Visoka razina stabilnosti – još jednom “A” rejting za EOS

eos

Trinaesti put zaredom, revizori rejting agencije Euler Hermes dodijelili su EOS Holdingu ocjenu “A”, potvrđujući time da tvrtka za naplatu potraživanja ima dobru kreditnu sposobnost i dugoročnu održivost. Ključni čimbenici koji su doveli do ove procjene bili su visoka profitabilnost tvrtke tijekom nekoliko godina, kao i dobra sposobnost otplate kredita te adekvatan temeljni kapital.

Među razlozima rejtinga revizori su posebno istaknuli dugogodišnje iskustvo EOS-a u procjeni, stjecanju i naplati loših potraživanja. “Iako se trenutačno žestoko borimo na tržištu, dosljedno potvrđujemo da je stjecanje portfeljnih potraživanja naše temeljno područje stručnosti”, kaže Justus Hecking-Veltman, izvršni i financijski direktor EOS Grupe.

Revizori su također komentirali konkurentsku situaciju na tržištu: “Zbog viših cijena neosiguranih potraživanja, očekujemo da će sve veći udio ulaganja biti u hipotekarno osiguranim potraživanjima.” EOS je proširio ovo poslovno područje prošlih godina i sada ovu uslugu također nudi u nekoliko zemalja istočne i zapadne Europe. “U ovom kontekstu koristimo stručnost koju već dugo gradimo u Njemačkoj”, kaže Hecking-Veltman.

Kako bi ostala konkurentna i zadržala svoju tehnološku prednost, EOS Grupa također značajno ulaže u IT sustave. “Još veći naglasak stavljamo na upravljanje podatcima tijekom procesa naplate”, zaključuje Hecking-Veltman.

EOS Grupa
EOS Grupa jedna je od vodećih međunarodnih pružatelja individualiziranih financijskih usluga. Glavni fokus Grupe je upravljanje potraživanjima koje pokriva tri ključna poslovna segmenta: naplatu potraživanja, otkup potraživanja i outsourcing poslovnih procesa. S približno 8.000 zaposlenika u više od 60 podružnica, EOS prilagođenim uslugama pruža financijsku sigurnost u B2C i B2B segmentu prema 20.000 klijenata u 28 zemalja diljem svijeta. U međunarodnoj mreži partnerskih tvrtki EOS Grupa raspolaže resursima u više od 180 zemalja. Glavni sektori su bankarstvo, komunalne tvrtke i telekomunikacije, sektor nekretnina zajedno s javnim sektorom te online trgovina. Za više informacija posjetite www.eos-solutions.com

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja