Vladine mjere ključne za turizam, ali potrebna i odgoda svih obveza

In Iz zemlje
turizam

Hrvatska udruga turizma (HUT) donošenje konkretnih Vladinih mjera za zadržavanje zaposlenosti i održanje likvidnosti drži ključnima za turizam, s obzirom da u idućih 30 dana sigurno nije realno očekivati nikakav turistički promet, komentirao je za Hinu direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Naglašavajući kako u turizmu pozdravljaju brzu reakciju Vlade u donošenju tih mjera, Ostojić ističe da posebno važnom mjerom u HUT-u smatraju osiguravanje sredstava za minimalne plaće ugroženim gospodarstvenicima. Bez toga će, kako iznosi, turističke kompanije biti prisiljene na donošenje neželjenih odluka.

“Na te mjere gledamo kao na kvalitetan prvi korak koji amortizira šok prekida turističkog prometa. No, za stabilizaciju poslovanja kompanija bit će nužno definirati i drugi krug mjera, kada se počnu zbrajati gubici kompanija. U tom dijelu smo spremni i dalje aktivno sudjelovati u predlaganju i pomoći Vladi u definiranju najučinkovitijih mjera”, poručuje Ostojić.

Upozorava pritom i da su za očuvanje likvidnosti ključne i mjere odgode svih obveza, te stoga poziva sve razine vlasti, od jedinica lokalne samouprave preko županija do tvrtki u njihovom vlasništvu, da što prije također definiraju takve mjere.

“Očekujemo i da im i Vlada da jasne preporuke u tom smjeru”, kaže Ostojić, koji i upozorava da je važno da se sve mjere koje je donijela Vlada što prije konkretiziraju i odmah krenu u primjenu. (H)

You may also read!

ek

EK povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva

Europska komisija je u utorak dodatno povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva na 10,8 posto ove godine, a za sljedeću

Read More...
adris

Vlahović: Ključno je održati likvidnost i investicijski potencijal te sačuvati radna mjesta

Poslovična nezaduženost i snažna financijska pozicija omogućili su neovisnost u vođenju poslovne politike. U razdoblju od 2005. do 2019.

Read More...
Vukovarsko pivo

Vukovarsko pivo u novom pakiranju

Tvrtka K Pivovari, u čijem se vlasništvu nalazi Vukovarska mikropivovara, predstavila je novo, manje pakiranje Vukovarskog piva u 0,33

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.