Varaždinska županija nudi bespovratne potpore u turizmu

In Iz zemlje
varazdin

Varaždinska županija raspisala je javni poziv za bespovratne potpore u turizmu za 2020. godinu vrijedan 900.000 kuna, objavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije u Županijskoj palači u Varaždinu.

Predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević kazala je kako je riječ o najvećem izravnom ulaganju u smještajne kapacitete na županijskoj razini u Hrvatskoj.

Prvi put takav javni poziv raspisan je prošle godine, a sredstva je dobilo 58 prijavljenih. Bespovratne potpore rezultirale su povećanjem broja kreveta u privatnim smještajima za 150, što je 15 posto ukupnog broja ležajeva u Varaždinskoj županiji, a na natječaj se javio i 41 novi poduzetnik, istaknula je Martinčević.

“Ovo nisu samo ulaganja u našu turističku ponudu i razvoj turizma, već pravo i izravno ulaganje u gospodarstvo Varaždinske županije”, rekla je Martinčević te dodala kako je sigurna da će ove godine atraktivan dio ponude biti „Kuće za odmor s pričom“ s obzirom na uvjete socijalnog distanciranja, jer u tom segmentu zasad nema otkazivanja rezervacija.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović kazao je kako je cilj povećanje broja noćenja, zatim registracija novih objekata, produljenje sezone te razvoj prezentacijske i partnerske ponude obiteljskih i svih drugih gospodarstava. Dodao je kako nedostaju promocijski centri za tzv. edukativni turizam s ciljem jačanja same promocije obiteljskih gospodarstava.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini dodao je kako je ovu noć u sustavu eVisitor zabilježeno 80 noćenja u Varaždinskoj županiji. „Taj podatak govori da turisti prepoznaju ovaj kraj”, kaže Bojanić Morandini te dodaje kako se počinje s online kampanjom za ruralni smještaj, odnosno za „Kuće za odmor s pričom“, na hrvatskom i njemačkom tržištu.

Pojasnio je i kako je specifičnost ovog javnog poziva što sredstva mogu dobiti i fizičke osobe, čak i oni koji još nisu registrirani.

„Za likvidnost svih njih najvažnije da sredstva dobivaju odmah, uz prilaganje dokumentacije, a ne po završetku projekta. Nadam se da će zahvaljujući ovom natječaju, koji je najveći u Hrvatskoj, turizam Varaždinske županije imati dobre temelje za potpuno otvaranje granice”, istaknuo je Bojanić Morandini.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u turizmu otvoren je do 10. lipnja. (H)

You may also read!

Erste fragment

„Kriza kao prilika“ – u tijeku natječaj za šesnaeste Erste fragmente

Jedinstveni natječaj za mlade umjetnice i umjetnike do 30 godina Erste fragmenti, otvoren je po šesnaesti put. Prijave se

Read More...
Rovinj-1

Istra želi postati top destinacija i za IT stručnjake

Istra je već odavno poznata kao vrhunska turistička destinacija, a tvrtke iz ICT sektora koje djeluju putem Strukovne grupe

Read More...
turizam

Poduzetnici Primorsko-goranske županije lani s dobiti od milijardu kuna

Poduzetnici Primorsko-goranske županije u prošloj su godini ostvarili konsolidiranu neto dobit u iznosu od milijardu kuna, što je povećanje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.