Valamar Riviera pred Uskrs otvara devet hotela, a rade i u dva kampa

In Iz zemlje
Valamar

Hotelska grupacija Valamar Riviera uoči Uskrsa planira otvoriti tri hotela u Poreču, dva na Krku te po jedan u Rapcu, na Rabu, Makarskoj i Dubrovniku, a radit će i dva kampa, na Krku i Rabu, pri čemu za te blagdane uz strane očekuju i domaće goste, kojih su imali i najviše tijekom zime, doznaje se iz Valamara.

Valamar Riviera je najveća hotelska grupacija u Hrvatskoj, koja upravlja s 36 hotela i 15 kampova u Istri (Poreč, Rabac), na Krku, Rabu i Hvaru te u Makarskoj i Dubrovniku, od kojih će se veći broj, kako ističu na upit Hine, otvoriti u svibnju. Valamar upravljaju i hotelom u austrijskom Obertauernu.

“U našim sjevernim destinacijama u nadolazećoj turističkoj sezoni najviše gostiju očekujemo iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Poljske, a u južnim iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Hrvatske. Tijekom ove zime u otvorenim objektima Valamara bilo je najviše domaćih gostiju, a očekujemo ih i tijekom uskrsnih blagdana, većinom u aranžmanu vikend boravaka”, kažu iz te kompanije.

O turističkoj potražnji napominju da i ove godine, slično kao i prošle, uslijed pandemije, veću potražnju bilježe auto destinacije i kamping resorti/ljetovališta, uz očekivanje pojačanog last-minute bukinga, dok za cijene kažu da se “dinamično određuju kroz sustav ‘revenue managementa’ prema uobičajenoj poslovnoj praksi Valamara”.

Program za sigurnost zdravlja, testiranje u objektima i pokrivanje troškova produljenog boravka

“U svim objektima i u 2021. primjenjuju se V Health & Safety program usklađen sa sigurnosnim standardima u Hrvatskoj i preporukama međunarodnih zdravstvenih organizacija, koji uz visoke zdravstvene, sigurnosne i ekološke standarde, jamči i unapređenje protokola čišćenja. Gostima je osigurana i 24-satna podrška u slučaju potrebe za zdravstvenom skrbi”, poručuju iz Valamara.

Valamar je razradio i paket mjera putem kojeg organizira sve potrebne zdravstvene usluge gostima za vrijeme odmora, što uključuje i organizaciju antigen i PCR testiranja u sklopu smještajnog objekta, kao i pokrivanje troškova produljenog boravka osobama oboljelim od covida-19 i svima uključenima u njihovu rezervaciju.

Ne iznoseći točno brojke, ističu da i za ovu sezonu, kao i svaku, otvaraju “značajan broj sezonskih radnih mjesta”, za koje nude minimalna neto primanja od 5.000 kn za odrađeni mjesečni fond sati, smještaj, tople obroke i ostale pogodnosti.

Inače, ta je kompanija u rekordnoj 2019. u ljetnoj glavnoj sezoni dosegnula brojku od 7000 zaposlenih, dok ih je prema podacima iz poslovnog izvješća za 2020., u ljetu 2020. bilo oko 4000.

Valamar je još početkom travnja 2020. pokrenuo program “Pauza, Restart” s ciljem očuvanja svih radnih mjesta, a koji je produžen do 31. ožujka 2022. uz podršku socijalnih partnera”. U okviru tog programa svim zaposlenicima Valamara koji su upućeni na čekanje bez obveze rada, osigurana je isplata naknade plaće u iznosu od 60 posto, ali ne manje od 4.250 kuna neto, uz podršku Vladine mjere za očuvanje radnih mjesta u pogođenim djelatnostima.

Novosti na Hvaru

Od novosti za ovu turističku sezonu izdvajaju i pokretanje novog, tzv. lifestyle brenda Places slijedom trenda u svjetskom hotelijerstvu za ‘lifestyle’ hotele koji su usmjereni prema stvaranju jedinstvenog iskustva boravka s autentičnom uslugom, čime se ističe i ono najvrijednije u destinaciji i pridonosi i očuvanju prirode i ekološkoj održivosti.

Takvi hoteli, kako kažu, privlače moderne putnike, prvenstveno “milenijalce” i mlade profesionalce, a prvi hotel pod tim brendom je Hvar PlacesHotel u Starom Gradu na tom otoku (bivši hotel Lavanda iz sastava tvrtke Helios Faros, koju su u partnerstvu s mirovinskim fondom PBZ Croatia osiguranje preuzeli 2019.). U preuređenje tog hotela ulažu oko 53 milijuna kuna, a prema sadašnjim planovima otvorit će ga sredinom svibnja.

Tu najviše očekuju goste s tržišta Velike Britanije, SAD-a, Njemačke i Austrije, ali i Hrvatske, a slijedom i toga što se Hvar kao destinacija, kako komentira potpredsjednik Valamar Rivijere za prodaju i marketing Davor Brenko, “pozicionirala u tržišnim segmentima mlađih, opuštenih i istovremeno iskustveno i ekološki osviještenih ljudi”.

“Od novog brenda imamo velika očekivanja u budućnosti, a u idućem razdoblju planiramo otvaranje još nekoliko takvih hotela”, najavio je Brenko. (H)

You may also read!

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Ella Dvornik, Nevena Rendeli i Saša Lozar prošetali neobičnom šumom u Super Konzumu Radnička Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“

Read More...
Kaufland

Sjedište Kauflanda trajno na Donjim Sveticama, preko puta grade trgovinu

Kupovinom zgrade u kojoj ima sjedište i izgradnjom velike trgovine odmah nasuprot, Kaufland planira aktivno sudjelovati u pozitivnom razvoju

Read More...
Juicy

Stanić Beverages uložio 10 598 000 kuna u tvornicu Juicy sokova

Gordan Grlić Radman i Dragan Čović posjetili nove pogone u tvornici Juicy sokova i s odobravanjem prihvatili nove investicije. Hrvatska

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.