem dijelu srpnja francuski su turisti ostvarili 121 tisuću dolazaka i 477 tisuća noćenja što je u odnosu na srpanj prošle godine rast od 7 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima, izvijestili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Tijekom prvih sedam mjeseci s tog je tržišta ostvareno 300 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja, a što u odnosu na lani predstavlja rast od po šest posto u dolascima i noćenjima.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić smatra da su pozitivni trendovi s francuskog tržišta rezultat proširenja ponude, brojnih promotivnih aktivnosti, kao i kvalitetne suradnje s partnerima poput Ovoyagesa, Travel Europea, Top of travela i Voyamara koji nude hrvatske destinacije.

“Svake se godine uvode i novi čarter letovi i direktne zračne linije prema Splitu, Puli, Dubrovniku i Rijeci iz primjerice Lyona, Marseillesa i Bordeauxa”, izjavio je Staničić.

Većina francuskih turoperatora zadovoljna je ostvarenim bukingom i rezultatima, posebice za srpanj i kolovoz, ali i za rujan i listopad. To potvrđuju podaci Udruženja francuskih turističkih agencija Les Entreprises du Voyage prema kojima je Hrvatska među najprodavanijim inozemnim destinacijama Francuza, te bilježi porast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kažu u HTZ-u. (H)

You may also read!

Samsung

Samsung Galaxy Note10 i Note10+ predstavljeni u Zagrebu

Nakon službenog predstavljanja u New Yorku, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji predstavljeni su premijerno i u Hrvatskoj.

Read More...
cro

Dubrovnik – tri milijuna noćenja sedam dana ranije nego 2018.

Dubrovnik je ovogodišnje tromilijunto noćenje ostvario 21. kolovoza, što je sedam dana ranije nego 2018. godine, objavila je u

Read More...
london

Velika Britanija i Južna Koreja potpisale trgovinski sporazum

Velika Britanija potpisala je u četvrtak bilateralni trgovinski sporazum s Južnom Korejom, kojim se produljuje dosadašnji režim slobodne trgovine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.