Valamar se pridružio UN Global Compactu – svjetskoj inicijativi za održivi razvoj

In Iz zemlje
valamar

U Isabella Valamar Collection Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča, gdje Valamar koristi isključivo obnovljive izvore energije, održana je sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR). Valamar je, kao domaćin sjednice, informirao članove o pristupanju kompanije UN Global Compactu – najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost, čime je postao prva turistička kompanija iz Hrvatske koja je pristupila inicijativi.

Valamar se ovim partnerstvom obvezao poslovati poštujući Deset načela UN Global Compacta koja uzimaju u obzir temeljne odgovornosti poslovanja u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije. Samo u prošloj godini Valamar je uložio 13 milijuna eura u projekte koji izravno doprinose boljitku destinacija i kvaliteti života u lokalnim zajednicama.

„Deset načela UN Global Compacta sadrže ključne vrijednosti i odgovornosti na kojima trebamo graditi održivo poslovanje kompanija. Održivost u turizmu neizostavan je kriterij dugoročnog stvaranja nove vrijednosti i kvalitetnog upravljanja razvojem i ulaganjima. U Valamaru ulaganja u inicijative održivog razvoja obuhvaćaju djelatnike, partnere i dobavljački lanac, destinacije, lokalnu zajednicu, prirodne resurse, korporativno upravljanje i energetsku tranziciju, pri čemu je HRPSOR vrlo korisna platforma za širu suradnju i razmjenu iskustava s poslovnim sektorom u Hrvatskoj“, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara.

„Hvala Valamaru na organizaciji sjednice Upravnog vijeća HR PSOR-a na kojoj smo imali priliku najaviti uspješan tijek organizacije 15. Konferencije o održivom razvoju koja će se ove godine održati 7. i 8. studenoga u hotelu Esplanade u Zagrebu. Bit će to prilika za dodjelu 16. nagrada Hrvatskog indeksa održivosti (HRIO) za koje je natječaj u tijeku i na njega se još uvijek mogu prijaviti sve zainteresirane poslovne organizacije kako bi samo-procijenile održivost svog poslovanja“, poručila je Mirjana Matešić, direktorica HR PSOR-a.

Valamar planira doseći ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu do 2025. godine te će nastaviti s ulaganjima u destinacije i društveni učinak vrijednim čak 50 milijuna eura. Valamar u svojim destinacijama već brine o 80,000 stabala te provodi niz programa očuvanja Jadranskog mora i bioraznolikosti. Poseban fokus Valamar stavlja na ulaganja u edukacije zaposlenika i stipendiranje učenika, investicije u turističku infrastrukturu poput šetnica, biciklističkih staza, igrališta i plaža, različita kulturna i sportska destinacijska događanja te društveno odgovorne inicijative, kao i na projekte usmjerene zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design