Udio žena nositelja OPG-a porastao na 30 posto u 2020.

In Karijere
opg

Udio žena nositelja OPG-a u Hrvatskoj porastao je s 13 posto, koliko je bio u razdoblju 2009.-2011. godine, na 30 posto u 2020. godini, podatci su koje iz Ministarstva poljoprivrede prenose u priopćenju o sudjelovanju državnog tajnika Tugomira Majdaka na ministarskoj konferenciji “Žene i njihov položaj u ruralnim područjima”.

“Naš plan je nastaviti s podrškom ženama u ruralnim sredinama kroz realizaciju programa te intervencija i mjera u budućem razdoblju”, istaknuo je Majdak na međunarodnoj ministarskoj konferenciji koja se od 19. do 21. kolovoza održava u Brdu kraj Kranja u organizaciji slovenskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i hrane, u suradnji sa Stalnom radnom skupinom za regionalni ruralni razvoj (SWG).

Na konferenciji su ministari poljoprivrede odnosno njihovi predstavnici iz Hrvatske, Slovenije, Kosova, Crne Gore, Albanije, Bugarske i Sjeverne Makedonije, Srbije i Mađarske te predstavnik Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO), a raspravljali su o trenutnoj situaciji, aktivnostima i mjerama vezanim uz položaj žena u ruralnim područjima EU u kontekstu zajedničkih napora država članica u preokretanju trendova iseljavanja žena iz ruralnih područja, uz istovremeno pružanje podrške u pristupačnosti usluga za djecu i starije osobe.

“Program Vlade RH postavlja važan cilj povećanja samodostatnosti u proizvodnji hrane. U tom pogledu, važno je povećati konkurentnost i produktivnost hrvatske poljoprivrede, prije svega provedbom Strategije poljoprivrede za razdoblje do 2030. godine, kao i ZPP Strateškim planom. Strategija poljoprivrede stavlja važan naglasak na element ravnopravnosti spolova u ruralnim područjima”, istaknuo je na konferenciji Majdak.

Sudionici ministarske konferencije prihvatili su zajedničku deklaraciju koja, između ostalog, uključuje sveobuhvatnu integraciju te jednake mogućnosti žena na svim razinama, naglašava važnost dobrobiti žena za jačanje cijele zajednice i društva u ruralnim područjima te su tim povodom pozdravili buduću suradnju i dodatne napore u traženju rješenja za sveobuhvatan razvoj europskih ruralnih područja koji će predstavljati sigurno i uravnoteženo okruženje puno mogućnosti za sve žene, zaključuje se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede. (H)

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.