U Zadru predstavljen projekt Doline za digitalne nomade

In Novi turistički kapaciteti
zadar

U Zadru je u petak predstavljen projekt prve Doline za digitalne nomade u Hrvatskoj, osmislili su ga Mario Mrkša i Vedran Presečan, a projekt je osmišljen u sklopu inicijative Work Remotely Croatia (WRC).

Prvu Dolinu za digitalne nomade otvorili su u Zadru, a u prvih nekoliko tjedana primila je više od 300 prijava nomada iz svih dijelova svijeta.

“Pandemija izazvana koronavirusom počela je kada sam s timom, unatoč lockdownu, već počeo raditi prve nacrte projekta Doline za digitalne nomade. Tada se nije činio kao najbolji trenutak, ali nismo posustali, odlučili smo riskirati. Danas, s ovakvom podrškom, vidimo kako se taj rizik itekako isplatio”, rekao je suosnivač WRC inicijative i izvršni direktor start-up tvrtke grabAhome Mario Mrkša.

Nomadi dolaze iz različitih krajeva svijeta, upoznaju lokalnu kulturu, a financijski gledano isplativiji su od sezonskih turista.

Tako bi se, istaknuto je na predstavljanju projekta, moglo opisati digitalne nomade, čije je potencijale do ove jeseni privatni sektor slabo prepoznavao, iako se o njima u posljednje vrijeme mnogo pričalo u javnosti. Ipak, mladi hrvatski poduzetnički dvojac prepoznao je tržišni potencijal te rastući trend remote workinga prema kojem je Hrvatska u top 10 destinacija prema izboru digitalnih nomada.

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler pozdravio je ovu inicijativu, ocijenivši kako je prepoznat pravi trenutak dok globalno društvo radi snažan zaokret u smjeru digitalne transformacije:

“Pandemija je ubrzala digitalnu transformaciju i omogućila većem broju ljudi da budu digitalni nomadi. Hrvatska ima sve preduvjete da za njih bude sjajna destinacija”, istaknuo je Ressler.

Snažnu podršku projektu dao je i gradonačelnik Zadra Branko Dukić i pozvao na otvorenu suradnju za razvoj inicijative u Gradu Zadru.

U sklopu predstavljanja projekta održana je i panel rasprava „Potencijal digitalnih nomada u Hrvatskoj“.

U svijetu je trenutačno više od 35 milijuna digitalnih nomada, a njihova ekonomska vrijednost procijenjena je na 780 milijardi dolara godišnje. (H)

You may also read!

plenkovic

Tri segmenta djelovanja za ublažavanje rasta cijena energenata

Premijer Andrej Plenković u srijedu je najavio kako će Vlada s ciljem ublažavanja rasta cijena energenata na građane djelovati

Read More...
Donacija dm

Donacija dm-a u iznosu od 67.595 kuna za nastavak istraživanja raka prostate

U srijedu, 26. siječnja, dm je Institutu Ruđer Bošković predao donaciju u iznosu od 67.595 kuna koja je namijenjena

Read More...
Milanović Kraš

U slavljeničkoj godini Kraš potvrđuje lidersku poziciju i nastavlja rasti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je posjetio Kraš prehrambenu industriju d.d. koja obilježava 110 godina poslovanja. Početak poslovanja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.