Valamar Riviera objavila rezultate za prvih šest mjeseci

In Iz zemlje
turizam

Valamar Riviera je u prvoj polovici 2022. godine ostvarila 2,1 milijuna noćenja uz poslovne prihode od 677,5 milijuna kuna što je usporedivo s obimom poslovanja u prvih šest mjeseci pretkrizne 2019. godine. Rast poslovnih prihoda u prvom polugodištu 2022. godine najvećim je dijelom rezultat rasta prosječnih cijena koje su 8% više u odnosu na 2019. godinu. Najbolji rezultati zabilježeni su u premium segmentu, posebice u dijelu kampova i u auto destinacijama.

Međutim, povećani troškovi, prvenstveno električne energije, rada i prehrambenih proizvoda imali su značajan utjecaj na profitabilnost. Operativna dobit za prvih šest mjeseci manja je za 58 milijuna kuna u odnosu na 2019. godinu, što je u potpunosti rezultat povećanih troškova električne energije od 37 milijuna kuna te troškova rada od 22 milijuna kuna.

S ciljem podizanja atraktivnosti ključnih zanimanja u turizmu i pružanja najboljih uvjeta rada u turizmu, Valamar je ove godine pokrenuo kampanju „Prvi s razlogom“. Za 2022. godinu izdvojeno je ukupno 15 milijuna eura za povećanje plaća i programe nagrađivanja. Valamar je ove godine ponovno među TOP 10 najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca te je i dalje najbolji poslodavac u turizmu.

Investicijski ciklus u hotele, ljetovališta i kampove pod upravljanjem Valamara za 2022. godinu iznosio je 530 milijuna kuna. Uspješno su otvoreni Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar u Makarskoj, novoizgrađeno ljetovalište Valamar Amicor Green Resort u Starom Gradu na Hvaru te Corinthia Baška Sunny hotel by Valamar na otoku Krku. Ulaganja ove sezone uključuju i nove sadržaje u Istra Premium Camping Resortu i Lanterna Premium Camping Resortu u Poreču, te izgradnju plaže kod hotela Valamar Padova na otoku Rabu. Otvorena je i nova Kuća Valamar za smještaj sezonskih zaposlenika u Dubrovniku.

Valamar je također proširio portfelj u Austriji s preuzimanjem hotela Kesselspitze 5* koji postaje treći hotel pod upravljanjem Valamara u Obertauernu u Austriji. Kao prvi Valamar Collection hotel u Austriji, otvorit će se u zimskoj sezoni 2022./2023.

Valamar Riviera prva je turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila novu strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine. Strategija obuhvaća 12 ključnih ciljeva u području okoliša (E), društva (S) i upravljanja (G) koje Valamar planira ostvariti kroz 6 strateških inicijativa do 2025. godine.

You may also read!

jabuke

Ovogodišnji urod jabuka 12 posto manji nego lani

Ovogodišnji domaći urod jabuka procjenjuje na oko 57 tisuća tona, što je 12 posto manje u odnosu na prošlu

Read More...
izvoz

Izvoz u prvom polugodištu porastao 35,6 posto, a uvoz za 51,8 posto

Vrijednost hrvatskog robnog izvoza u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je nešto više od 90 milijarde kuna, što

Read More...
maslinovo

Cijene maslinovog ulja mogle bi zbog toplinskog vala rasti do 25 posto

Cijene maslinovog ulja mogle bi zbog toplinskog vala koji utječe na proizvodnju u Španjolskoj, porasti za 25 posto u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design