Viroexpo obišlo 27.800 posjetitelja

In Sajmovi i izložbe
viroexpo-2018

Organizatori i izlagači iznimno su zadovoljni 23. međunarodnim sajmom gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na kojemu su se od 23. do 25. veljače predstavila 723 izlagača iz 29 zemalja, a vidjelo ga je 27.800 posjetitelja, istaknuli su u petak na konferenciji za novinare organizatori te sajamske manifestacije.

“Uspjeh sajma nisu uspjele umanjiti ni vremenske neprilike”, rekao je direktor Viroexpa Bojan Mijok.

Na konferenciji za novinare predstavljeni su i rezultati tradicionalne ankete koju provodi Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica.

Na 12 anketnih pitanja odgovorilo je 563 izlagača ili njih 77,87 posto.

Većina je ispitanika, njih 70,69 posto, sajmu dalo ocjenu vrlo dobar i odličan, dok ih 98,04 posto smatra da Viroexpo ima pozitivnu refleksiju na razvoj gospodarstva, a isti postotak podržava daljnji razvoj sajma.

Većina je izlagača, njih 88,28 posto najavilo da će sudjelovati i na idućem sajmu 2019. godine.

“Ako gledamo ocjene u posljednjih deset godina, ovo je jedan od najuspješnijih sajmova dosad”, rekao je direktor županijske komore Virovitica Milan Vanđura.

Organizatori sajma iduće godine na sajmu očekuju još veći broj izlagača te kao limitirajući faktor izdvajaju prostor, jer su, uz manjak smještajnih kapaciteta i prometnu nepovezanost, izlagači i posjetitelji ukazali na potrebu kvalitetnijeg sajamskog prostora.

“Hala za Viroexpo je u planu izgradnje, ali taj projekt nije prošao na natječaju u okviru međugranične suradnje s Mađarskom pa ćemo ga kandidirati na novi natječaj”, rekao je župan virovitičko-podravski Igor Andrović, koji je i predsjednik organizacijskog odbora sajma. (H)

You may also read!

plava-laguna

Plava Laguna snažno investira i u 2019.

Plava Laguna ove je godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti od pola milijarde kuna, a i u

Read More...
Nestle

Nestle ukida 380 radnih mjesta u Njemačkoj

Švicarski prehrambeni div hrane Nestle najavio je u ponedjeljak da će ukinuti oko 380 radnih mjesta u Njemačkoj zbog

Read More...
Lidi-Srbija

Lidl u Srbiji za dva mjeseca osvojio oko četiri posto tržišta

Njemački trgovinski lanac Lidl je, dva mjeseca nakon ulaska u Srbiju, uzdrmao tržište maloprodaje, preuzevši od konkurencije tri do

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.