Za razvoj prerade drva i proizvodnju namještaja 40 milijuna kuna

In Financije i gospodarstvo
drvo

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja u ukupnom iznosu od 40 milijuna kuna, priopćili su u utorak iz Ministarstva.

Na natječaj, koji je otvoren do 19. lipnja, mogu se prijaviti mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici, isključivo trgovačka društva i obrti registrirani u područjima prerade drva i proizvoda od drva i pluta, osim namještaja; proizvodnje proizvoda od slame i pletarskih materijala te proizvodnje namještaja.

Najniži iznos potpore koji podnositelj prijave može tražiti je 20 tisuća kuna, a najviši 1,4 milijuna kuna.

Prihvatljivi troškovi ulaganja u proizvodnu tehnologiju i proizvodno-poslovni objekt sufinanciraju se 70 posto, a u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa, razvoj novog proizvoda i sudjelovanje na sajmu ili izložbi 80 posto od ukupne vrijednosti prihvatljivog troška.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je istaknuo kako su i ove godine osigurali bespovratna sredstva za poduzetnike koji se bave preradom drva i proizvodnjom namještaja.

“Sredstva su namjenska i služe za kupovinu opreme, strojeva, izgradnju ili obnovu objekata, kupnju informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa, razvijanje novih proizvoda, ali i za sudjelovanje na sajmovima”, kazao je te dodao da u slučaju da iznos traženih potpora bude veći od 40 milijuna kuna osigurat će se dodatna sredstva. (H)

You may also read!

capelli

Cappelli: Šibenik je primjer dobrih ulaganja u turističke projekte

Ministar turizma Gari Cappelli u petak je u Šibeniku na sastanku sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom i šibenskim

Read More...
Žigman

Potpisan memorandum između HANFA-e i izraelskih regulatora o suradnji u području FinTech inovacija

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Žigman jučer je s predstavnikom izraelskog regulatora svečano

Read More...
dm

dm predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin

dm-ovu donaciju OB Varaždin uložit će u nabavu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju. U četvrtak, 19. rujna dm je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.