U turizmu krajem kolovoza ostvareni rezultati od 60 posto iz 2019.

In Iz zemlje
brnjac

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obišla je u utorak nove objekte u sklopu Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu, ocijenivši to dobrim primjerom razvoja zdravstvenog i cjelogodišnjeg turizma, a kazala je i da su u turizmu krajem kolovoza dosegnuti rezultati na razini 60 posto iz 2019.

“Prošle nedjelje (krajem kolovoza) u turizmu su prošli rezultati od 60 posto iz cijele 2019. i mislim da za sada s time možemo biti itekako zadovoljni. I najave za rujan i listopad su izuzetno dobre, tako da nastavljamo dalje posezonu, a vidi se i dalje veliko zanimanje turista za dolazak u Hrvatsku. Moramo i dalje biti odgovorni, pridržavati se mjera i sve nastavljamo i dalje”, kazala je ministrica na pitanje novinara nakon obilaska i sastanka u Naftalanu.

Kako se ta bolnica nalazi u Zagrebačkoj županiji, komentirala je dobrim i njezine dosadašnje turističke rezultate ove godine, koji su sa više od sto tisuća ostvarenih noćenja na razini od 65 posto iz 2019., dodajući da je ta županija i pozitivan primjer regionalne turističke suradnje sa Zagrebom i Krapinsko-zagorskom županijom.

“Gosti se vraćaju”, dodala je ministrica, ocijenivši da će ih sigurno privući i novoizgrađeni objekti i ponuda u sklopu Naftalana, što je nazvala i pozitivnim primjerom razvoja turizma na kontinentu, na kojemu u budućnosti vidi i turizam termalnih rivijera, a na Jadranu turizam talasoterapijskih rivijera. To će, kako je najavila, kao i ukupno razvoj zdravstvenog i cjelogodišnjeg turizma biti važan dio i buduće strategije održivog razvoja turizma koja se priprema.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je nakon tog obilaska da je u nove objekte u Naftalanu uloženo 71 milijun kuna u sinergiji županije, grada i same bolnice, čime je cijela županija dobila novi proizvod, dok je ravnatelj Naftalana Goran Maričić kazao da su od otvorenja tih objekata u proljeće i bez puno reklame te uz pridržavanje svih epidemioloških mjera istinski zadovoljni kako je prošla ljetna sezona.

Novi objekti se nalaze na 6.000 kvadrata, tu su otvoreni i tri zatvorena bazena, konferencijska dvorana, kuhinja, restoran i drugi sadržaji. Vikendi su nam kroz ljeto na bazenima bili nevjerojatno posjećeni i istinski smo zadovoljni. Drago nam je i što smo čuli da postoji mogućnost i nadogradnje objekta sa 74 smještajne jedinice sa 120 soba, čime bi zaokružili cijeli tak projekt na tržištu kojim želimo da bude ‘perjanica’ turizma Zagrebačke županije, Ivanić Grada i konkurentan na tržištu zdravstvenog turizma”, naglasio je Maričić. (H)

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.