Uskoro na ZV-u sajmovi: Hotel&Gastroteh i Zagrebački sajam nautike

In Sajmovi i izložbe
bandic

U petak je održana press konferencija povodom održavanja sajmova Zagrebački sajam nautike i Hotel&Gastroteh. Na press konferenciji govorili su Gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban i Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je posebne cijene ulaznica na predstojeće sajmove, besplatno parkiranje na istočnoj strani Velesajma kao i besplatan javni prijevoz uz kupljenu ulaznicu na sajam. Također je rekao da Zagrebački velesajam kroz organizaciju sajmova utječe na cjelokupni gospodarski, kulturni i društveni imidž grada Zagreba te da će Grad Zagreb uvijek podupirati projekte koji služe na čast Gradu i njegovim građanima.

SREDIŠNJI GASTRO DOGAĐAJ

gastroUoči turističke sezone na Zagrebačkom velesajmu tradicionalno se održava HOTEL&GASTROTEH, 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko – ugostiteljske opreme i cateringa.

„Sljubljivanjem“ sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh izgradili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije. Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji kroz nautiku i gastronomiju mogu ponuditi najbolje od sebe u svrhu snaženja hrvatske turističke ponude. HOTEL&GASTROTEH pored uređaja, opreme, tehnologija i proizvoda vezanih uz Ho-Re-Ca djelatnost, hrane, pića i gastronomskih inovacija, ove godine oplemenjen je ponudom vina domaćih vinara, uz brojne prezentacije i degustacije.

U program sajmova vratili smo Vinovitu koja ove godine predstavlja najavu buduće sinergije
sa sajmovima Nautika i Hotel & Gastroteh. U suradnji sa Zagrebačkom županijom omogućili smo vinarima da kroz četiri dana druženja promoviraju svoja vina te kroz nove poslovne kontakte ostvare buduću poslovnu suradnju.

Na sajmu će izlagati 73 izlagača iz 10 zemalja, a prostire se na 2700 četvornih metara.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki iz HoReCa sektora, na sajmu HOTEL&GASTROTEH svoje sudjelovanje potvrdili su i izlagači iz: Belgije, Bugarske, Češke, Francuske, Njemačke, Italije, Slovenije, Srbije, Luksemburga i Hrvatske.

ZANIMLJIVOSTI NA SAJMU:

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

 • Prezentacija znanja i vještina učenika: kuhari, slastičari, posluživanje gostiju
 • Radionice: prigodno serviranje stola, posluživanje gostiju, barmenski show

I ove godine za vas će spravljati jela najbolji hrvatski kuhari. Na već tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja.

Najnovije tehnologije, trendove i proizvode predstavljaju:

