Valamar će omogućiti Sportskoj zajednici i Gradu Poreču korištenje bazena u novoj zoni Pical

In Novi turistički kapaciteti
Valamar će omogućiti Sportskoj zajednici i Gradu Poreču korištenje bazena u novoj zoni Pical

Valamar Riviera, Sportska zajednica Grada Poreča i Grad Poreč potpisali su sporazum kojim Valamar Riviera omogućuje građanima Poreča i sportskim klubovima korištenje budućih bazenskih kapaciteta u novoj Zoni Pical.

Sporazumom se nastavlja dosadašnja uspješna suradnja u hotelu Valamar Diamant 4* te se Gradu i Sportskoj zajednici stavlja na raspolaganje veliki unutarnji bazen i vanjski plimni bazen u sklopu budućeg Pinea Hotela u zoni Pical. Tako će Grad Poreč s dovršetkom investicije 2021. godine dobiti značajno kvalitetnije uvjete za rad sportskih klubova i rekreaciju građanstva. Veliki unutarnji bazen bit će dug 25 metara s pet plivačkih staza, dok će vanjski plimni bazen imati duljinu od 50 metara.

„Izgradnjom hotela Pinea u novoj zoni Pical, Poreč po prvi puta dobiva veliki unutarnji sportski bazen s pet staza koji će biti otvoren cijele godine i kao takav će imati posebnu važnost za sportaše i rekreativce, kao i za građanstvo. Drago nam je što ćemo vrhunskim sportašima osigurati još bolje uvjete za treninge vodenih sportova“, izjavio je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova Valamar Riviere.

„Kroz ovu suradnju Grada, Sportske zajednice i Valamara građani će imati mogućnost koristiti bazen, na čemu zahvaljujemo. Svjesni smo važnosti ovakve sportske infrastrukture za brojne rekreativce i sportaše te ćemo je uvrstiti u svoj plan investicija, naravno, po rješavanju prioritetnih infrastrukturnih projekata poput izgradnje vrtića, uređenja rive, prometnica ili subvencioniranja stanovanja“, izjavio je gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić.

„Sporazumom o korištenju sportskog bazena u hotelu Pinea naši sportaši plivači i vaterpolisti imat će priliku kvalitetnije trenirati tijekom cijele godine u našem Gradu te stoga očekujemo povećanje interesa djece i mladeži za aktivnim bavljenjem navedenim sportovima. Poboljšanje uvjeta treninga rezultirat će zasigurno i ostvarivanjem boljih sportskih rezultata. Svakako, stvaraju se nove mogućnosti i za rekreativnim bavljenjem vodenim sportovima. Iznimno nam je drago što se nastavlja uspješna suradnja s tvrtkom Valamar Riviera d.d. koja već duže vrijeme prati sportske aktivnosti i uspjehe naših klubova članica i sportaša“, istaknuo je Alfredo Mendiković, predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča.

Valamar planira ukupno uložiti oko 1,5 milijardi kuna u zonu Pical čime će nastati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj. Građani Poreča će, uz 20.000 m2 uređenih plaža i prostora uz more, na raspolaganju imati i četiri kilometra dugu kružnu stazu za outdoor aktivnosti poput jogginga i bicikliranja te ukupno 10 kilometara šetnice javno-turističke namjene.

Pinea Hotel bit će pozicioniran kao luksuzni cjelogodišnji hotel s pet zvjezdica, imat će najveći hotelski event centar u Istri i široku ponudu za aktivni odmor tijekom cijele godine gdje će se uz plivanje nuditi i brojni drugi sportsko-rekreativni sadržaji namijenjeni turistima i građanima.

You may also read!

belje

Započela berba rajčica u stakleniku Belja

U stakleniku Belja u Mitrovcu, u Baranji, prošlog tjedna su ubrane prve ovogodišnje rajčice. Ukupno 50 tona zrelih rajčica

Read More...
MAGROS-2020

Dobrodošli na 32. MAGROS! Glavna je tema: Povratak u budućnost – Nova maloprodajna revolucija

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 32. tradicionalnu, najveću konferenciju za proizvođače i trgovce MAGROS 2020. Ovogodišnja tema je:

Read More...
METRO zaposlenici

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak, 12. i 13. travnja 2020. Vrata svojih 10 prodajnih

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.