Ukoliko želimo učinkovitu gospodarsku aktivnosti, poduzetnici se moraju obrazovati za izazove realnog tržišta

In Obrazovna rješenja
bjelovar

Poslovanje hrvatskih poduzetnika sve je zahtjevnije jer se domaće tržište sve više razvija, te postaje sadržajnije, uz rastuću i brojnu konkurenciju u gotovo svakoj branši, te s kupcima koji traže iznimno puno za malo novaca.

Doskočiti tim poslovnim izazovima svaki vlasnik tvrtke i obrta u Hrvatskoj, ali i onaj koji to kani biti može isključivo neprestanim ulaganjem u nova znanja i vještine, koje mu omogućuju i besplatne edukacije u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, a financirane iz proračuna jedinica lokalne samouprave u sklopu projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva.

Od proljeća 2016. godine do danas provedeno je čak 800 besplatnih edukacija u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te uz financijsku potporu Gradova – prijatelja ženskog poduzetništva (Zagreb, Nova Gradiška, Lipik, Zaprešić, Vukovar, Petrinja, Pakrac i Jastrebarsko) poslušalo je više od 1.200 polaznika.

Virtualni ženski poduzetnički centar je temeljna nevladina i nepolitična asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena. Osnovani smo od strane samih poduzetnica i poduzetnika, s misijom ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu ovog dijela Europe te olakšati ulaganje u obrazovanje u poduzetničkom sektoru. Upravo zahvaljujući odlično ustanovljenoj suradnji sa sve brojnijim jedinicama lokalne samouprave diljem Hrvatske, uspjeli smo brojne buduće i sadašnje vlasnike tvrtki i obrta obrazovati za prijeko potrebne vještine i znanja kako bi mogli uspješno poslovati, a svoje proizvode i usluge učinkovito prodavati na tržištu – ocijenila je Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra uoči jesenske sezone besplatnih poduzetničkih edukacija.

A one počinju 11. rujna u Vukovaru, 12. rujna u Pakracu, 17. rujna u Novoj Gradiški te premijerno 25. rujna u Jastrebarskom, koji je „svježe“ ponio titulu Grada – prijatelja ženskog poduzetništva.

Ova grad Zagrebačke županije ima razgranatu poduzetničku aktivnost, i to među najvišima u državi, a korak više u njezinom razvoju, bit će i organizacija besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike tog dijela Hrvatske, kao i sve one koji žele biti budući vlasnici tvrtki i obrta.

1-Zvonimir Novosel gradonačelnik Jastrebarskog
Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog

Smatram da je u ovo vrijeme bitno ustrajati na dodatnom poticanju i usavršavanju poslovnih aktivnosti (poteza) postojećih poduzetnica i poduzetnika, ali što je još bitnije, upravo na ovaj način – kvalitetnim edukacijama i jasnim porukama poticati mlade ljude kako bi se nakon obrazovanja u školama ohrabrili i učinili prve korake u vlastitim tvrtkama i obrtima. Drago mi je da Jastrebarsko ovime postaje Grad prijatelj ženskog poduzetništva, a vjerujem da će iskustvo Virtualnog ženskog poduzetničkog centra uvelike pomoći da ovaj projekt bude proveden kvalitetno te od velike pomoći onima kojima je prvenstveno i namijenjen – najavio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, od ove jeseni nosi titulu Grad prijatelj ženskog poduzetništva.

U ovom projektu od proljeća 2018. godine je i Pakrac, koji jesenski dio edukacija povezuje s iznimnom poduzetničkom obljetnicom na svom području.

U svjetlu obilježavanja 200 godina organiziranog poduzetništva kojeg ćemo svečano upriličiti 20. listopada, ove jeseni Pakrac je domaćin novih šest besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike, ali i sve one koji to žele postati financiranih iz proračuna Grada. Nastavak je to iznimnih napora koje ulažemo na razvoju svih koji posluju na realnom tržištu u usvajanju novih i prijeko potrebnih znanja, ali i svih onih koji žele iskusiti kako je to biti sam sebi šef, kroz vlasništvo vlastite tvrtke ili obrta. Besplatne edukacije provodimo s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, a u sklopu projekta koji je Pakracu donio titulu grad – prijatelj ženskog poduzetništva, gdje se još jednom zorno vidi kolika je naša želja, ali i ista pretočena u djela pomoći i razvijati poduzetništvo u pakračkom kraju – izjavila je u povodu početka novog predavačkog sadržaja ove jeseni u Pakracu gradonačelnica Anamarija Blažević.

