Volvo Trucks – prvih 20 uspješnih godina u Hrvatskoj

In Brandovi
Obilježavanje 20te godišnjice

Ove godine Volvo Trucks u Hrvatskoj obilježava 20. obljetnicu postojanja. Tijekom tog vremena, Volvo Trucks postao je jedan od najvažnijih opskrbljivača teških gospodarskih vozila u Hrvatskoj s izuzetno dobrom pozicijom na tržištu te s vrhunskim ugledom.

Počeci poslovanja kreću davne 1998. godine, kada je u Hrvatskoj osnovano predstavništvo Volvo Trucks-a. Nakon postavljanja temelja i utvrđivanja budućih ciljeva, opseg poslovanja je naglo počeo rasti, tako da je već par godina kasnije, u ljeto 2003. godine, osnovano poduzeće Volvo Hrvatska d.o.o. Širenjem poslovanja, došlo je do potrebe za zapošljavanjem novih stručnih kadrova tako da je iste godine tim čak peterostruko narastao.

U jesen 2003. godine Volvo Trucks je preselio u novu zgradu, u prvi Volvo Trucks Centar koji je bio lociran na zapadnom dijelu Zagreba. Sada je sve bilo na mjestu, Volvo Trucks je počeo pisati novo poglavlje svoje priče u Hrvatskoj. Tim koji je predstavljao poduzeće bio je orijentiran na izgradnju izvanrednih poslovnih odnosa, a tržište je prepoznalo Volvo Trucks kao pouzdanog partnera. Volvo Hrvatska d.o.o. je bila na pravom putu da postane jedan od najvažnijih distributera teških gospodarskih vozila u Hrvatskoj. No da dođu do toga, trebalo je još smo izgraditi jaku servisnu mrežu.

Tako je 2003. također otvoren Volvo Trucks servis u Žminju. Iza toga je 2006. godine uslijedilo otvorenje Volvo Trucks servisa u Čakovcu. Godinu dana kasnije 2007. godine otvorili smo suvremeni servisni centar u Splitu, a 2008. godine otvoren je Volvo Trucks Centar u Đakovu. U tom periodu dogodio se i procvat tržišta gospodarskih vozila u Hrvatskoj, 2003. je ukupno bilo je registrirano 796 teških gospodarskih vozila, a u 2008. statistike su zabilježile rekordnih 1700 vozila. U tom periodu tržišni udio Volvo Trucks-a porastao s 11% na gotovo 20%. Iza toga je cijelo tržište pogodila kriza no Volvo Trucks nije nimalo posustao, bio je jači nego ikad dosad!

Sljedeći veliki događaj zbio se 2009. godine kada je servis u Zagrebu preseljen na lokaciju gdje se Volvo Trucks nalazi i danas, u moderni, suvremeno opremljeni prodajno servisni centar, smješten u Lučkom.

Sljedeća velika prekretnica dogodila se 2012. godine kada je Volvo Trucks spojio servisnu mrežu sa servisima marke Renault Trucks, čime je dodatno ojačao poziciju na tržištu. Poduzeće je promijenilo ime u Volvo Group Croatia d.o.o.
Danas Volvo Trucks uživa uglednu i stabilnu tržišnu poziciju, 2017. godinu zakjučili smo s tržišnim udjelom od gotovo 20% i isporučili preko 200 Volvo Trucks kamiona.

Primanje priznanja

“Gradili smo naš put korak po korak s dobrom organizacijom poslovanja i s pravim ljudima. Ponosni smo na naša izvanredna komercijalna vozila Volvo Trucks kao i na visoku kvalitetu naših prodajnih i servisnih usluga. Posebno smo ponosni na put koji smo prošli u naših 20 godina postojanja u Hrvatskoj i na to gdje smo danas“, kaže Tomislav Orehovec, direktor prodaje za Volvo Trucks vozila u Volvo Group Croatia d.o.o.

Dušan Mavrič, direktor regije Adriatic North, je izjavio: “Prvih 20 godina Volvo Trucks-a samo je početak za nas. Pred nama su novi izazovi i novi ciljevi, a plan nam je i dalje ispunjavati viziju i misiju Volvo Trucks-a ovdje u Hrvatskoj. Najvažnije je da smo našim klijentima uvijek na raspolaganju s odgovarajućim rješenjima, da razumijemo njihove potrebe i da smo im uvijek spremni pomoći prevladati poslovne izazove s kojima se susreću“.

A takav stav je svakako jedan od glavnih čimbenika uspjeha, što potvrđuju brojni poslovni partneri i lojalni kupci Volvo vozila u Hrvatskoj. Veliko slavlje povodom jubileja održano je u Opatiji krajem svibnja.

Posebna ponuda – 20 godina s vama
S kvalitetnim i pouzdanim vozilima te sveobuhvatnim rasponom prodajnih i servisnih usluga, Volvo Trucks u Hrvatskoj stekao je brojne lojalne kupce, a upravo za njih smo pripremili jednu poslasticu – posebno izdanje Volvo FH kamiona, koji je isključivo dostupan u Hrvatskoj.

Posebno izdanje Volvo FH kamiona ukrašeno je diskretnom oznakom serije. Vozilo pokreće učinkovit 13-litarski motor koji zadovoljava emisije Euro 6 norma. Motor razvija maksimalnu snagu od 338 kW (460 KS), a za umjerenu potrošnju goriva dodali smo i Airflow paket. Za sigurnost tu je pojačana Web+ kočnica kao i ACC tempomat. Tu su i druga rješenja koja smanjuju potrošnju i povećavaju sigurnost.

Ni to nije sve, za SVE kupce Volvo Trucks kamiona tu je i posebna slavljenička ponuda za Zlatni Servisni Ugovor koji garantira 100% mobilnost.

Ove godine trostruko slavimo…
Ove godine Volvo Trucks obilježava još dva vrlo važna globalna jubileja.

Volvo Trucks globalno obilježava 90 godina od rođenja prvog Volvo kamiona koji je iz tvornice izašao 1928. godine! Međutim, ni to nije sve…

Prije točno 25 godina nastao je prvi Volvo FH kamion što ove godine posebno slavimo, press informacija dostupna je na našim web stranicama www.volvotrucks.hr.

You may also read!

Burilović

Burilović: Nedostatak radne snage je pitanje svih pitanja

Održana 2. sjednica Skupštine HGK „Gospodarski rast od gotovo 4 posto se konačno bliži stopama koje smo priželjkivali i očekivali,

Read More...
Gen-D launch

Gen-D – Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

Program „Gen-D – Nurturing a Digital Future“ pokrenut je s ciljem doprinosa digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i

Read More...
Doritos

DORITOS – vodeće svjetske kukuruzne tortilje u Konzumu

Na nezaboravnom večernjem događanju održanom na Europskom trgu brojni su uzvanici i posjetitelji uživali u uzbudljivom programu kojim su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.