Vladine mjere ključne za turizam, ali potrebna i odgoda svih obveza

In Iz zemlje
turizam

Hrvatska udruga turizma (HUT) donošenje konkretnih Vladinih mjera za zadržavanje zaposlenosti i održanje likvidnosti drži ključnima za turizam, s obzirom da u idućih 30 dana sigurno nije realno očekivati nikakav turistički promet, komentirao je za Hinu direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Naglašavajući kako u turizmu pozdravljaju brzu reakciju Vlade u donošenju tih mjera, Ostojić ističe da posebno važnom mjerom u HUT-u smatraju osiguravanje sredstava za minimalne plaće ugroženim gospodarstvenicima. Bez toga će, kako iznosi, turističke kompanije biti prisiljene na donošenje neželjenih odluka.

“Na te mjere gledamo kao na kvalitetan prvi korak koji amortizira šok prekida turističkog prometa. No, za stabilizaciju poslovanja kompanija bit će nužno definirati i drugi krug mjera, kada se počnu zbrajati gubici kompanija. U tom dijelu smo spremni i dalje aktivno sudjelovati u predlaganju i pomoći Vladi u definiranju najučinkovitijih mjera”, poručuje Ostojić.

Upozorava pritom i da su za očuvanje likvidnosti ključne i mjere odgode svih obveza, te stoga poziva sve razine vlasti, od jedinica lokalne samouprave preko županija do tvrtki u njihovom vlasništvu, da što prije također definiraju takve mjere.

“Očekujemo i da im i Vlada da jasne preporuke u tom smjeru”, kaže Ostojić, koji i upozorava da je važno da se sve mjere koje je donijela Vlada što prije konkretiziraju i odmah krenu u primjenu. (H)

You may also read!

hgk-zgrada

Vlada poslušala gospodarstvenike – tvrtke koje ne rade oslobođene doprinosa i poreza

Drugi set mjera za pomoć gospodarstvu uvažio je prijedloge gospodarstvenika da se tvrtke kojima je poslovanje zaustavljeno zbog koronavirusa

Read More...
pbz

PBZ napravio mjere za pomoć klijentima čiji su prihodi i poslovanje pogođeni COVID -19 pandemijom

MJERE ZA GRAĐANE/POTROŠAČE U svrhu ublažavanja posljedica izazvanih COVID-19 pandemijom, PBZ će omogućiti odgodu plaćanja svim korisnicima kredita kod kojih

Read More...
Burilović

Unatoč osjetnom padu gospodarstva, nije ugrožena opskrba

Podaci iz sustava fiskalizacije Porezne uprave potvrđuju da je domaće gospodarstvo zbog koronavirusa osjetno usporilo u odnosu na prošlu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.