Za poduzetnike i obrtnike gotovo dva milijuna bespovratnih kuna

In Financije i gospodarstvo
lova

Poduzetnici i obrtnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije mogu računati na gotovo dva milijuna kuna bespovratnih potpora za ulaganja ostvarena tijekom ove godine, rečeno je na predstavljanju javnog poziva za poduzetništvo u četvrtak.

Bjelovarsko-bilogorska županija pripremila je deset mjera poput sufinanciranja nabavke novih ili rabljenih strojeva, uređenja objekata, razvoja poduzetničke infrastrukture, sufinanciranja dokumentacije za prijavu na nacionalne i EU fondove itd.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 1,86 milijuna kuna, a javni poziv bit će otvoren do 15. studenog ove godine.

Župan Marko Marušić posebno je naglasio značaj nove potpore za obnovljive izvore energije za koju je moguće ostvariti povrat do najviše 30 tisuća kuna.

„Veseli me što su naši poduzetnici unatoč poremećaju na tržištu i krizi povećali svoje prihode u 2021. godini za 17 posto. Čak je povećan i broj zaposlenih za 187 osoba u odnosu na 2020., a povećan je i broj poduzetnika. Očekujemo pozitivne učinke i od ovih potpora”, rekao je Marušić. (H)

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle, Fed najavio usporavanje tempa povećanja kamata

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, što se ponajviše zahvaljuje porukama iz američke središnje banke da

Read More...
pravo na isključenje

Ipak u zakon pravo na isključenje

Jednosmjesečno e-savjetovanje sa javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu završilo je 11. kolovoza

Read More...
The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se 1. prosinca 2022. održala u Londonu, ugledni međunarodni časopis iz grupe Financial Timesa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design