Uspješno provedena dokapitalizacija u Badelu 1862

In Tvrtke i tržišta
badel

Iz Badela 1862 u petak su izvijestili o uspješno provedenom postupku dokapitalizacije kojim se temeljni kapital poveća za ukupno 222,68 milijuna kuna, pri čemu je strateški investitor Meteor u dokapitalizaciji sudjelovao s 214,15 milijuna kuna, a država s 8,5 milijuna kuna.

Badel 1862 je, naime, objavio putem Zagrebačke burze da je Nadzorni odbor dao suglasnost na odluku Uprave o utvrđivanju točnog iznosa uplate u novcu i unesenih prava (tražbina) u temeljni kapital i točnom broju dionica koje se izdaju.

Odlukama Uprave i Nadzornog odbora utvrđeno je da je upis dionica uspješno proveden te je ukupno upisano 22.268.139 redovnih dionica, svaka u nominalnom iznosu od 10 kuna, ukupnog nominalnog iznosa 222,68 milijuna kuna.

U temeljni kapital Badela uplaćen je iznos od 30 milijuna kuna u novcu te su unesena prava (tražbine) u ukupnom iznosu od 192,68 milijuna kuna, navodi se u objavi.

U povećanju temeljnog kapitala sudjelovao je strateški investitor Meteor iz Đakova s iznosom uloga od 214,15 milijuna kuna kuna te Republika Hrvatska s iznosom od 8,5 milijuna kuna, dok je Zagrebačka banka obavijestila Badel da nema namjeru iskoristiti pravo na unos tražbina u temeljni kapital, ističu iz Badela 1862.

Nakon provedbe upisa povećanja temeljnog kapitala u sudskom registru, Meteor će steći 21.414.842 dionica Badela, nominale 10 kuna, ukupnog nominalnog iznosa 214,15 milijuna kuna, dok će država steći 853.297 dionica, ukupnog nominalnog iznosa 8,5 milijuna kuna, zaključuje se u objavi proizvođača alkoholnih pića i vina.

Inače, đakovački je Meteor krajem siječnja ispunio svoju obvezu provedbe dokapitalizacije Badela 1862, i to sklapanjem ugovora o kojim tražbine u iznosu od 184,15 milijuna kuna unosi u temeljni kapital Badela te uplatom novca u iznosu od 30 milijuna kuna.

Meteor tako u dokapitalizaciji Badela sudjeluje s ukupno 214,15 milijuna kuna te će steći 21.414.842 dionice, čime će, prema neslužbenim informacijama, njegov udio u Badelu iznositi oko 84 posto dionica Badela, dok će udio države pasti na oko 13-14 posto.

Glavna skupština Badela 1862, održana 21. srpnja prošle godine, je u skladu s prihvaćenim planom financijskog restrukturiranja u postupku predstečajne nagodbe, donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih redovnih dionica.

Uz Meteor, koji je u dokapitalizaciji sudjelovao uplatom u novcu od 30 milijuna kuna te unosom tražbina u iznosu od 184,15 milijuna kuna, pravo na upis dionica unosom tražbina imali su i država u ukupnom iznosu od oko 8,5 milijuna kuna (Porezna uprava za tražbinu u iznosu od 891,7 tisuća kuna te Carinska uprava za tražbinu u iznosu od 7,6 milijuna kuna), te Zagrebačka banka za tražbinu u iznosu od 2,6 milijuna kuna. (H)

You may also read!

tolusic

Više od 26 milijuna kuna za uspostavu proizvođačkih grupa i organizacija

Otvoren je natječaj za provedbu tipa operacije 9.1.1 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“ za dodjelu potpore za provođenje aktivnosti

Read More...
P&G-u četvrti put dodijeljen Certifikat Poslodavac Partner

P&G-u četvrti put dodijeljen Certifikat Poslodavac Partner

Procter & Gamble i ove se godine ističe kao jedan od najatraktivnijih poslodavaca na tržištu i tvrtka koja posluje

Read More...
cola

Započinje drugi krug radionica Coca-Colina podrška mladima

Radionice Coca-Coline podrške mladima posjetit će po peti put naš glavni grad i pružiti mladim Zagrepčanima priliku za stjecanje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.