Vladine mjere ključne za turizam, ali potrebna i odgoda svih obveza

In Iz zemlje
turizam

Hrvatska udruga turizma (HUT) donošenje konkretnih Vladinih mjera za zadržavanje zaposlenosti i održanje likvidnosti drži ključnima za turizam, s obzirom da u idućih 30 dana sigurno nije realno očekivati nikakav turistički promet, komentirao je za Hinu direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Naglašavajući kako u turizmu pozdravljaju brzu reakciju Vlade u donošenju tih mjera, Ostojić ističe da posebno važnom mjerom u HUT-u smatraju osiguravanje sredstava za minimalne plaće ugroženim gospodarstvenicima. Bez toga će, kako iznosi, turističke kompanije biti prisiljene na donošenje neželjenih odluka.

“Na te mjere gledamo kao na kvalitetan prvi korak koji amortizira šok prekida turističkog prometa. No, za stabilizaciju poslovanja kompanija bit će nužno definirati i drugi krug mjera, kada se počnu zbrajati gubici kompanija. U tom dijelu smo spremni i dalje aktivno sudjelovati u predlaganju i pomoći Vladi u definiranju najučinkovitijih mjera”, poručuje Ostojić.

Upozorava pritom i da su za očuvanje likvidnosti ključne i mjere odgode svih obveza, te stoga poziva sve razine vlasti, od jedinica lokalne samouprave preko županija do tvrtki u njihovom vlasništvu, da što prije također definiraju takve mjere.

“Očekujemo i da im i Vlada da jasne preporuke u tom smjeru”, kaže Ostojić, koji i upozorava da je važno da se sve mjere koje je donijela Vlada što prije konkretiziraju i odmah krenu u primjenu. (H)

You may also read!

Wall

Nada u oporavak gospodarstva potiče Wall Street

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i u srijedu, treći dan zaredom, jer su ulagači optimistični zbog popuštanja

Read More...
pravilna_prehrana_vjezbanje

Nova pravila o informiranju potrošača o nezapakiranoj hrani

Ministarstvo poljoprivrede je u srijedu na svojim internetskim stranicama objavilo da je s ciljem bolje zaštite i informiranosti potrošača

Read More...
olival

Tko bolje zna kako njegovati kožu i postići zdravu preplanulost od žena s Mediterana?

Tradicionalna njega kojoj mediteranske žene duguju svilenkastu preplanulu put, sad je ulovljena u bočici Olival SUPER Maslina ulja za

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.