Uskoro 9. Međunarodna konferencija o alternativnom rješavanju sporova

In Konferencije / savjetovanja
MARS-web

Hrvatska obrtnička komora Vas poziva na 9. Međunarodnu konferenciju „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“ 23. i 24. listopada 2018. godine u Zagrebu, Ilica 49/I.

Konferencijom se u suradnji s Ministarstvom pravosuđa RH i Vijećem Europe, Odborom za učinkovitost pravosuđa (CEPEJ) obilježava Europski dan civilnog pravosuđa 2018. u RH.

Partneri konferencije su EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište i Visoko učilište ALGEBRA.

Kome je konferencija namijenjena?

 • obrtnicima i drugim poduzetnicima, a osobito onima koji se žele uključiti u e-trgovinu
 • sucima, odvjetnicima, stručnjacima iz javnog sektora zainteresiranima za digitalizaciju u upravi i pravosuđu, te za ARS i ORS
 • medijatorima i svima koje zanima medijacija i drugi načini ARS-a te kako ih više koristiti u rješavanju sporova
 • stručnjacima iz svih gospodarskih sektora, posebno IT sektora zainteresiranima za kreiranje poticajnog poslovnog okruženja i veće korištenje IT alata u gospodarstvu, upravi i pravosuđu
 • potrošačima koji žele proširiti znanja o svojim pravima u digitalnom dobu

Od tema ovogodišnje konferencije ističemo:

 • primjena digitalnih alata u javnoj upravi i pravosuđu – iskustva SAD-a, država EU i Hrvatske
 • sudska i izvansudska nagodba u hrvatskom pravnom sustavu
 • obrtnici i drugi mali i srednji poduzetnici u javnim politikama EU i na jedinstvenom digitalnom tržištu
 • uvjeti za pokretanje i uspješno poslovanje e-trgovine
 • uloga Suda časti HOK-a u rješavanju potrošačkih sporova
 • potrošačko pravo u digitalnom dobu

Konferenciju organiziramo u suradnji s Ministarstvom pravosuđa RH koje je uz Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH i pokrovitelj konferencije.

U radu konferencije, koja je jedina takva u regiji, svake godine sudjeluje oko150 sudionika iz Hrvatske te susjednih država i država EU, među kojima su gospodarstvenici, medijatori, suci, odvjetnici, predstavnici i zaposlenici tijela državne uprave i tijela lokalne i regionalne samouprave, predstavnici potrošača, komorskih suradničkih institucija, banaka, osiguravajućih društava i drugi.

U skladu sa suvremenim trendovima nastavljamo s digitalizacijom u gospodarstvu, upravi i pravosuđu kao središnjom temom ovogodišnje konferencije.

Na konferenciji ćemo dati i osnovni prikaz korištenja digitalnih alata u radu Suda časti i Centra za mirenje Hrvatske obrtničke komore kao tijela ovlaštena od Europske komisije za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

Ranom prijavom do 12. listopada 2018. omogućujemo Vam sudjelovanje s popustom od 33% te kotizacija iznosi 400,00 kuna (PDV uključen).

Više informacija o ovoj i ranijim međunarodnim ARS (MARS) konferencijama možete pronaći na web stranicama HOK-a (LINK: MARS konferencije)

You may also read!

Zlatica

Održana VIII. skupština Sindikata trgovine Hrvatske

Izazovan Program rada koji obvezuje U Đurđevcu je održana VIII. Skupština Sindikata trgovine, koja je okupila brojne delegate iz svih

Read More...
nasa

Na panelu „Pitajte Vladu“ hrvatski ministri odgovarali na pitanja poduzetnika

U sklopu 22. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje već tradicionalno svake godine organizira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i

Read More...
sajam

Hrvatski pršut na europskim policama

U Parizu otvoren Međunarodni sajam prehrambene industrije SIAL 2018 - U nedjelju je otvoren SIAL, jedan od najznačajnijih europskih i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.