Varteks objavio javni poziv za dokapitalizaciju

varteks

Varaždinski Varteks objavio je u srijedu javni poziv na upis najmanje 1,5 do najviše 3,5 milijuna novih dionica, nominalne vrijednosti 10 kuna po dionici, a upis će započeti u četvrtak, 4. siječnja.

Dioničari Varteksa na glavnoj su skupštini održanoj krajem prošlog tjedna, u petak 29. prosinca, prihvatili novi prijedlog dokapitalizacije, prema kojemu bi se povećanje temeljnog kapitala od minimalno 15 do maksimalno 35 milijuna kuna provelo izdavanjem najmanje 1,5 milijun, a najviše 3,5 milijuna novih redovnih dionica, nominale 10 kuna.

Varteks je danas objavio javni poziv za upis novih dionica, a koji će se provesti u dva kruga – prvi bi trajao od 4. do 15. siječnja od 8,30 sati do 16,00 sati, a drugi od 18. do 29. siječnja od 8,30 do 16,00 sati.

Prema odluci skupštine, nove bi se dionice izdale “iznad pari” (iznad nominalne vrijednosti).

Kako je objavljeno u javnom pozivu za upis, Uprava Varteksa utvrdila je minimalni iznos cijene za upis novih dionica koji predstavlja prosječnu tržišnu cijenu dionice Varteksa postignutu na Zagrebačkoj burzi u posljednja tri mjeseca.

Tako utvrđena minimalna cijena za jednu novu dionicu iznosi 12,91 kunu.

Konačnu cijenu izdanja novih dionica utvrdit će 17. siječnja Uprava Varteksa, uz suglasnost Nadzornog odbora, a temeljem zaprimljenih ponuda iz upisnica u prvom krugu te će donijeti odluku o potrebi provedbe drugog upisnog kruga, navodi se u javnom pozivu.

Izdanje novih dionica će se smatrati uspješnim ako se u utvrđenim rokovima valjano upiše i uplati i/ili unese pravo potraživanja od najmanje 1,5 milijuna novih dionica.

Minimalni iznos za upis novih dionica koji pojedini ulagatelj može upisati, uplatiti ili unijeti pravo potraživanja u prvom i drugom krugu iznosi 100 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a na dan upisa.

Uprava Varteksa ujedno je uputila poziv svim potencijalnim ulagateljima da sudjeluju u dokapitalizaciji i upisu novih redovnih dionica.

Ključni ciljevi dokapitalizacije su, kako se navodi, osiguranje radnog kapitala dostatnog za dovršetak zacrtanih projekata restrukturiranja i daljnjeg razvoja kompanije te stabilizacija poslovanja i osiguranje preduvjeta za održivi rast i razvoj.

Sredstva koja će se prikupiti dokapitalizacijom namijenjena su nastavku restrukturiranja (otpremnine), jačanju maloprodajnog asortimana, ulaganjima u maloprodajnu mrežu, marketing i unapređenje prodaje, proizvodnu tehnologiju te u IT sustav.

Sredstva su namijenjena i pripremnim aktivnostima preseljenja proizvodnje i smanjenju dospjelih obveza prema dobavljačima, navodi Uprava.

Značajni pozitivni efekti na poslovanje Varteksa očekuju se već u 2018. godini, ističu iz Varteksa. (H)

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake