U Vinkovcima se održava Turistički forum kontinentalnog turizma

In Iz zemlje
gastronomija

Više od sedamdeset predstavnika turističkog i hotelijerskog sektora sudjeluje na 7. Turističkom forumu kontinentalnog turizma koji se na temu “Gastronomija-turistički proizvod Hrvatske” u srijedu i četvrtak održava u Vinkovcima.

Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak podsjetila je kako je vukovarsko-srijemska turistička zajednica pokrenula projekt “Okusi Srijema i Slavonije” u koji je do sada uključeno osam hotelijersko-ugostiteljskih objekata koji tijekom cijele godine nude autohtona jela.

Po njezinim riječima, želja je vukovarsko-srijemskih turističkih djelatnika da gost, kada dođu u hotelijersko-ugostiteljski objekt na području županije, ne bude uskraćen za autohtoni gastronomski događaj.

Shvaćanje destinacije “kroz tanjur gosta” ključ je uspjeha ugostiteljskog objekta i ukupne destinacije, smatra ona.

Iva Puđak Mihajlović iz Hrvatske turističke zajednice navela je kako je hrvatska gastronomija diljem svijeta prepoznata kao vrlo kvalitetna o čemu svjedoči niz priznanja.

“Četrnaest restorana je u prestižnoj udruzi Jeunes Restaurateurs d’Europe, tako da nema mjesta sumnji jesmo li dovoljno kvalitetni kada je riječ o gastronomiji”, kazala je.

Po mišljenju gastro-stručnjaka Renea Bakalovića, za Hrvatsku nema bolje promocije od gastronomije.

“Volimo se promovirati sportom, a onda prođemo kao košarkaši. Ovdje smo sigurni da, kada odaberemo najbolje iz Hrvatske, da je to svjetski vrh vrhova”, kazao je Bakalović.

Žao mu je što Hrvatska nema kruzer poput onih u Njemačkoj i Austriji, koji bi plovio Dunavom promovirajući Hrvatsku i njezino Podunavlje.

“Riječ je o projektu koji bi mogao biti izrazito komercijalno uspješan, samo da ga netko pokrene”, poručio je, uz opasku da se Hrvatsku premalo valorizira kao podunavsku zemlju.

Drugi dan foruma ponudit će panel raspravu na temu “Domaća hrana u turističkoj ponudi” na kojoj će sudjelovati proizvođači tradicijskih proizvoda i hotelijeri i to s ciljem povezivanja malih slavonskih proizvođača s onima iz ostatka Hrvatske. (H)

You may also read!

Međimrski gospodarski forum

Međimurski Gospodarski Forum pokazao smjer daljnjeg razvoja Hrvatske

U prostorijama zgrade VMD Grupe u Zagrebu danas je održan prvi Međimurski Gospodarski Forum u organizaciji Zavičajnog društva Međimurje,

Read More...
Lidl Hrvatska_Global Gap

Svi Lidlovi dobavljači do kraja 2018. imat će certifikat Global G.A.P.

Samo najbolje voće i povrće certificiranih dobavljača Svi dobavljači voća i povrća trgovačkog lanca Lidl Hrvatska će do kraja 2018.

Read More...
katavicivica

Ivica Katavić novi predsjednik Udruženja trgovine HGK

Na sjednici predstavljena analiza trgovine na malo od 2007. do 2018. Udruženje trgovine Hrvatske gospodarske komore održalo je plenarnu sjednicu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.