U Veneciji započela “Turistička godina EU-Kina 2018”

kina

Početak projekta “Turistička godina EU-Kina 2018“ za jačanje suradnje Kine i zemalja EU-a u području turizma svečano je obilježen u Veneciji, gdje je uz brojne dužnosnike iz EU zemalja, Europske komisije i Kine bio i ministar turizma Gari Cappelli, poručivši da se u Hrvatskoj očekuje još više kineskih turista.

Iz Ministarstva turizma u petak su izvijestili da se i Hrvatska, kao članica EU-a, aktivno uključuje u turističke aktivnosti i suradnju između EU-a i Kine, čime se u ovoj turističkoj godini otvaraju i nove mogućnosti za ulaganja i rast u turizmu te predstavljanja međusobnih kultura i vrijednosti.

Glavni je cilj “Turističke godine EU-Kina” privući više kineskih turista u Europu promoviranjem transeuropskih proizvoda i pomaganjem europskim operatorima da snažnije uđu na kinesko tržište. Italija, kao jedna od vodećih turističkih zemalja u svijetu, koju godišnje posjeti više od 51 milijun turista i zauzima sedmo mjesto u svijetu po prihodima od turizma, ujedno je početna točka zajedničkih kinesko-europskih aktivnosti.

U sklopu tih aktivnosti u zemljama EU-a nastojat će se kreirati posebni turistički proizvodi i ponuda prilagođeni kineskim turistima, kroz uključivanje europskih destinacija u “China Quality Service” (QSC) odnosno program certifikacije u turizmu, a radit će se i na pojednostavljivanju i ubrzavanju procedura za dobivanje viza, otvaranju i uvođenju novih izravnih zračnih linija s Kinom te prilagodbi europskih destinacija za online usluga plaćanja preko kineskih mobilnih aplikacija.

“Tržište Kine iznimno je važno i za hrvatski turizam, koji je u 2017. s tog tržišta zabilježio povećanje prometa od oko 50 posto u odnosu na 2016., a poraste očekujemo i ove godine, pogotovo u pred i posezoni, kada se iz Kine očekuje da će njihovih 150 milijuna turista putovati izvan zemlje”, kazao je ministar Cappelli, dodajući da uz prirodne ljepote i kulturnu baštinu Hrvatska osim njihovih turista sve više privlači i kineske investitore.

Cappelli vjeruje i da će ovogodišnje otvaranje predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Šangaju, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, rezultirati još boljim turističkim rezultatima.

Turističku važnost Hrvatske u projektu EU-Kina potvrdila je u Veneciji, kako ističu iz Ministarstva turizma, i talijanska državna podtajnica za kulturna dobra, aktivnosti i turizam Dorina Bianchi, pohvalivši na svečanosti suradnju s Hrvatskom. S ministrom Cappellijem, kazala je, održala je vrlo uspješan sastanak u Rimu, na kojem je prihvaćena i zajednička deklaracija kao sveobuhvatan dokument kojom su se dvije strane obvezale na jačanje političke suradnje i pružanje međusobnih potpora u regionalnim i multilateralnim organizacijama i forumima.

Na marginama konferencije u Veneciji, ministar Cappelli se sastao i s gradonačelnikom Venecije Luigijem Brugnarom, s kojim je razgovarao o gužvama prilikom organiziranja jednodnevnih izleta u turističkim destinacijama poput Dubrovnika i Venecije, a sastao se i sa bugarskom ministricom turizma Nikolinom Anglekovom, s kojom je dogovorio bilateralni sastanak u Bugarskoj u veljači kada se u Sofiji održava međunarodna konferencija o turizmu i ekonomskom rastu povodom bugarskog predsjedanja Vijećem EU-a. (H)

Pročitajte još vijesti!

nkd

Nkd moda traži Ekspanzionista m/ž

S ukupno 1.800 prodavaonica u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj i 8.000 zaposlenika NKD grupa poduzeća je jedna

Read More...
Prva dm romobilijada

Prva dm romobilijada – Štafetna utrka romobila kod zagrebačkog HNK

U subotu, 26. svibnja, od 9:00 do 14:00 sati kod zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (Trg Republike Hrvatske 15, Zagreb)

Read More...
spar

U sezoni SPAR nudi samo jagode domaćih proizvođača

Trgovački lanac SPAR Hrvatska, u kojem i inače dominiraju hrvatski proizvodi, od početka sezone domaćih jagoda svojim kupcima u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake