U Vinkovcima se održava Turistički forum kontinentalnog turizma

gastronomija

Više od sedamdeset predstavnika turističkog i hotelijerskog sektora sudjeluje na 7. Turističkom forumu kontinentalnog turizma koji se na temu “Gastronomija-turistički proizvod Hrvatske” u srijedu i četvrtak održava u Vinkovcima.

Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak podsjetila je kako je vukovarsko-srijemska turistička zajednica pokrenula projekt “Okusi Srijema i Slavonije” u koji je do sada uključeno osam hotelijersko-ugostiteljskih objekata koji tijekom cijele godine nude autohtona jela.

Po njezinim riječima, želja je vukovarsko-srijemskih turističkih djelatnika da gost, kada dođu u hotelijersko-ugostiteljski objekt na području županije, ne bude uskraćen za autohtoni gastronomski događaj.

Shvaćanje destinacije “kroz tanjur gosta” ključ je uspjeha ugostiteljskog objekta i ukupne destinacije, smatra ona.

Iva Puđak Mihajlović iz Hrvatske turističke zajednice navela je kako je hrvatska gastronomija diljem svijeta prepoznata kao vrlo kvalitetna o čemu svjedoči niz priznanja.

“Četrnaest restorana je u prestižnoj udruzi Jeunes Restaurateurs d’Europe, tako da nema mjesta sumnji jesmo li dovoljno kvalitetni kada je riječ o gastronomiji”, kazala je.

Po mišljenju gastro-stručnjaka Renea Bakalovića, za Hrvatsku nema bolje promocije od gastronomije.

“Volimo se promovirati sportom, a onda prođemo kao košarkaši. Ovdje smo sigurni da, kada odaberemo najbolje iz Hrvatske, da je to svjetski vrh vrhova”, kazao je Bakalović.

Žao mu je što Hrvatska nema kruzer poput onih u Njemačkoj i Austriji, koji bi plovio Dunavom promovirajući Hrvatsku i njezino Podunavlje.

“Riječ je o projektu koji bi mogao biti izrazito komercijalno uspješan, samo da ga netko pokrene”, poručio je, uz opasku da se Hrvatsku premalo valorizira kao podunavsku zemlju.

Drugi dan foruma ponudit će panel raspravu na temu “Domaća hrana u turističkoj ponudi” na kojoj će sudjelovati proizvođači tradicijskih proizvoda i hotelijeri i to s ciljem povezivanja malih slavonskih proizvođača s onima iz ostatka Hrvatske. (H)

Pročitajte još vijesti!

SUDIONICI HRUSKO FORUM

5. HrUSKo Forum okupio korisnike SAP-a u Hrvatskoj

Nedavno je u hotelu Antunović održan peti po redu HrUSKo Forum okupivši više od 160 korisnika i partnera SAP-a

Read More...
1-Premium trajne salam

Premium trajne salame Croatica ujedinjuju najbolje okuse Hrvatske

Sve miriše na blagdane, obiteljska druženja i tradicionalne specijalitete. Blagdanska trpeza već dobiva svoje obrise i samo se čeka

Read More...
naff

Predstavljen brand kućanskih uređaja Neff

Gdje su nestala vrata? U showroom-u BSH kućanski uređaji d.o.o., predstavljen je nedavno brand kućanskih uređaja Neff pod spretnom

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!