U Zračnoj luci Dubrovnik dočekana dvomilijunta putnica

In Iz zemlje
luka

Zračna luka Dubrovnik ove je godine domilijuntnog putnika/putnicu dočekala 19 dana ranije nego lani, a riječ je o Amandi Lynn Lowe iz San Diega u Kaliforniji (SAD), koja je u petak u Dubrovnik stigla letom Croatia Airlinesa iz švicarskog Zuricha.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić čestitao je dvomilijuntoj putnici, ističući kako ta zračna luka niže rekorde.

“Rekonstrukcija i unaprjeđenje kroz zadnjih šest godina donijeli su nam rast prometa. U ovih sedam i pol mjeseci promet nam je povećan za 14 posto. U srpnju nam je stiglo rekordnih više od pola milijuna putnika, a 3. kolovoza smo imali dnevni rekord s više od 24 tisuće putnika”, naglasio je Luetić.

Nada se da će se dubrovačka zračna luka do kraja godine približiti brojci od tri milijuna putnika. “Sama brojka nam nije toliko važna, već polažemo važnost na kvalitetu usluge. Nadamo se i dobrim financijskim rezultatima”, rekao je Luetić.

Komercijalni direktor Croatia Airlines Slaven Žabo zadovoljan je što je dvomilijunta putnica u Dubrovnik stigla letom nacionalne zrakoplovne kompanije, koja ove godine slavi svoju 30 obljetnicu.

Croatia Airlines, dodao je, ove godine povezuje Dubrovnik izravno s osam međunarodnih i tri domaća odredišta.

Ovogodišnja dvomilijunta putnica Zračne luke Dubrovnik, profesionalna bodibilderica, u Hrvatsku je stigla na aktivni odmor te će na otoku Lopudu sudjelovati na jednom wellness seminaru.

Ovo je treća godina za redom da Zračna luka Dubrovnik bilježi dvomilijuntog putnika – prvi je put to bilo 29. rujna 2017. godine, a lani 11. rujna. (H)

You may also read!

Sajam

Malezijsko tržište zainteresirano za hrvatske inovacije

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore domaći inovatori susreli su se s potencijalnim malezijskim partnerima kroz poslovne forume i individualne

Read More...
trgovina

Godišnja inflacija u siječnju dva posto

Godišnja stopa inflacije mjerena potrošačkim cijenama u Hrvatskoj u siječnju je iznosila dva posto, dok su pri usporedbi s

Read More...
Podravka

Podravka otvorila najsuvremeniji prehrambeno-tehnološki laboratorij u regiji za senzorska i kulinarska istraživanja

U Podravki je u petak obilježena 100. obljetnica rođenja profesorice Zlate Bartl, jedne od najznačajnijih osoba iz Podravkine bogate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.