Uskoro 9. Međunarodna konferencija o alternativnom rješavanju sporova

In Konferencije / savjetovanja
MARS-web

Hrvatska obrtnička komora Vas poziva na 9. Međunarodnu konferenciju „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“ 23. i 24. listopada 2018. godine u Zagrebu, Ilica 49/I.

Konferencijom se u suradnji s Ministarstvom pravosuđa RH i Vijećem Europe, Odborom za učinkovitost pravosuđa (CEPEJ) obilježava Europski dan civilnog pravosuđa 2018. u RH.

Partneri konferencije su EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište i Visoko učilište ALGEBRA.

Kome je konferencija namijenjena?

 • obrtnicima i drugim poduzetnicima, a osobito onima koji se žele uključiti u e-trgovinu
 • sucima, odvjetnicima, stručnjacima iz javnog sektora zainteresiranima za digitalizaciju u upravi i pravosuđu, te za ARS i ORS
 • medijatorima i svima koje zanima medijacija i drugi načini ARS-a te kako ih više koristiti u rješavanju sporova
 • stručnjacima iz svih gospodarskih sektora, posebno IT sektora zainteresiranima za kreiranje poticajnog poslovnog okruženja i veće korištenje IT alata u gospodarstvu, upravi i pravosuđu
 • potrošačima koji žele proširiti znanja o svojim pravima u digitalnom dobu

Od tema ovogodišnje konferencije ističemo:

 • primjena digitalnih alata u javnoj upravi i pravosuđu – iskustva SAD-a, država EU i Hrvatske
 • sudska i izvansudska nagodba u hrvatskom pravnom sustavu
 • obrtnici i drugi mali i srednji poduzetnici u javnim politikama EU i na jedinstvenom digitalnom tržištu
 • uvjeti za pokretanje i uspješno poslovanje e-trgovine
 • uloga Suda časti HOK-a u rješavanju potrošačkih sporova
 • potrošačko pravo u digitalnom dobu

Konferenciju organiziramo u suradnji s Ministarstvom pravosuđa RH koje je uz Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH i pokrovitelj konferencije.

U radu konferencije, koja je jedina takva u regiji, svake godine sudjeluje oko150 sudionika iz Hrvatske te susjednih država i država EU, među kojima su gospodarstvenici, medijatori, suci, odvjetnici, predstavnici i zaposlenici tijela državne uprave i tijela lokalne i regionalne samouprave, predstavnici potrošača, komorskih suradničkih institucija, banaka, osiguravajućih društava i drugi.

U skladu sa suvremenim trendovima nastavljamo s digitalizacijom u gospodarstvu, upravi i pravosuđu kao središnjom temom ovogodišnje konferencije.

Na konferenciji ćemo dati i osnovni prikaz korištenja digitalnih alata u radu Suda časti i Centra za mirenje Hrvatske obrtničke komore kao tijela ovlaštena od Europske komisije za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

Ranom prijavom do 12. listopada 2018. omogućujemo Vam sudjelovanje s popustom od 33% te kotizacija iznosi 400,00 kuna (PDV uključen).

Više informacija o ovoj i ranijim međunarodnim ARS (MARS) konferencijama možete pronaći na web stranicama HOK-a (LINK: MARS konferencije)

You may also read!

horvat

Horvat: EU fondovi su akcelerator rasta

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u utorak je u Krapinsko-zagorskoj županiji posjetio četiri tvrtke čiji proizvodi završavaju

Read More...
Cappelli

Cappelli: Godina bi mogla biti do tri posto bolja od lanjske

Špica turističke sezone mogla bi biti na razini prošlogodišnje, dok bi se do kraja godine turistički promet mogao povećati

Read More...
drvo

Za razvoj prerade drva i proizvodnju namještaja 40 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.