Uz Dane poslova u turizmu i online sajam Sezonac.hr krenulo ovogodišnje ‘jače’ traženje radnika u turizmu

In Zaposlenost / plaće
sezonac

Održavanjem Dana poslova u turizmu u Osijeku, Zagrebu i Splitu u drugom dijelu siječnja krenulo je ovogodišnje ‘jače’ traženje radnika za turizam, čemu se u srijedu ‘pridružio’ i online sajam poslova u turizmu Sezonac.hr putem kojeg zainteresirani mogu do kraja siječnja vidjeti ponudu poslova u tom sektoru.

Prvi ovogodišnji Dani poslova u turizmu održani su u petak, 17. siječnja u Osijeku, danas su održani i u Zagrebu, a 31. siječnja će se održati i u Splitu. Dane poslova u turizmu zajednički organiziraju Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) te ministarstava rada i mirovinskog sustava te turizma, a partneri tog projekta su i HTZ, HGK, HOK, HUP i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske-UPUHH.

Cilj tih Dana, koji se ove godine održavaju četvrtu za redom, je približiti poslodavce i njihovu ponudu poslova u turizmu i ugostiteljstvu potencijalnim radnicima, ali i promovirati ta zanimanja i zapošljavanje u turizmu, za kojeg se i ove godine komentira da će imati nedostatak radnika te ih morati ‘uvoziti’.

“Sudjelovanje na sve tri lokacije ovogodišnjih Dana poslova u turizmu prijavilo je 85 poslodavaca, a procjenjuje se da će ih obići ukupno oko 12 tisuća posjetitelja, nezaposlenih osoba, učenika strukovnih škola, studenata i ostalih zainteresiranih za sezonski rad u turizmu”, kažu iz HZZ-a.

Dani poslova u turizmu u Zagrebu ponudili 8.000 poslova

Na Danima poslova u turizmu u srijedu se u kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, kako su izvijestili iz HZZ-a, okupilo mnoštvo zainteresiranih, među kojima i gotovo četiri tisuće nezaposlenih iz Zagreba i Zagrebačke županije, ali i iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Karlovačke, Sisačko-moslovačke, Bjelovarsko-bilogorske te Primorsko-goranske županije.

Osim njih, među posjetiteljima su bili i učenici završnih razreda srednjih strukovnih škola te ostali zainteresirani za sezonsko zapošljavanje u turizmu, a svima njima je više od 60 poslodavca ponudilo više od osam tisuća slobodnih radnih mjesta na sezonskim poslovima

S poslodavcima su na Danima poslova u turizmu u Zagrebu razgovarali državni tajnici u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić i u Ministarstvu turizma Tonči Glavina te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar, koji su i obišli sajam te iz ‘prve ruke’ čuti iskustva i dojmove poslodavaca, ali i posjetitelja.

U sklopu tih Dana održane su i radionice organizirane u suradnji HZZ-a, HUP-ove Udruge ugostiteljstva i turizma te Ministarstva turizma, a na kojima je sudjelovalo 350 učenika te šest velikih hotelijera koji su učenicima predstavili načine lakšeg ostvarivanja kontakta s poslodavcem te zasnivanja radnog odnosa, kao i modele usavršavanja tijekom rada.

Online sajam Sezonac.hr s više od 180 oglasa za sezonski posao u turizmu

Istodobno kad i Dani poslova u turizmu u Zagrebu, u srijedu je krenuo i ovogodišnji online sajam poslova u turizmu i sezoni Sezonac.hr portala MojPosao, koji traje do 29. siječnja i nudi više od 180 oglasa za sezonske poslove, od konobara do programa pripravništva za hotelske menadžere. Poslovi su grupirani u četiri kategorije – recepcija, domaćinstvo i administracija; hrana&piće, spa, animacija i zabava; održavanje, sigurnost i proizvodnja te prodaja, skladištenje i logistika.

“Riječ je o poslovima za stalno ili sezonski, u hotelima, restoranima, turističkim agencijama, trgovini, proizvodnji i drugim poslovnim objektima”, kažu a portala MojPosao, a među tvrtkama-izlagačima-nuditeljima posla je oko 25 turističko-ugostiteljskih tvrtki iz raznih dijelova Hrvatske, kao i neki trgovački lanci, pivovare, proizvođači bezalkoholnih pića, pekari, prijevoznici i drugi.

Velikim brojem oglasa traže se konobari, kuhari, djelatnici na recepciji, animatori, pomoćnici u kuhinji, vozači, skladištari i prodavači u trgovini. (H)

You may also read!

Gari Capelli

U turizmu za sada bez minusa, ali uz blago zaustavljanje bukinga

U hrvatskom turizmu za sada ne osjećamo minuse zbog koronavirusa, ali je buking blago zaustavljen, što je bilo normalno

Read More...
atlantic

Atlantic Grupa lani povećala neto dobit za 60 posto

Atlantic Grupa je u 2019. ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 5,43 milijarde kuna, što je 3,4 posto

Read More...
adris

Neto dobit Adris grupe 506 milijuna kuna

Adris grupa je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 506 milijuna kuna, što je 13,4 posto više nego

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.