U Vinkovcima se održava Turistički forum kontinentalnog turizma

gastronomija

Više od sedamdeset predstavnika turističkog i hotelijerskog sektora sudjeluje na 7. Turističkom forumu kontinentalnog turizma koji se na temu “Gastronomija-turistički proizvod Hrvatske” u srijedu i četvrtak održava u Vinkovcima.

Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak podsjetila je kako je vukovarsko-srijemska turistička zajednica pokrenula projekt “Okusi Srijema i Slavonije” u koji je do sada uključeno osam hotelijersko-ugostiteljskih objekata koji tijekom cijele godine nude autohtona jela.

Po njezinim riječima, želja je vukovarsko-srijemskih turističkih djelatnika da gost, kada dođu u hotelijersko-ugostiteljski objekt na području županije, ne bude uskraćen za autohtoni gastronomski događaj.

Shvaćanje destinacije “kroz tanjur gosta” ključ je uspjeha ugostiteljskog objekta i ukupne destinacije, smatra ona.

Iva Puđak Mihajlović iz Hrvatske turističke zajednice navela je kako je hrvatska gastronomija diljem svijeta prepoznata kao vrlo kvalitetna o čemu svjedoči niz priznanja.

“Četrnaest restorana je u prestižnoj udruzi Jeunes Restaurateurs d’Europe, tako da nema mjesta sumnji jesmo li dovoljno kvalitetni kada je riječ o gastronomiji”, kazala je.

Po mišljenju gastro-stručnjaka Renea Bakalovića, za Hrvatsku nema bolje promocije od gastronomije.

“Volimo se promovirati sportom, a onda prođemo kao košarkaši. Ovdje smo sigurni da, kada odaberemo najbolje iz Hrvatske, da je to svjetski vrh vrhova”, kazao je Bakalović.

Žao mu je što Hrvatska nema kruzer poput onih u Njemačkoj i Austriji, koji bi plovio Dunavom promovirajući Hrvatsku i njezino Podunavlje.

“Riječ je o projektu koji bi mogao biti izrazito komercijalno uspješan, samo da ga netko pokrene”, poručio je, uz opasku da se Hrvatsku premalo valorizira kao podunavsku zemlju.

Drugi dan foruma ponudit će panel raspravu na temu “Domaća hrana u turističkoj ponudi” na kojoj će sudjelovati proizvođači tradicijskih proizvoda i hotelijeri i to s ciljem povezivanja malih slavonskih proizvođača s onima iz ostatka Hrvatske. (H)

Pročitajte još vijesti!

panel

Opstanak malih trgovaca je važan

Opstanak malih trgovaca-obrtnika je važan, no treba iskoristiti prednosti koje im nudi udruživanje, ulagati u objekte i modernizirati poslovanje,

Read More...
buzet

Dalić u Buzetu potpisala ugovor za projekt uređenja poduzetničkog inkubatora

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić potpisali su u ponedjeljak

Read More...
auto-el

Europa mora udružiti snage na proizvodnji baterija za električne automobile

Europa mora proizvoditi vlastite baterije za električne automobile kako u utrci u području e-mobilnosti ne bi izgubila korak sa

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!