Ulaganja u nove kategorije proizvoda i u ugljičnu neutralnost poslovanja jamac su dugoročne održivosti BAT-ova poslovanja u Hrvatskoj

In Tvrtke i tržišta
bat

BAT nastavlja s investicijama, povećanjem proizvodnje i izvoza te zapošljavanjem u Hrvatskoj, a kompanija sve više investira u postizanje ugljične neutralnosti tvornica u Kanfanaru i Virovitici, kao i u nove kategorije proizvoda čime Hrvatska postaje sve važnija u globalnoj transformaciji BAT grupe prema izgradnji Boljeg sutra (A Better TomorrowTM) za sve dionike.

Nakon ukupne investicije od 600 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za gloTM Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, kao i 10 milijuna kuna investicije u logistički centar u Rijeci za nove kategorije proizvoda, BAT je u Pitomači otvorio i regionalni logistički distributivni centar. U tom će se centru zaprimati duhan iz čak 26 različitih zemalja i bit će središnja točka opskrbe BAT-ovih tvornica u poljskom Augustowu, njemačkom Bayreuthu i mađarskom Pečuhu.

Zahvaljujući investicijama u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode u Kanfanaru je već otvoreno 70 novih radnih mjesta, a iz BAT-a najavljuju nova zapošljavanja zbog planiranog rasta proizvodnje, od koje se gotovo 80 posto izvozi.

BAT će značajno investirati i u postizanje ugljične neutralnosti kompletnog poslovanja do 2030. godine, kako globalno tako i u Hrvatskoj, a samo u Kanfanaru će investicije u okolišne, društvene i upravljačke aktivnosti (ESG aktivnosti) doseći 22 milijuna kuna. Već danas tvornica u Kanfanaru 100 posto energije koristi iz obnovljivih izvora, a od 2019. godine priključena je na prirodni plin. Sva voda koju tvornica ispušta se reciklira i ponovno koristi pa tako 40 posto ukupno korištene vode dolazi od recikliranja, a ostalih 60 posto od kiše i iz javne mreže.

”U Hrvatskoj imamo jedinstven lanac vrijednosti koji kontinuirano jačamo, od poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskim duhanima, preko tvornice u Kanfanaru pa do nacionalnog maloprodajnog lanca iNovine, dok iz našeg komercijalnog ureda u Zagrebu upravljamo regijom Adria koju čini 8 zemalja. S obzirom da se naša industrija nalazi usred velike transformacije, jedino ulaganjem u nove kategorije proizvoda, u njihovu proizvodnju u Kanfanaru, ali i u edukaciju naših ljudi, kao i ulaganjem u najviše standarde održivog poslovanja kroz primjenu naše robusne ESG strategije, možemo osigurati dugoročnu održivost poslovanja. Na tom putu prema ugljičnoj neutralnosti i jačanju uloge naših proizvoda smanjene štetnosti nam je izuzetno važna podrška svih dionika, posebno Vlade”, izjavio je Zvonko Kolobara, generalni direktor BAT Adria.

Postoji sve više spoznaja da nove kategorije proizvoda, poput grijanih duhanskih proizvoda koje se proizvode u Kanfanaru, uz kvalitetnu regulaciju koja osigurava nadzor kvalitete i omogućava informiranje odraslih pušača o njihovim prednostima i smanjenoj štetnosti, mogu rezultirati smanjenjem negativnih posljedica pušenja.

You may also read!

Turizam moramo iskoristiti do maksimuma i na njemu razvijati dalmatinsko gospodarstvo

Turizam moramo iskoristiti do maksimuma i na njemu razvijati dalmatinsko gospodarstvo

Hrvatska udruga poslodavaca u Splitu je na konferenciji „Dalmacija – gospodarska snaga Hrvatske“ okupila vodeće gospodarstvenike dalmatinske scene, koji

Read More...
HOTEL&GASTROTEH

Uskoro na ZV-u HOTEL&GASTROTEH

Za sve profesionalce u HORECA industriji najavljujemo HOTEL&GASTROTEH - sajam opremanja, poslovanja i investicija u turističkoj industriji i ugostiteljstvu

Read More...
WorldBank

Svjetska banka upozorava na potrebu za hitnim promjenama u sektoru grijanja u Europi i središnjoj Aziji

U novoj sveobuhvatnoj analizi 23 zemlje Europe i središnje Azije koja je danas objavljenja, Svjetska banka poziva na veliku

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design