Varaždinska županija nudi bespovratne potpore u turizmu

In Iz zemlje
varazdin

Varaždinska županija raspisala je javni poziv za bespovratne potpore u turizmu za 2020. godinu vrijedan 900.000 kuna, objavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije u Županijskoj palači u Varaždinu.

Predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević kazala je kako je riječ o najvećem izravnom ulaganju u smještajne kapacitete na županijskoj razini u Hrvatskoj.

Prvi put takav javni poziv raspisan je prošle godine, a sredstva je dobilo 58 prijavljenih. Bespovratne potpore rezultirale su povećanjem broja kreveta u privatnim smještajima za 150, što je 15 posto ukupnog broja ležajeva u Varaždinskoj županiji, a na natječaj se javio i 41 novi poduzetnik, istaknula je Martinčević.

“Ovo nisu samo ulaganja u našu turističku ponudu i razvoj turizma, već pravo i izravno ulaganje u gospodarstvo Varaždinske županije”, rekla je Martinčević te dodala kako je sigurna da će ove godine atraktivan dio ponude biti „Kuće za odmor s pričom“ s obzirom na uvjete socijalnog distanciranja, jer u tom segmentu zasad nema otkazivanja rezervacija.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović kazao je kako je cilj povećanje broja noćenja, zatim registracija novih objekata, produljenje sezone te razvoj prezentacijske i partnerske ponude obiteljskih i svih drugih gospodarstava. Dodao je kako nedostaju promocijski centri za tzv. edukativni turizam s ciljem jačanja same promocije obiteljskih gospodarstava.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini dodao je kako je ovu noć u sustavu eVisitor zabilježeno 80 noćenja u Varaždinskoj županiji. „Taj podatak govori da turisti prepoznaju ovaj kraj”, kaže Bojanić Morandini te dodaje kako se počinje s online kampanjom za ruralni smještaj, odnosno za „Kuće za odmor s pričom“, na hrvatskom i njemačkom tržištu.

Pojasnio je i kako je specifičnost ovog javnog poziva što sredstva mogu dobiti i fizičke osobe, čak i oni koji još nisu registrirani.

„Za likvidnost svih njih najvažnije da sredstva dobivaju odmah, uz prilaganje dokumentacije, a ne po završetku projekta. Nadam se da će zahvaljujući ovom natječaju, koji je najveći u Hrvatskoj, turizam Varaždinske županije imati dobre temelje za potpuno otvaranje granice”, istaknuo je Bojanić Morandini.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u turizmu otvoren je do 10. lipnja. (H)

You may also read!

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

Digitalna transformacija HGK mora biti primjer drugim institucijama

„Ako je itko prije ove krize bio skeptičan o tome koliko je važna digitalizacija, ovi posljednji mjeseci sigurno su

Read More...
shop

U travnju veliki pad maloprodajnoga prometa EU27

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u travnju 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost

Read More...
podravka

Podravki čak 14 odličja Superior Taste Award

Zvijezde među nagrađenima su Lino Lada Gold i Žito heljdin kruh s orasima s 3 STA zvjezdice i kristalnom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.