Udruga Glas poduzetnika poručuje da je odmor u Hrvatskoj siguran

In Iz zemlje
turizam

Iz Udruge Glas poduzetnika (UGP) u četvrtak su poručili kako je odmor u Hrvatskoj siguran te kako se turistički djelatnici i ugostitelji drže sigurnosnih preporuka.

“Hrvatski turistički djelatnici i ugostitelji drže se preporuka i propisa vezanih za sprečavanje širenja korona virusa i pozivamo sve turiste da dođu u Hrvatsku te države EU da ne zatvaraju granice prema Hrvatskoj. Mi smo ozbiljni i profesionalni”, rekao je član Odbora za ugostiteljstvo i turizam UGP-a Vedran Jakominić.

Iz Udruge u priopćenju navode kako i ove godine turistička sezona na Jadranu puni novinske stupce, ali ne po dobrom.

“Propusti kod organizacije teniskog turnira u Zadru bez pridržavanja propisanih mjera zaštite te neadekvatna reakcija nakon prvih vijesti o zaraženim natjecateljima doveli su u opasnost i ono malo turističke sezone kojoj smo se nadali”, ističu iz Udruge.

Napominju pritom kako je izostala pravodobna reakcija Ministarstva turizma i HTZ-a nakon što je vijest o tenisačima pozitivnim na korona virus “poharala sve svjetske medije i izazvala vrlo negativne reakcije o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj”.

Udruga Glas Poduzetnika, kako ističu, traži potpunu fokusiranost Vlade i spremnost na upravljanje kriznom situacijom.

Ponovili su kako su više puta upozoravali da su izbori raspisani u potpuno pogrešno vrijeme te tvrde da se svakim danom ta tvrdnja sve više pokazuje točnom.

Iz Udruge napominju kako će učiniti sve kako bi spasili turističku sezonu i egzistenciju svojih zaposlenika.

Neke države EU poput Slovenije i Austrije već su najavile mogućnost ponovnog zatvaranja granica prema Hrvatskoj, a mnogo rezervacija za koje su se turistički djelatnici zadnjih mjeseci borili doslovno je otkazano preko noći, ističu iz Udruge upozoravajući da je šteta koja je turizmu i gospodarstvu napravljena velika.

Iz Udruge navode kako su se brojni turisti, njih preko 200 tisuća, proteklih dana na Jadranu mogli uvjeriti u vrhunsku profesionalnost hrvatskih turističkih djelatnika i ugostitelja.

Zbog svega toga, članovi Udruge, turistički djelatnici i ugostitelji, odlučili su poslati poruku domaćim i stranim turistima – “Hrvatska je sigurna, a mi smo profesionalni i držimo se sigurnosnih preporuka!”.

Osvrnuvši se na organizaciju turnira u Zadru drže da su namjere bile dobre i cilj je bio pozitivna promocija Hrvatske, ali na žalost napravljeni su propusti i medijski efekt je bio upravo suprotan. (H)

You may also read!

ikea

IKEA savjetuje: koji su ovoljetni must-have proizvodi za zabave na otvorenom

Ležerno, opušteno, sunčano, razigrano, obojeno – samo su neki od pridjeva koji neodoljivo asociraju na ljeto. Jedan od njegovih

Read More...
Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik je prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2019.

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2020

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, drugu godinu zaredom dobitnik je prestižne nagrade

Read More...
zona

Pozdravite dugo i bezbrižno ljeto uz novitete iz Zona Vital linije

Svima kojima nedostaje vremena za aktivnu brigu o svom zdravlju, dobro će doći sjajni noviteti iz Zone Vital: Ferrosorb,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.