 • MS AMBULANCE premijerno će prezentirati mobilnu kuću HEDONIST LUXURY, 36 m2 sa natkrivenom terasom 23.5 m2, kompletno opremljenu sa svim unutarnjim i vanjskim namještajem predviđenu za potrebe kampova viših kategorija
 • PROSPERA MUNDI premijerno na hrvatskom tržištu predstavlja atraktivne sjenice, nadstrešnice i suncobrane izrađene od trske za prestižne turističko-ugostiteljske objekte, terase i sl.
 • PARNAD – Vorwerk sistemi za čišćenje, Thermomix – vrhunski uređaji za obradu hrane i kulinarstvo
 • ESSSE CAFFE – espresso made in Italy
 • GASTROPROJEKT izlaže Miele profesionalne opreme za ugostiteljstvo
 • GASTROSTIL izlaže najsuvremeniju opremu za ugostiteljstvo.
 • TEHNOINVEST ZAGREB prikazuje liniju profesionalnih uređaja Winterhalter, Convotherm, Feuma, SBM, Steripower i Robocoupe.
 • ITAL-OPREMANJE predstavlja najnovije proizvode: Villeroy & Boch, Porsval, Revol, Seltmann, Lubiana, Steelite, Salvinelli, Hepp, Peugeot kao i liniju profesionalne kuhinjske i barske opreme Modular, Arisco, RM Gastro, Casta i Giorik
 • REKORD TIM – profesionalna oprema za čišćenje te dekorativni i ugostiteljski tekstil za turizam, hotelijerstvo i ugostiteljstvu
 • INTERSEROH – strojevi za otpad, gospodarenje otpadom turističko-ugostiteljskih i hotelskih objekata, sakupljanje svih vrsta otpada, otkup sirovina
 • COCTAILMAKER premijerno predstavlja inovaciju iz Njemačke – napravite vlastiti cocktail na pritisak gumba
 • AQUA SPA – Jacuzzi Wellness specijalist za opremanje vaših turističko – hotelskih objekata
 • VIVA-NET predstavlja program SECURIT by VERMES programa kompletne opreme za Ho-Re-Cu
 • GASTROBIT će predstaviti uređaje Orderman, te aplikacije SmartHotel, SmartOffice i SmartPos – za izradu profesionalnih rješenja za poslovanja u turizmu
 • SOFT LAB – fiskalne blagajne, oprema i software za ugostiteljstvo i hotelijerstvo
 • URIHO predstavlja radnu odjeću za turizam i ugostiteljstvo itd.
 • Nacionalna udruga uzgajivača mliječnih ovaca u Bugarskoj (NARMOB) predstavlja trogodišnju informativnu i promotivnu kampanju vezanu uz europski sektor ovčarstva – “Ovčje meso i sir iz EU. Iskušajte kvalitetu, okusite razliku! “Kampanja ima za cilj povećanje svijesti o kvaliteti i održivoj proizvodnji ovčjeg mesa i sira u EU te važnosti ovčarstva u ruralnom okolišu EU kako bi se povećala potrošnja ovčjih proizvoda u ciljnim skupinama.
 • VEBO – vrhunski namještaj za hotele, restorana i barove
 • JUMBO JUICE – samoposlužni uređaji za prodaju 100% prirodnog soka cijeđenih naranči
 • BIJELI SVIJET – profesionalni LG uređaji za hotelijerstvo i ugostiteljstvo

PIVNICA ZLATNI MEDO
Promocija i degustacije vrhunskog piva i gastro specijaliteta

ZDRAWI KUTAK
Priprema i degustacije: smoothija, hladno cijeđenih sokova, biljnih mlijeka, prirodne kozmetike, sirove torte, bezglutenskih slastica

KLASTER HRVATSKI OTOČNI PROIZVODI
Prezentacije i degustacije autohtonih proizvoda: eko hrana, vino, rakija, pršut, sir, med, kolači i ostale delicije.

Hrvatski OPG-ovi nudit će svoje eko proizvode, stoga ne propustite priliku napuniti svoje smočnice vrhunskim, organskim proizvodima po atraktivnim sajamskim cijenama.

 

MARINA U SRCU ZAGREBA

nautikaS velikim zadovoljstvom najavljujemo 26. izdanje ZAGREBAČKOG SAJMA NAUTIKE, jednu od perjanica Zagrebačkog velesajma s kontinuiranim i stabilnim rastom izlagačkog prostora i interesom posjetitelja. Razlog tome je odlična i uvijek inovativna izložbena ponuda Sajma koji predstavlja središnje mjesto susreta nautičke branše u Hrvatskoj i regiji.

Pod sloganom „Ploviti, otkrivati, živjeti“ s posebnim zadovoljstvom i ponosom najavljujemo najveće izdanje Nautike u posljednjih sedam godina: više od 300 izlagača iz 31 zemlje prezentirat će na salonskoj razini trendove i ponudu više od 120 plovila u šest paviljona i najveći brod ikada izložen na Nautici.

Pored hrvatskih premijera, u fokusu je prezentacija potencijala i inovacija domaće industrije: plovilo od 56 stopa (17 metara) hrvatski je proizvod i bit će najveća jahta izložena na ovom sajmu do sada. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea.

Poslovnu profiliranost i pozicioniranost sajma kao središnjeg mjesta nautičke branše u Hrvatskoj, vrijednosti su koje brodograditeljski sektor prepoznaje i već godinama priređuje novitete i premijerna prikazivanja plovila.

Među mnogobrojnim plovilima posebno se ističu brodovi gotovo svih hrvatskih brodograditelja, koji prepoznaju sajam kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, oduševljava posjetitelje i buduće nautičare.

Sve su naznake da će skokovit rast posjeta ovog sajma, koji je u 2016. zabilježio ukupno 25.582 posjetitelja, biti nastavljen i ove godine. Prema procjeni organizatora očekuje se više od 30.000 posjetitelja.

