Za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima 250 milijuna kuna

In Financije i gospodarstvo
ruralno

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju po prvi put je objavila natječaj za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore doseže 250 milijuna kuna.

Cilj natječaja za provedbu tipa operacije 6.4.1. “Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja , kako se navodi u priopćenju MInistarstva poljoprivrede, je razvoj postojeće nepoljoprivredne djelatnosti uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta, radi smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava, a po projektu se financira do 70 posto od ukupnih prihvatljivih troškova.

Najniži iznos javne potpore po korisniku iznosi 3.500 eura, a najviši 200.000 eura u protuvrijednosti u kunama, tijekom razdoblja od tri uzastopne fiskalne godine.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 250 milijuna kuna.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje 12 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu, u rangu mikro i malih poslovnih subjekata, a koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva (SO) najmanje 2.000 eura i koji posjeduju rješenje/odobrenje za djelatnost koja je predmet potpore.

Prihvatljivi su projekti iz sektora prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda, usluga u ruralnim područjima koji može obuhvaćati usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge. Prihvatljivi su i projekti iz tradicijskih i umjetničkih obrta te turizma u ruralnom području.

“Raspisivanje ovog natječaja jedna je od mjera demografske obnove ruralnih područja Republike Hrvatske, ali i jedan od važnijih ciljeva Programa ruralnog razvoja do 2020.”, poručio je u priopćenju potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Razvojem nepoljoprivrednih djelatnosti, kako je rekao, potiče se ostanak mladih poljoprivrednika u ruralnim područjima te novo zapošljavanje i izvan okvira uobičajenih poljoprivrednih zanimanja.

Prijave na natječaj Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimat će od 18. srpnja do 28. rujna. (H)

You may also read!

EXPO TROPHY

Na Jadranskom sajmu dodijeljene nagrade EXPO TROPHY

AD Jadranski sajam u cilju podsticanja tržišnog komuniciranja, edukacije potrošača, marketinškog i propagandnog prezentiranja proizvoda, dodjeljuje najuspješnijim izlagačima priznanje

Read More...
the world bank

Svjetska banka nastavlja pružati pomoć u unaprjeđenju hrvatskog sustava zemljišne administracije

Ministar financija, Nj. E. Zdravko Marić i direktorica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku gđa. Elisabetta Capannelli, su potpisali Ugovor

Read More...
slavonija

Za razvojne projekte na području Slavonije, Baranje i Srijema 105 milijuna kuna

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Adrovićem i županom Vukovarsko-srijemske županije Božom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.