Valamar odgovorio na potrebe roditelja i vrtićke djece u Poreču

In Iz zemlje
Valamar Pinia Hotel_Maro Club

Valamar Riviera i Grad Poreč proširili su suradnju kako bi dugoročno povećali kapacitet porečkog Dječjeg vrtića Radost za dodatne 4 jasličke i 2 vrtićke skupine u hotelu Valamar Pinia. Za vrijeme obnove zgrade porečkog vrtića Radost koja je počela 2022. godine, Valamar je kroz donaciju osigurao prostor za osamdesetak djece u prostorima Maro kluba u Špadićima. Dovršetkom obnove zgrade Gornjeg vrtića djeca koja borave u prostorima hotela Pinia, vratit će se u matični vrtić.

Kako bi se osigurala dodatna mjesta u vrtiću za porečke obitelji, Valamar će ove jeseni preurediti prostore hotela Pinia, te ih staviti na raspolaganje Dječjem vrtiću Radost koji će pokrenuti novi odjel s više od 100 mjesta u šest skupina. Za djecu zaposlenika Valamara bit će otvorena jedna jaslička i jedna vrtićka skupina koja s radom počinje već prije ove turističke sezone, a ostale grupe biti će javne i značajno će povećati prihvatne kapacitete porečkog vrtića. Novi kapaciteti dječjeg vrtića Radost, organizirani u prostorima hotela Pinia, omogućit će najbolje uvjete za siguran i kvalitetan odgojno-obrazovni rad i razvoj djece. Dječji vrtić Radost osigurat će djelatnike i stručni tim. Djeci koja borave u hotela Pinia osigurani su i obroci s posebnim naglaskom na kvaliteti namirnica lokalnog podrijetla. Grad Poreč i Valamar tako će zajednički odgovoriti na potrebe porečkih roditelja i zaposlenika Valamara te unaprijediti kvalitetu života za obitelji u Poreču.

„Valamar je u proteklom periodu napravio izuzetno puno kroz investicije u javnu turističku infrastrukturu i donacije lokalnim zajednicama s ciljem unaprjeđenja turizma i kvalitete života u destinacijama. Proširenje suradnje s dječjim vrtićem Radost doprinijet će boljitku lokalne zajednice, naših najmlađih i njihovih roditelja, među kojima su brojni i zaposlenici Valamara“, izjavio je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova Valamar Riviere.

Valamar će od ovog ljeta svojim zaposlenicima koji rade u Poreču omogućiti upis djece u jednu vrtićku i jednu jasličku skupinu, čime potvrđuje poziciju top poslodavca u turizmu koji sagledava šire potrebe djelatnika u lokalnoj zajednici.

„Drago mi je da ćemo nadograditi postojeću suradnju tako što ćemo osigurati dodatne vrtićke skupine. Poreč je grad u kojem broj djece stalno raste. To su naše slatke muke na koje moramo odgovoriti ulaganjima. Izgrađeni su vrtići u Dračevcu, Velom Maju i Žbandaju, obnavlja se Gornji vrtić, a trenutno se rade projekti novih vrtića u Varvarima i Novoj Vasi. Zahvaljujući suradnji s Valamarom, u Maro klubu je osiguran smještaj koji su djeca, roditelji i djelatnici jako dobro prihvatili. Drago mi je da Valamar prepoznaje ovakve potrebe i podržava ih, ne samo kroz dječji vrtić, već i Ljetni kamp Društva naša djeca Poreč i Grada Poreča-Parenzo kojem već godinama osiguravaju prostor“, istaknuo je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Prethodnih je godina Valamar u sklopu humanitarne akcije „Veliko srce Valamara“ donirao sredstva za poboljšanje uvjeta boravka djece u podružnicama vrtića Radost, a najmlađi Porečani su i česti gosti dječjih igrališta Valamarovih hotela, ljetovališta i kampova. U prostorima Maro kluba hotela Pinia se ujedno već nekoliko godina provode i programi Ljetnog kampa Društva Naša djeca, koji će se nastaviti i u budućnosti.

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design