Zadovoljstvo novom sezonom besplatnih edukacija ne skrivaju niti u upravi Grada Nove Gradiške, prvog Grada prijatelja ženskog poduzetništva. U ovom se zapadnoslavonskom gradu edukacije kontinuirano provode od prvog dana postojanja projekta. Na veliko zadovoljstvo polaznika, ali i lokalne samouprave koja broji sve više novo otvorenih poduzetničkih aktivnosti, ali i radnih mjesta u toj grani gospodarstva.

Grad Nova Gradiška u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom već treću godinu za redom održava besplatne edukacije za poduzetnike jer iz godine u godinu raste broj novo otvorenih poduzeća, ali isto tako imamo mjerljive rezultate po pitanju uspjeha postojećih poduzetnika. Osim sadržajno, dodanu vrijednost edukacijama daje i umrežavanje polaznika te učenje iz primjera prakse s ciljem osnaživanja poduzetnika i njihovog uspješnog poslovanja – istaknula je Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške – Grada prijatelja ženskog poduzetništva od 2016. godine.

Poseban ponos u radu na razvoju poduzetništva se rodio kada je u jesen 2017. godine u projekt besplatnih edukacija ušao i grad heroj – Grad Vukovar, koji iznimnim zalaganjem lokalne samouprave izrasta u pravu poduzetničku oazu Slavonije. Od ove pak jeseni i uz nove edukacije i nova znanja koja će se predavati vukovarskim vlasnicima tvrtki i obrta, ali i svih onih koji to kane postati.

Grad Vukovar, novi gospodarski zamašnjak bilježi iz godine u godinu kroz rast udjela poslovnih aktivnosti poduzetnica i poduzetnika u gradu. Ohrabruje i činjenica kako se mnogi mladi ljudi, nakon srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja odlučuju ostati u Vukovaru te sve češće razmišljaju o otvaranju vlastitih tvrtki i obrta. Vjerujemo kako će Grad Vukovar i svi naši sugrađani imati koristi od projekta besplatnih edukacija čiji je cilj povećanje broja zaposlenih osoba, odnosno otvaranja novih radnih mjesta te zadržavanje mladih u našem gradu. Riječ je o još jednome obliku podrške poduzetnicima koji uz mjere poticanja poduzetništva Grad Vukovar nudi svojim poduzetnicima, a provodi ih Virtualni ženski poduzetnički centar. Podaci Ministarstva financija prošle su godine pokazali kako je Grad Vukovar treći grad u Republici Hrvatskoj po izdvajanju za poduzetnike po stanovniku. Također, od prošle smo godine postali i grad prijatelj ženskog poduzetništva. Ove edukacije nastavak su brige za vukovarske poduzetnike i razvijanja najpovoljnije poduzetničke klime. Utisci i povratne informacije polaznika potvrdile su kako je riječ o još jednoj dobro osmišljenoj mjeri za poticanje poduzetništva – najavila je Ivana Mujkić, zamjenica gradonačelnika Vukovara – Grada prijatelja ženskog poduzetništva.

Ove jeseni predavanja će biti usmjerena na kvalitetnu organizaciju prodaje poduzetničkih proizvoda i usluga, razvoju soft skilova, postavljanju i ostvarivanju poslovnih ciljeva, boljem razumijevanju hrvatskog poreznog sustava, ali i razvijanju vještina i kompetencija koje vode prema uspješnom poduzetništvu.

You may also read!

wall

Svjetske burze prošloga tjedna pale s rekordnih razina

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno pale jer su zbog daljnjeg širenja koronavirusa i slabih makroekonomskih

Read More...
trump

Trgovinski rat s Kinom stajao SAD 245 tisuća radnih mjesta

SAD je zbog trgovinskog rata koji je predsjednik Donald Trump zapodjenuo s Kinom izgubio 245.000 radnih mjesta, a postupno

Read More...
radnik

Potražnja za radnicima u 2020. pala za 26,5 posto

Potražnja za radnicima prošle je godina pala za četvrtinu u odnosu na 2019., a veliki porast se ne očekuje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.