Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru

In HoReCa
Vinari

Zaljubljenici u dobro jelo i kapljicu, novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić, uz pomoć gastro stručnjaka Domagoja Jakopovića Ribafisha, predstavili su u zagrebačkom Aperitivo baru zanimljiv eno-gastro koncept pod nazivom ‘Vino uz žlicu’.

Cilj im je promicanje navike konzumiranja vina uz kuhana jela, što je kod nas prilično zanemareno. U realizaciji ove ideje svesrdno su im pomogli Podravka i njezini promotori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić. Popularni kuhari predstavili su monozačine Vegeta Maestro i Vegeta Natur kroz šest sljedova kuhanih jela koja se sljubljuju s vrhunskim vinima. Oni su osmislili recepte i pripremili ukusne obroke ‘na žlicu’ za pedesetak uzvanika, koji su prije uživanja u jelu i vinu, nepca osvježili Feravinovim pjenušcima Grasecco i Francesca te aperitivnim likerima iz Drinkoteke – Medicom, Lješnjakom i Suhom šljivom.

A što se jelo i pilo u Aperitivo baru kod izuzetno gostoljubivog domaćina Pepa Zorića?
Započelo se sa Zagorskom juhom, koju je pratio lepršavi Škrlet Ilovčak iz berbe 2017. Žlice su ostale u rukama da dočekaju novo jelo – Štrukle u juhi – uz otmjeni Pinkert Rose 2017. Potom je Rižoto s plodovima mora maštovito spojen s kontinentalnim Trdenićevim Pinotom bijelim 2017, a Gulaš od divljači raskošno se ‘zalilo’ sa šest godina odležanim Polettijevim Cabernet sauvignonom. Njezino Veličanstvo Sarmu svečano je popratila ‘po francuski’ skladana Feravinova crna kupaža Miraz Cuvée 2015. Najizdržljiviji gosti uspjeli su se sačuvati za slasni Čokoladni desert, koji su spremno dočekala dva voćna vina Raak – od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje.

Predstavnici medija na kraju ove ugodne večeri izrazili su svoje oduševljenje, ali i kritički sud, o spajanju vina, jela na žlicu i začina. Prema njihovim glasovima, najboljom kombinacijom pokazalo se vino Poletti Cabernet sauvignon 2013 uz Gulaš od divljači sa začinima Vegeta chilli, Vegeta Maestro papar i Vegeta Maestro lovor. Druženje se u Aperitivo baru nastavilo i nakon službenog dijela promocije ‘Vina uz žlicu’, a organizatori su najavili da se uskoro vidimo na nekom drugom mjestu sa sličnim, ali malo drukčijim izborom hrane i vina.

Vegeta začini
Podravkini promotori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić u pripremi jela koristili su ove pripravke i začine: Vegeta Natur, Vegeta Natur povrtna kocka, Vegeta chilli, Vegeta Maestro češnjak, Vegeta Maestro češnjak granule, Vegeta Maestro mažuran, Vegeta Maestro papar, Vegeta Maestro crvena paprika, Vegeta Maestro peršin, Vegeta Maestro ružmarin, Vegeta Maestro bosiljak, Vegeta Maestro papar, Vegeta Maestro lovor i Vegeta Maestro cimet.

You may also read!

gastro

Na ZV od 20. do 24. veljače sajmovi Nautika, Hotel&gastro, Dani lova i ribolova te Festival maslina

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 20. do 24. veljače će se održati sajmovi Nautika, Hotel&Gastro, Dani lova i ribolova

Read More...
Valamar Argosy Hotel

Valamar Riviera sa sindikatima dogovorila isplatu 13. plaće u neto iznosu od 5.000 kuna

Valamar Riviera sklopila je danas sporazum sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije kojim

Read More...
vojna

Hrvatske tvrtke na najvećem sajmu vojne industrije

„Uz godišnji izvoz od preko 100 milijuna eura, tvrtke hrvatske obrambene industrije poznati su kao provjereni dobavljači s proizvodima

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.