Zemlje sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Južna Koreja (Južna), Letonija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, Poljska, SAD, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajland, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

NAJVEĆI BROD IZLOŽEN NA NAUTICI

brod zvPored hrvatskih premijera, u fokusu je prezentacija potencijala i inovacija domaće industrije: plovilo od 56 stopa hrvatski je proizvod i bit će najveća jahta izložena na ovom sajmu do sada. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea i bit će izložen u paviljonu 7. Pearlsea 56 coupe je revolucionarni sport cruiser koji sadrži najnovija tehnička i tehnološka rješenja u projektiranju, propulziji te gradnji motornih plovila.

ELITA HRVATSKIH i SVJETSKIH PLOVILA

Na sajam nautike stiže najbolje iz hrvatskih škverova, predstavljaju se PIČULJAN, GRGINIĆ, LEIDI, PEARL SEA, FALKOR, REMIA PLAST, BURA BRODOVI, TUŠEK, BARRACUDA, ARBA, BIMEX i mnogi drugi, a tu su i mnogobrojna atraktivna plovila renomiranih stranih proizvođača kao što su BENETEAU, JENNEAU, SEA RAY, BAYLINER, FOUR WINS, GLASTRON, RINKER

Osim plovila svih vrsta, Zagrebački nautički sajam je najjači nautički sajam u Hrvatskoj po ponudi brodskih motora. Na sajmu se predstavljaju YAMAHA, HONDA, MERCURY, TOHATSU, VOLVO PENTA, STEYR, EVINRUDE, YANMAR, SUZUKI

ZANIMLJIVOSTI NA SAJMU

Kroz cijelo vrijeme trajanja sajma predstavit će se kompletna ronilačka služba Hrvatske kroz službe koje u svom sastavu imaju ronioce: turističko ronjenje kroz ronilačke centre na Jadranu, klupsko ronjenje (rekreativno) kroz ronilačke klubove, apnea ronjenje (ronjenje na dah).  

Svi posjetitelji moći će se okušati u ronjenju u velikom bazenu (pod stručnim nadzorom instruktora ronjenja), razgledati prekrasne primjerke hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, a vrijedi upoznati i svijet surfanja s brojnim zanimljivostima.

Od stručnih događanja izdvajamo Sjednicu Udruženja male brodogradnje u organizaciji Udruženja male brodogradnje pri HGK i okrugli stol na temu Ronilački turizam na kojem su najavljeni Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva i Ivo Bašić, tajnik ministarstva turizma.

RASKOŠAN NAGRADNI FOND – izdvajamo prve dvije nagrade:

 

GLAVNA NAGRADA 4 dana Pearlsea čartera po odabiru, Sponzor: Pearlsea Yacht

 

2. NAGRADA – Krstarenje za 6 osoba – vikend najam motorne jahte MIRAKUL 30 Hardtop Sponzor: Grginić jahte, Zagreb

Posjetitelji mogu još osvojiti regatu za posadu do 8 osoba, dnevni izlet na Kornate, 6-dnevni osnovni tečaj jedrenja, 2 x 7-dnevni početni tečaj ronjenja, rafting avanture na Kupi,…

Sajmovi NAUTIKA i HOTEL & GASTROTEH jedan su od značajnih gospodarskih i društvenih događanja u gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj. Prema ukupnom sadržaju i visokoj organizacijskoj razini slijed su rasta profesionalne sajamske aktivnosti započet u 2016. godini kojim Zagrebački velesajam potvrđuje svoju misiju: Srce poslovne i društvene komunikacije Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Dobrodošli na sajmove!

You may also read!

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik je prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2019.

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2020

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, drugu godinu zaredom dobitnik je prestižne nagrade

Read More...
zona

Pozdravite dugo i bezbrižno ljeto uz novitete iz Zona Vital linije

Svima kojima nedostaje vremena za aktivnu brigu o svom zdravlju, dobro će doći sjajni noviteti iz Zone Vital: Ferrosorb,

Read More...
Hyundai

Hyundai zna što je akcija

Hyundai i30 od 104.990 kn i Hyundai Tucson od 149.990 kn • Jedinstvena ljetna akcija za bestsellere Hyundai i30 i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.