“Vremenske putnice” odnijele pobjedu na 5. državnom natjecanju Poslovni izazov

In Dualni sustav obrazovanja
Vremenske putnice

Finale petog državnog natjecanja Poslovni izazov održano je u srijedu, 22.03.2017. u Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu, koja je uz Udrugu Inicijativa jedna od organizatora natjecanja. Poslovni izazov državno je natjecanje na kojem učenici Srednjih škole iz cijele Hrvatske predstavljaju svoje poslovne ideje i natječu se protiv timova iz drugih škola.

Među 17 finalista pobjedu je odnio tim „Vremenski putnici“, projekt učenica Srednje škole Vrbovec, Monike Perolić, Veronike Duranec i Ines Kuzmek, te mentorice, profesorice Veronike Sorić. Dosjetljive i aktivne djevojke predstavile su obrt proizvodnje piva od meda i ovom poslovnom idejom izborile pobjedu.

U svega par bodova razlike, drugoplasirani su bili vrlo kreativni učenici i sjajni prezenteri iz Srednje škole bana Josipa Jelačića iz Zaprešića, Robert Horvat, Marko Šoštarić i Jerko Zadro, te njihova mentorica Anita Kola Brundić, a nastupili su u timu „AKB“ i predstavili mobilnu aplikaciju Zrinski.

Trećeplasirani bili su tim „PAAM“ iz Srednje škole za modu i dizajn iz Zagreba, Patricia Pongrac i Anamarija Tutić u pratnji mentorice, profesorice Julijane Zrno, a predstavili su svoju ideju oblačenja i fotografiranja kostima iz vremena Zrinskih.

Pobjednice su osvojile vrijednu nagradu – trogodišnju školarinu stručnog studija Ekonomija poduzetništva na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski, u ukupnoj vrijednosti od 66.000,00kn.

Sponzori su osigurali brojne nagrade za sve sudionike, a oni su bili: Junior Achievementu Srbija, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, Bagolo, Oxford University Press, Algoritam, Atlantic Grupa, Labud, Kino Europa i Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski.

Žiriju je bio u sastavu: Iva Saraga (Hrvatska banka za obnovu i razvitak), Darko Radičanin (Junior Achievement Serbia), Ante Pereza (finalist prvog Poslovnog izazova) i Marija Mrkonjić (Udruga Inicijativa).

Najboljih 20 učenika s ovog natjecanja sudjelovat će u finalu natjecanja Poslovni izazov Zapadnog Balkana u organizaciji Junior Achievementa od 22. do 24.4.2017., koje se ove godine održava u Beogradu.

You may also read!

Valamar Amicor Green

Valamar Amicor Green Resort u najužem izboru za europski ‘Hotel Innovation Award 2023′

Valamar Amicor Green Resort izabran je kao jedan od tri finalista za „Hotel Innovation Award 2023“ priznanje koje se

Read More...
Cromaris obilježio 40. godišnjicu

Cromaris obilježio 40. godišnjicu početka mrijesta u Ninu

Kako bi obilježili prve početke mrijesta brancina, Cromaris je u svom mrijestilištu u Ninu priredio svečano obilježavanje 40. godišnjice

Read More...
eib

EIB i HBOR osigurali nova sredstva za financiranje u Hrvatskoj u iznosu pola milijarde eura

Očekuje se da će se novim sporazumom između Europske investicijske banke (EIB) i Hrvatske banke za obnovu i razvitak

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design