Uskoro počinju Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma

In Sajmovi i izložbe
Uskoro počinju Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma

Travanjski val intenzivnih događanja na Zagrebačkom velesajmu obilježen je nizom održanih projekata: Zagrebačkim obrtničkim sajmom; Smart Cities – 5. konferencijom: Pametnim rješenjima do održivog grada i Interklimom – 25. međunarodnom konferencijom o grijanju, hlađenju i klimatizaciji.

Prirodna ekstenzija događanjima u travnju su programski kompatibilni bienalni sajmovi, objedinjeni u istom terminu od 24. do 27. travnja, pod zajedničkim nazivom PROLJETNI SAJMOVI ZAGREBAČKOG VELESAJMA;
• Graditeljstvo – 41. međunarodni sajam građenja i opremanja
• Interklima – 25. međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije
• EMAT – 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme
• Interprotex – 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

Izlagački i programski sadržaj ovih sajmova u fokus stavlja planiranje, projektiranje, izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način, uključujući i sve prisutniju potrebu za zaštitom ljudi, imovine i podataka. Zanimanje za sudjelovanje u ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu.

Na ovogodišnjem izdanju sajmova bit će prezentirane inovacije i nove tehnologije u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti, a koje izravno utječu na razvoj, modernizaciju i konkurentnost pripadajućih djelatnosti te podizanju razine potražnje poslovnih subjekata i krajnjih korisnika.

Izložbeni segment okuplja vodeće izlagače pojedinih industrija, a upotpunjen je snažnim konferencijskim programom s temeljnim ciljem susreta domaćih i inozemnih gospodarstvenika navedenih struka te predstavnika znanstvene zajednice i institucija.

Predstavit će se 132 izlagača iz 20 zemalja na 12.000 četvornih metara, u paviljonima 8a (Graditeljstvo, Interklima), 9 (Emat) i 11a (Interprotex).
Inovativna tehnološka rješenja

Na sajmu GRADITELJSTVO prezentirat će se izlagači energetski učinkovitih građevinskih materijala i opreme te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost zgrada u svim fazama vijeka trajanja. Uz izlagački dio, tijekom sajma održat će se i program stručni događanja. Vodeći izlagači: China JC Expo, Inotherm, Internorm.

INTERKLIMA je bienalni sajam s dugogodišnjom tradicijom i uspješnom organizacijom. Vodeći je regionalni sajam opreme za grijanje, hlađenje, klimatizaciju, obradu pitkih voda i obnovljivih izvora energije te nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru domaćih i svjetskih proizvođača. Vodeći izlagači: Tvornica turbina Karlovac, Tehnodom, Nika Konstrukcije, Atmos, Harreither, Metal As, Mimeks trade.

EMAT svojim programom i izlagačkim segmentom doprinosi naporima hrvatskog gospodarstva u podržavanju i poticanju procesa usmjerenih na održivi razvoj. Sajam nudi upoznavanje i prezentacije novih tehnologija za održivi razvoj te razmjenu stručnih i znanstvenih iskustava s područja prevencije onečišćenja, komunalnog gospodarstva, urbanog uređenja, zaštite okoliša i života u njemu. Vodeći izlagači: Tehnix, KOVA, MAN Importer Hrvatska, STP, Hongoldonia.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju visoko specijaliziranog bienalnog sajma zaštite u našoj zemlji te regionalnog lidera u grupi safety-security sajmova INTERPROTEX će ponovo ujediniti razne grupacije ove gospodarske grane.

Za hrvatske proizvođače, sudjelovanje na ovom sajmu znači doprinos bržem stvaranju njihovih robnih marki i potvrdu prisutnosti na tržištu što pridonosi povećanju međunarodne konkurentnosti. Interprotex će na jednom mjestu okupiti sve segmente ove gospodarske djelatnosti u cilju pokazivanja najnovijih dostignuća i primjene suvremene tehnologije. Vodeći izlagači: Ziegler, Flammifer, HS Produkt i Vatropromet.

Očekuje se poseban interes poslovne publike, ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u okruženju. Ovim business networkingom želimo inicirati međusobnu poslovnu suradnju i pozitivno utjecati na poslovnu aktivnost u sektoru industrije.

Zemlje sudionice: Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Danska, Finska, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Japan, Kina, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Švedska, Švicarska, Turska

Pokrovitelji Proljetnih sajmova su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Stručno prateći program i zanimljivosti na sajmu

Prvi dan sajma, 24. travnja u 12,00 sati u dvorani Cres održat će se radionica “Izazovi i prilike u eko-gradnji na području Jugoistočne Europe” u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera. Cilj radionice je dati odgovore na sljedeća pitanja:

• Kakve veze ima konoplja s građevinarstvom?
• Kako potaknuti gradnju pasivnih objekata?
• Može li eko gradnja zadovoljiti estetske kriterije arhitekture 21. stoljeća?
• Koja je uloga klastera u kružnoj gradnji?
• Kako se boriti protiv predrasuda o eko-gradnja?
• Zašto je za poticanje eko-gradnje važno imati strategiju biogospodarstva?

Hrvatska gorska služba spašavanja svakodnevno će kroz predavanja prezentirati svoje aktivnosti, a Hrvatska vatrogasna zajednica vatrogasne vježbe s vatrogasnim potražnim psima i spašavanje kod prometnih nesreća. Pokazne vježbe demonstrirat će i Hrvatska vojna policija.

U subotu, 27. travnja, Hrvatska gorska služba spašavanja demonstrirat će vježbe evakuiranja ozlijeđenih kod simulacije prirodne ugroze (potresa) uz asistenciju potražnih pasa i vodiča, a Hrvatska vatrogasna zajednica održat će radionice za djecu i druženje sa vatrogascima.

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje bit će u srijedu, 24. travnja u 11,00 sati u paviljonu 11A. Sajmove će otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

RADNO VRIJEME 10:00 do 18:00 sati

Ulaz za posjetitelje je BESPLATAN.

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

You may also read!

ged

Zagrebačkom velesajmu dodijeljena prestižna nagrada globalnog udruženja sajmova za izniman doprinos razvoju sajamske industrije

Zagrebački velesajam dobitnik je nagrade 2019. Exhibition World/UFI GED Award, koju mu je dodijelilo Međunarodno udruženje sajmova (UFI -

Read More...
turizam

Nerealno visoke stope rasta turizma su stvar prošlosti

Nerealno visoke stope rasta turizma su stvar prošlosti, a slijedi borba za svakog gosta s mediteranskom konkurencijom, ocijenjeno je

Read More...
proizvod

Eurostat: Hrvatska u svibnju među zemljama s najvećim padom industrijske proizvodnje

Hrvatska je u svibnju bila među zemljama Europske unije s najvećim padom industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini, dok procjene

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.