Ukupan prihod marina po vezu pao za 16 posto

In Iz zemlje
marina

Na izbornoj Sjednici Udruženja marina HGK za predsjednika Udruženja ponovno je izabran Sean Lisjak koji je odmah artikulirao zahtjeve branše.

„Prioriteti su nam produženje koncesija za koncesionare koji ispunjavaju ugovorne obveze i oslobađanje koncesijskih naknada, fiksnih i varijabilnih. Time bi se oslobodila sredstva za pripremu iduće sezone, kao i za pomoć charterima i ostalim najmoprimcima. Također tražimo i smanjenje PDV-a“, istaknuo je Lisjak, dodavši kako je optimističan po pitanju iduće sezone.

„Mislim da će biti puno bolja jer je nautika budućnost našeg turizma, ne samo zbog korone. Nadam se da je i država nešto naučila iz ovog iskustva, da će nas prepoznati i pomoći nam u oporavku kroz lakši pristup financiranju i korekciju NKD-a“, naglasio je Lisjak.

Usporedba rezultata ocjenjivanja marina za prvih osam mjeseci 2019. godine u odnosu na 2020. pokazala je da je u ovoj sezoni iskorištenost kapaciteta marina četiri posto manja, cijena veza je smanjena za 23 posto, dok je ukupan prihod po vezu pao za 16 posto.

U sklopu sjednice razgovaralo se i o Zakonu o pomorskom dobru kojeg je kritizirao Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije i član Vijeća Udruženja marina HGK koji smatra da je ova problematika neadekvatno regulirana i da su zato nužne hitne izmjene zakona što bi potaklo investicije i dosadašnjim koncesionarima dalo dodatnu pravnu sigurnost.

You may also read!

Ravlić

Za Crni petak potrošnja pala 7,75 posto

Od četvrtka do nedjelje pad još veći, 22 posto Hrvatski su građani ove godine od četvrtka do nedjelje potrošili 802.695.567,60

Read More...
zastita

Ulaganje u zaštitu podataka je neophodno, ali i dugoročno isplativo

Agencija za zaštitu osobnih podataka u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizirala je besplatnu online interaktivnu radionicu Kako uskladiti

Read More...
1-Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas

Donacija Lidla će pomoći 200 siromašnih obitelji diljem Hrvatske uoči Božića

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je donaciju u proizvodima u vrijednosti 100.000,00 kuna za pomoć 200 siromašnih obitelji iz

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.