Valamar Riviera i AZ fondovi drže 85,93 posto kapitala Hotela Makarska

In Iz zemlje
hotel-makarska

Turistička kompanija Valamar Riviera dovršila je preuzimanje Hotela Makarska, nakon čega zajedno s mirovinskim fondovima AZ, s kojima zajedno djeluje u tom poslu, ukupno imaju 85,93 posto temeljnog kapitala te hotelske tvrtke na Makarskoj rivijeri, objavio je Valamar.

Ponudu za preuzimanje Hotela Makarska Valamar Riviera bila je obvezna objaviti nakon što je u travnju ove godine sa Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) potpisala ugovor kojim je zajedno sa AZ fondovima stekla 55,48 posto temeljnog kapitala Hotela Makarska, koje su do tada bile u državnom vlasništvu, a za što je plaćeno 172,6 milijuna kuna.

Objavu te ponude Valamaru je odobrila Hanfa sredinom svibnja, a prema izvješću Valamara o preuzimanju na Zagrebačkoj burzi, ponudu je prihvatilo 163 dioničara Hotela Makarska, od kojih je Valamar preuzeo i isplatio ukupno 340.887 dionica, što je 30,45 posto temeljnog kapitala i isto toliko glasova na glavnoj skupštini.

Ukupno nakon ponude za preuzimanje Valamar drži 620.755 redovnih dionica ili 55,45 posto temeljnog kapitala Hotela Makarska, dok AZ drži 341.218 redovnih dionica ili 30,48 posto temljenog kapitala. To zajedno čini 961.973 redovnih dionica ili 85,93 posto temeljnog kapitala.

Te su promjene već vidljive na Burzi i u podacima o top 10 dioničara Hotela Makarska, prema kojima nakon Valamara i AZ fondova sa 5,91 posto udjela slijedi CERP odnosno država, dok je 1,73 posto dionica pod skrbničkim računom.

Nakon svega toga u prvih deset više nema Mesne industrije Braća Pivac, koja je do preuzimanja bila drugi najveći dioničar nakon Valamara u Hotelu Makarska s udjelom od 19,65 posto.

No, u izvješću Valamara o preuzimanju nema naziva/imena dioničara od kojih su sve preuzeli dionice, pa tako ni za tu mesnu industriju. Također se ne navodi po kojoj je cijeni Valamar preuzimao dionice, a prema Hanfinom odobrenju u ponudi za preuzimanje obvezao se platiti 278 kuna po dionici. (H)

You may also read!

kesic

Bez inovacija nema konkurentnosti gospodarstva

„Iako se inovacijski sustav Hrvatske u proteklih deset godina razvijao, još uvijek pokazuje rezultate koji su ispod stvarnih potencijala.

Read More...
Norman Mueller

Mate 20 Pro službeno predstavljen u Zagrebu

Hrvatska premijera: Vrhunski uređaj koji se temelji na tehnologiji umjetne inteligencije dostupan i u Hrvatskoj U zagrebačkom Jazz & Cabaret

Read More...
potpore

200 milijuna kuna bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je natječaj „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT2)“. Ovim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.