Vinkovci i vojvođanski Vrdnik u zajedničkom gastroturističkom projektu

In HoReCa
Vinkovci

U Vinkovcima je u četvrtak započela provedba hrvatsko-srbijanskog projekta „Pannonia Gourmet“ kojemu je cilj razviti inovativne i integrirane turističke proizvode i promicati regionalni gurmanski turizam stvaranjem zajedničkog brenda „Eat Pannonia“ kroz osnutak dvaju gastronomskih centara, u Vinkovcima i vojvođanskom Vrdniku.

Projektom čija bi provedba trebala trajati dvije godine planirano je osnivanje Gourmet akademije na Šokačkom stanu – PIK-ovom stanu pokraj Vinkovaca i u Vrdniku, u srijemskoj općini Irig u Vojvodini.

Po riječima Marine Hodak Domaćinović iz vinkovačke Agencije za razvoj i investicije, vrijednost projekta je 1,4 milijuna eura, a sufinacira se sa 65 posto iz IPA II programa.

“U sklopu projekta u cijelosti će se urediti PIK-ov stan koji ćemo obnoviti i opremiti i modernom kuhinjom te ga staviti u funkciji Gourmet akademije”, kazala je Hodak Domaćinović.

U Vinkovcima i Vrdniku provodit će se edukacije vezane uz gourmet turizam i to obrazovanjem mladih kuhara. U planu je i izrada gastronomskih karata prekograničnog područja s ciljem poticanja turističke ponude.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako je cilj propagirati i sačuvati od zaborava lokalnu kuhinju i jela, podučavajući mlade u njihovoj pripravi.

“Projekt ćemo nadograditi i povezati s drugim sadržajima kao što je poučno-edukacijska staza u Park šumi Kanovci koja prolazi pored PIK-ovog stana”, kazao je Bosančić, ocijenivši projekt ključnim za razvoj turizma u Vinkovcima.

Prijavitelj projekta je Educons Univerzitet iz Sremske Kamenice (Vojvodina), a partneri na projektu Grad Vinkovci, VIA d.o.o. i Turistička zajednica općine Irig.

Po riječima Vladice Vojinović iz Educons Univerziteta, tijekom projekta prikupit će se autentični recepti, sačuvati ih i širiti kroz centre u Vrdniku i Vinkovcima te ih dodatno promovirati.

“Ideja nam je potaknuti razvoj turističke ponude. Dio aktivnosti će biti i analiza prekograničnog područja u oblasti gastro turizma te mapiranje lokalnih ključnih nositelja turističkog razvoja”, kazala je Vojinović. (H)

You may also read!

belje

Započela berba rajčica u stakleniku Belja

U stakleniku Belja u Mitrovcu, u Baranji, prošlog tjedna su ubrane prve ovogodišnje rajčice. Ukupno 50 tona zrelih rajčica

Read More...
MAGROS-2020

Dobrodošli na 32. MAGROS! Glavna je tema: Povratak u budućnost – Nova maloprodajna revolucija

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 32. tradicionalnu, najveću konferenciju za proizvođače i trgovce MAGROS 2020. Ovogodišnja tema je:

Read More...
METRO zaposlenici

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak, 12. i 13. travnja 2020. Vrata svojih 10 prodajnih

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.