we.trade udružuje snage s tri banke bivšeg konzorcija Batavia

In Bankarstvo
we-trade

we.trade, predvodnik u digitalnim uslugama trgovine temeljenima na blockchain tehnologiji, i tri banke iz bivšeg konzorcija Batavia udružili su snage. CaixaBank, Erste Group i UBS pridružili su se platformi we.trade kao bankarski partneri i dioničari uz postojeće banke platforme: Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Societe Generale i UniCredit, čime je broj dioničara porastao na dvanaest.

Zajednički poduhvat osigurava tvrtkama pristup neusporedivom tržišnom dosegu platforme i korištenje mreže za njihove međunarodne trgovinske potrebe, dijeljenjem platforme we.trade u 13 zemalja.

Nakon uspješnog pokretanja platforme we.trade u lipnju, dodatni bankarski partneri jačaju položaj platforme kao najveće tvrtke za financiranje digitalne trgovine temeljene na blockchain tehnologiji u proizvodnji. Banke dioničari su identificirale značajne sinergije proizvoda i tehnologije s bivšim Batavia bankama budući da su sve razvile slična rješenja s IBM-om na platformi Hyperledger Fabric, open source blockchain okviru kojeg pokreće Linux Foundation.

„Drago nam je što se Erste Group pridružuje platformi we.trade kao jednaki dioničar, što nam omogućuje da udružimo naše znanje usluga trgovine temeljenih na blockchain tehnologiji koje smo izgradili unutar platforme Batavia i učinimo jedinstveno uvjerljivu ponudu platforme we.trade dostupnom našim korporativnim klijentima. Prošireni se we.trade ističe među platformama za usluge trgovine svojom inovativnom i dokazanom primjenom blockchain tehnologije i svojim neusporedivim dosegom na raznim tržištima“, rekao je Ingo Bleier, Direktor gospodarstva pri Erste Group.

we.trade nastavlja sa širenjem i evaluacijom dodatnih partnera i iz bankarskih i iz ne-bankarskih sektora kako bi se pridružili njegovoj viziji otvorene i interoperabilne platforme. Pridruživanjem banaka CaixaBank, Erste Group i UBS geografski doseg platforme we.trade proširuje se na sljedeće europske zemlje – Austriju, Belgiju, Dansku, Finsku, Francusku, Italiju, Nizozemsku, Norvešku, Njemačku, Španjolsku, Švedsku, Švicarsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Platforma we.trade bavi se očekivanjima tvrtki vezanima uz pojednostavljivanje prekogranične trgovine širenjem svoje mreže digitalne trgovine. Distribucijska sila pridruženih međunarodnih financijskih institucija pozicionira we.trade kao inovatora na tržištu za financiranje trgovine i kao vodećeg partnera za njezino usvajanje na tržištu i širenje izvan Europe.

we.trade pozdravlja banke CaixaBank, Erste Group i UBS kao dioničare i korisnike. Ovo potvrđuje prethodno najavljeni putokaz platforme we.trade i drži nas na pravom putu s obzirom na našu strategiju širenja naše globalne mreže pokrivenosti u narednim tromjesečjima s bankarskim i ne-bankarskim partnerima“, rekao je Roberto Mancone, operativni direktor pri we.trade.

„Pridruživanjem platformi we.trade moći ćemo svim našim međunarodnim korporativnim klijentima pružiti najnovija rješenja digitalne trgovine, konsolidirajući naš model inovacija koji je u potpunosti usredotočen na klijenta“, kaže Mar Santana Rollan, direktorica međunarodne trgovine i razmjene pri CaixaBank. „Oduševljeni smo udruživanjem snaga s platformom we.trade. Uvjereni smo da će tvrtke u Švicarskoj imati koristi od ove inovativne ponude u njihovim aktivnostima međunarodne trgovine i u podržavanju rasta poslovanja s ugovornim stranama u inozemstvu“, kaže Andy Kollegger, voditelj korporativnih i institucionalnih proizvoda i usluga pri UBS.

„IBM vjeruje da ključ uspjeha blockchain rješenja leži u snazi mreže“, rekao je Jason Kelley, generalni direktor blockchain usluga pri IBM. „Drago nam je gledati na ovaj uspjeh kao na točku dokaza da će mreže nastaviti rasti kroz evoluciju udruživanja u komplementarnim područjima kako bi se izgradili širi ekosustavi i, u mnogim slučajevima, mreža mreža. U inovativnoj mreži we.trade postoji snaga u mogućnosti sigurnog dijeljenja podataka unutar mreža s dozvolom. Banke će moći učinkovitije i s više povjerenja financirati procese opskrbnog lanca“.

You may also read!

kaufland

Kaufland svečano otvorio prvi Solar Carport – nadstrešnice za automobile s ugrađenim solarnim panelima

Kaufland je na lokaciji svoje poslovnice Blato u Zagrebu službeno obilježio puštanje solarnih panela u pogon. Ovaj projekt pametnih

Read More...
nekretnine

Zagreb privlači pažnju svih sudionika na tržištu nekretnina

Cushman & Wakefield, vodeća svjetska tvrtka za pružanje usluga na tržištu nekretnina koja je prošli tjedan priopćila da je

Read More...
jagode

Vrgorac počastio Zagrepčane jagodama

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu protekle je subote mirisalo po jagodama, pršutu i vinu, prepoznatljivim aromama i mirisima vrgorskog kraja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.