“Vremenske putnice” odnijele pobjedu na 5. državnom natjecanju Poslovni izazov

In Dualni sustav obrazovanja
Vremenske putnice

Finale petog državnog natjecanja Poslovni izazov održano je u srijedu, 22.03.2017. u Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu, koja je uz Udrugu Inicijativa jedna od organizatora natjecanja. Poslovni izazov državno je natjecanje na kojem učenici Srednjih škole iz cijele Hrvatske predstavljaju svoje poslovne ideje i natječu se protiv timova iz drugih škola.

Među 17 finalista pobjedu je odnio tim „Vremenski putnici“, projekt učenica Srednje škole Vrbovec, Monike Perolić, Veronike Duranec i Ines Kuzmek, te mentorice, profesorice Veronike Sorić. Dosjetljive i aktivne djevojke predstavile su obrt proizvodnje piva od meda i ovom poslovnom idejom izborile pobjedu.

U svega par bodova razlike, drugoplasirani su bili vrlo kreativni učenici i sjajni prezenteri iz Srednje škole bana Josipa Jelačića iz Zaprešića, Robert Horvat, Marko Šoštarić i Jerko Zadro, te njihova mentorica Anita Kola Brundić, a nastupili su u timu „AKB“ i predstavili mobilnu aplikaciju Zrinski.

Trećeplasirani bili su tim „PAAM“ iz Srednje škole za modu i dizajn iz Zagreba, Patricia Pongrac i Anamarija Tutić u pratnji mentorice, profesorice Julijane Zrno, a predstavili su svoju ideju oblačenja i fotografiranja kostima iz vremena Zrinskih.

Pobjednice su osvojile vrijednu nagradu – trogodišnju školarinu stručnog studija Ekonomija poduzetništva na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski, u ukupnoj vrijednosti od 66.000,00kn.

Sponzori su osigurali brojne nagrade za sve sudionike, a oni su bili: Junior Achievementu Srbija, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, Bagolo, Oxford University Press, Algoritam, Atlantic Grupa, Labud, Kino Europa i Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski.

Žiriju je bio u sastavu: Iva Saraga (Hrvatska banka za obnovu i razvitak), Darko Radičanin (Junior Achievement Serbia), Ante Pereza (finalist prvog Poslovnog izazova) i Marija Mrkonjić (Udruga Inicijativa).

Najboljih 20 učenika s ovog natjecanja sudjelovat će u finalu natjecanja Poslovni izazov Zapadnog Balkana u organizaciji Junior Achievementa od 22. do 24.4.2017., koje se ove godine održava u Beogradu.

You may also read!

MAGROS 2022 - Naglasak na novim izazovima

MAGROS 2022 – Naglasak na novim izazovima

Tema ovogodišnje 34. tradicionalne konferencije trgovaca i proizvođača MAGROS 2022 bila je vrlo izazovna. Riječ je o trgovini u

Read More...
FORTENOVA

Ugovor o suradnji Fortenova grupe i EI Hrvoje Požar na izradi studije izračuna ugljikovog otiska u Fortenova grupi

Fortenova grupa i Energetski institut Hrvoje Požar potpisali su ugovor o suradnji na izradi studije izračuna ugljikovog otiska Fortenova

Read More...
Vesna Pavković (dm) Helena Nađ

Proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača od studenog u dm-u

U ponudi dm-a od studenog 2022. godine bit će dostupni proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača koje je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design