Uskoro kreće međunarodni kamp za mlade: „Tesline inovacije – svjetske inspiracije”

In Dualni sustav obrazovanja
tesla

Cilj projekta “Tesla i mi – TIM” međunarodni kamp za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom pod sloganom „Tesline inovacije – svjetske inspiracije” je promoviranje ostavštine Nikole Tesle te uvođenje inovacija u obrazovni proces (poduzetni STEAM) a inicijator je grad Gospić i udruga Poduzetni.

Realizacijom projekta promoviramo ostavštinu Nikole Tesle te doprinosimo uvođenju inovacija u obrazovni proces. Na taj način, udruga Poduzetni sa obrazovnim partnerima Tehničko Veleučilište Zagreb, Europska poslovna škola Zagreb, Institut za obrazovanje za poduzetništvo, 1. tehnička škola Nikola Tesla i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski promiču odgoj i obrazovanje za poduzetništvo, a integriranjem tehničkog područja stvaraju koncept poduzetnog STEAM-a.

Poduzetništvo i poduzetnici od ključne su važnosti za dugoročni razvoj i rast naše ekonomije, kao i zdravlje i prosperitet društva. U tom smislu su inovacije u procesu učenja su ključ za uspješan gospodarski rast i razvoj. Cilj ovog međunarodnog kampa je uvesti inovacije i učenje za poduzetništvo kao dio nastavnog procesa djece i mladih, da na temelju ostavštine Nikole Tesle, a svi polaznici rade na inovativnim projektima i na zanimljivim i korisnim radionicama.

Uvažavajući postulate kurikularne reforme i Škole za život kao i sve društvene napore za razvoj odgoja i obrazovanja na ovaj način se proaktivno uključujemo u integraciju STEAM-područja i poduzetništva. Projekt se sa svojim vrijednostima, sadržajima i obuhvatnosti sinergijski uključuje i u europski projekt „Kulturna ruta Nikole Tesle“.

Vrijednost i nužnost TIM – međunarodnog kampa za djecu i mlade:

  • U opuštenoj atmosferi i poticajnom okruženju polaznici s lakoćom i oduševljenjem reagiraju na tehničko-tehnološki poticaj temeljen na imaginaciji djela Nikole Tesle.
  • Uz motivaciju i kvalitetnu edukaciju, polaznici neposredno i s lakoćom usvajaju nove tehničko-tehnološke i poduzetničke vještine u puno kraćem vremenu no što je to uobičajeno u redovitom nastavnom procesu.
  • Poticajno okruženje, vrsni stručnjaci i pedagozi, motivirani polaznici, svi s jednakim žarom unapređuju svoje talente a zajedničkim radom i druženjem “bruse” svoje karakterne vrline i mane.
  • Ovakvo okruženje izgrađuje samopouzdanje mladog čovjeka, pridonosi pozitivnoj slici o sebi i svijesti o važnosti usvajanja tehničko-tehnoloških i poduzetničkih znanja te potrebnoj disciplini i redovitosti rada.

Svečano potpisivanje Sporazuma o odgojnoj, obrazovnoj, stručnoj, tehničkoj i znanstveno-istraživačkoj suradnji na realizaciji projekta “Tesla i mi – TIM” međunarodni kamp za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom pod sloganom „Tesline inovacije – svjetske inspiracije” je i službeni početak realizacije projekta.

Informacije o projektu možete pratiti i na službenoj web stranici Udruge poduzetni: http://www.udruga-poduzetni.hr/novosti/97/.

You may also read!

ICEL 2020

Održana 10. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL 2020

Jubilarna 10. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL održana je u petak, 20. studenoga u online okruženju. Glavna

Read More...
Damir Zoric

HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta

Zatvaranjem ugostiteljskih objekata ugrožava se opstojnost gospodarstva i radna mjesta, istaknuli su u srijedu iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)

Read More...
konobar

Hrvatska obrtnička komora: obeštećenje obrtnika zbog zatvaranja je imperativ, možemo razgovarati samo o uvjetima njegovog provođenja

Hrvatska obrtnička komora smatra kako će Vlada RH biti spremna na kompenzaciju obrtnicima kojima se onemogući rad te traže

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.