Udruživanje hostela pri HGK za bolji nastup na stranim tržištima

In Iz svijeta
HGK

Pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) osnovano je Udruženje hostela s ciljem njihovog organiziranijeg i boljeg nastupa na stranim tržištima, izvijestili su u četvrtak iz HGK.

Za predsjednika tog Udruženja izabran je direktor i vlasnik Palmers Lodge Hostela i Palmers Lodge Garden Hostela iz Zagreba Zoran Salopek, koji je tim povodom poručio da udruženje planira raditi na uspostavljanju što bolje komunikacije s državnim i javnim službama, uvođenju nižih stopa PDV-a te boravišnih pristojbi za hostelske turističke usluge.

“Naglasak rada bit će na promociji hrvatskih hostela u inozemstvu te na razmjeni iskustava i informacija”, istaknuo je Salopek, koji je kao i direktorica HGK-ovog Sektora za turizam Leila Krešić-Jurić, mišljenja da je poslovanje hostela potrebno podignuti na višu razinu da bi se unaprijedila kvaliteta te ostvarili njihovi interesi u zakonodavnim okvirima, tržišnom brandiranju, edukaciji, promociji i drugim područjima.

Mladi turisti prošle su godine u svijetu ostvarili oko 272 milijuna od ukupnih 1,2 milijarde međunarodnih turističkih dolazaka, što pokazuje veliki potencijal tog tržišta. Iz HGK iznose i podatak da je u Hrvatskoj registrirano više od 220 hostela. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze oštro pale zbog nove varijante koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale jer je sklonost ulagača rizičnijim investicijama splasnula nakon što

Read More...
zadar

U Zadru predstavljen projekt Doline za digitalne nomade

U Zadru je u petak predstavljen projekt prve Doline za digitalne nomade u Hrvatskoj, osmislili su ga Mario Mrkša

Read More...
kuna

Snažan rast BDP-a u trećem tromjesečju diže prognoze za cijelu 2021.

Rast BDP-a u trećem tromjesečju za snažnih 15,8 posto potaknuo je analitičare RBA da svoju trenutnu prognozu ukupnog rasta

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.