Varteks grupa smanjila gubitak

In Tvrtke i tržišta
varteks

Varteks grupa je prvo polugodište završila s gubitkom od 5,8 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 9,7 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te varaždinske tekstilne tvrtke.

Ukupni prihodi grupe realizirani su u iznosu od 83,7 milijuna kuna i veći su 8,4 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su porasli 7,1 posto, na 78,5 milijuna kuna.

U strukturi prihoda izvoz je iznosio 39 milijuna kuna, čime je više od 48 posto poslovnih prihoda grupe ostvareno na inozemnim tržištima, navodi se u izvješću.

Ukupni rashodi grupe u prvom su polugodištu iznosili 89,5 milijuna kuna i porasli su 2,8 posto.

Poslovodstvo varaždinske tvrtke u izvješću izdvaja i rezultate samo za drugo tromjesečje, u kojem je grupa poslovala s dobiti od 233 tisuće kuna, dok je u isto vrijeme lani imala gubitak od 3,9 milijuna kuna.

Poslovni prihodi u drugom su kvartalu iznosili 50,5 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje godine ranije porast za 20,6 posto, ističe čelništvo kompanije.

“Pozitivni trendovi rezultat su nastavka projekta operativnog i financijskog restrukturiranja Varteks grupe. Početkom 2018. godine provedena je dokapitalizacija, s ključnim bankama su ugovoreni povoljniji uvjeti financiranja te je nastavljeno s daljnjom implementacijom dijela planiranih razvojnih projekata”, kaže se u izvješću.

Također se navodi da je, nakon što je dokapitalizacija provedena s odmakom i u manjem obimu od planiranog, likvidnost kompanije djelomično stabilizirana, a pozitivni trendovi već su vidljivi u drugom kvartalu ove godine.

“Za daljnju stabilizaciju poslovanja, u drugoj polovici ove godine potrebno je osigurati potrebnu likvidnost kroz dodatne izvore financiranja za što se planira koristiti i prodaja dijela ‘non-core’ imovine”, ističu iz Varteksa.

Dodaju i kako se s ciljem daljeg dizanja efikasnosti poslovanja nastavlja s kontinuiranim provođenjem planiranih projekata restrukturiranja i razvoja.

“Nakon vidljivih pozitivnih pomaka u rezultatima poslovanja u drugom ovogodišnjem kvartalu, kroz daljnju stabilizaciju likvidnosti te nastavak projekata ušteda i razvoja, na nivou cijele Varteks grupe očekuje se nastavak pozitivnih trendova i u drugom dijelu ove godine te daljnji razvoj i pozitivni pomaci u poslovanju u 2019. godini”, ističe se u izvješću.

Inače, Varteks je jučer također izvijestio o promjenama u Upravi tvrtke, koje su utvrđene i rješenjem Trgovačkog suda od 30 . srpnja utvrđene promjene u Upravi tvrtke. Dosadašnji član Uprave Krešimir Sečak dao je ostavku na dužnost člana Uprave i više ne obnaša tu dužnost, dok je za novog člana Uprave imenovan Ivan Perković, naveli su iz Varteksa. (H)

You may also read!

hup

HUP vjeruje da će Ministarstvo dati alternativi prijedlog vezan uz izmjenu zakona o doprinosima

Iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) reagirali su u subotu na predloženu izmjenu zakona o doprinosima vezanu za povećanje koeficijenta

Read More...
horvat

Ministar Horvat posjetio Špancirfest i razgovarao o poduzetničkoj infrastrukturi

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat posjetio je u petak jubilarni 20. Špancirfest gdje je o poduzetničkoj infrastrukturi

Read More...
prsut

Proizvodnja pršuta ne pokriva ni 50% domaćih potreba

„Proizvodnja pršuta nije samo dio naše kulturne baštine, već i konkurentan i izvozno orijentiran proizvod. No, s današnjim proizvodnim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.