Varteks grupa smanjila gubitak

In Tvrtke i tržišta
varteks

Varteks grupa je prvo polugodište završila s gubitkom od 5,8 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 9,7 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te varaždinske tekstilne tvrtke.

Ukupni prihodi grupe realizirani su u iznosu od 83,7 milijuna kuna i veći su 8,4 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su porasli 7,1 posto, na 78,5 milijuna kuna.

U strukturi prihoda izvoz je iznosio 39 milijuna kuna, čime je više od 48 posto poslovnih prihoda grupe ostvareno na inozemnim tržištima, navodi se u izvješću.

Ukupni rashodi grupe u prvom su polugodištu iznosili 89,5 milijuna kuna i porasli su 2,8 posto.

Poslovodstvo varaždinske tvrtke u izvješću izdvaja i rezultate samo za drugo tromjesečje, u kojem je grupa poslovala s dobiti od 233 tisuće kuna, dok je u isto vrijeme lani imala gubitak od 3,9 milijuna kuna.

Poslovni prihodi u drugom su kvartalu iznosili 50,5 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje godine ranije porast za 20,6 posto, ističe čelništvo kompanije.

“Pozitivni trendovi rezultat su nastavka projekta operativnog i financijskog restrukturiranja Varteks grupe. Početkom 2018. godine provedena je dokapitalizacija, s ključnim bankama su ugovoreni povoljniji uvjeti financiranja te je nastavljeno s daljnjom implementacijom dijela planiranih razvojnih projekata”, kaže se u izvješću.

Također se navodi da je, nakon što je dokapitalizacija provedena s odmakom i u manjem obimu od planiranog, likvidnost kompanije djelomično stabilizirana, a pozitivni trendovi već su vidljivi u drugom kvartalu ove godine.

“Za daljnju stabilizaciju poslovanja, u drugoj polovici ove godine potrebno je osigurati potrebnu likvidnost kroz dodatne izvore financiranja za što se planira koristiti i prodaja dijela ‘non-core’ imovine”, ističu iz Varteksa.

Dodaju i kako se s ciljem daljeg dizanja efikasnosti poslovanja nastavlja s kontinuiranim provođenjem planiranih projekata restrukturiranja i razvoja.

“Nakon vidljivih pozitivnih pomaka u rezultatima poslovanja u drugom ovogodišnjem kvartalu, kroz daljnju stabilizaciju likvidnosti te nastavak projekata ušteda i razvoja, na nivou cijele Varteks grupe očekuje se nastavak pozitivnih trendova i u drugom dijelu ove godine te daljnji razvoj i pozitivni pomaci u poslovanju u 2019. godini”, ističe se u izvješću.

Inače, Varteks je jučer također izvijestio o promjenama u Upravi tvrtke, koje su utvrđene i rješenjem Trgovačkog suda od 30 . srpnja utvrđene promjene u Upravi tvrtke. Dosadašnji član Uprave Krešimir Sečak dao je ostavku na dužnost člana Uprave i više ne obnaša tu dužnost, dok je za novog člana Uprave imenovan Ivan Perković, naveli su iz Varteksa. (H)

You may also read!

Davor Zeljko

Otvorenje prve prodavaonice u Ogulinu dm obilježio uređenjem dječjeg igrališta u naselju Struga

U srijedu, 17. listopada dm je Gradu Ogulinu predao donaciju vrijednu 44.600 kuna zahvaljujući kojoj je uređeno gradsko dječje

Read More...
1-sastanak gospodarstvenika

Burilović: Sportske uspjehe moramo preslikati u gospodarstvo

Hrvatski i francuski gospodarstvenici sastali se u Parizu Trgovinska razmjena Hrvatske i Francuske konstantno raste. No, moja želja je da

Read More...
PEVEC_PROČELJE

Pevec očekuje ove godine dobit od 140 mln kn, najavljuje daljnji rast plaća

Trgovački lanac Pevec u ovoj godini očekuje da će ostvariti prihode od dvije milijarde kuna, što je 19 posto

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.