Zagreb i njegov Advent najbolja božićna destinacija u Europi

In Iz zemlje
advent

Zagreb je sa svojim Adventom i ove godine najbolja božićna destinacija u Europi, odlučili su online glasači na europskom portalu European Best Destinations (EBD), izvijestili su u utorak poslijepodne iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Na EBD portalu ukupno je za božićne europske destinacije glasovalo 188 tisuća ljudi iz 124 zemlje svijeta, a Zagreb je dobio najviše ili više od 33 tisuće glasova“, iznose iz Turističke zajednice grada Zagreba, pozivajući ponovno na posjet Adventu u Zagrebu, koji je obranio titulu najboljeg. Zagreb je, naime, i za 2016. godinu bio proglašen najboljom božićnom destinacijom u Europi (prema glasovanju iz prosinca 2015. kada je dobio oko 30 tisuća glasova).

Na samom portalu EBD ističe se da je u glasovanju od 2. do 12. prosinca za najbolje božićne destinacije u Europi 79 posto glasova došlo iz Europe, a 21 posto izvan nje, kao i da su zabilježili glasove iz gotovo svih dijelova svijeta pa čak tri s Jamajke za Dresden, Zagreb i Beč, a jedna glas Zagreb je dobio i s Antartike.

Na listi 20 najboljih božićnih destinacija ili The Best Christmas Market in Europe iza Zagreba su na drugom i trećem mjestu Strasbourg (s nešto malo više od 19,2 tisuća glasova) te Colmar (13,3 tisuće glasova). Četvrti je Aachen, a peti Beč, dok su na zadnjim mjestima Manchester, Helsinki i Lille.

Zahvaljujemo što ste pozivali sve da glasaju za Zagreb i pomogli mu tako da osvoji mjesto koje zaslužuje! Uživajte i dalje u najljepšem Adventu u Europi – Adventu u Zagrebu“, poručuju iz Turističke zajednice grada Zagreba.

(H

You may also read!

wall

Svjetske burze oštro pale zbog nove varijante koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale jer je sklonost ulagača rizičnijim investicijama splasnula nakon što

Read More...
zadar

U Zadru predstavljen projekt Doline za digitalne nomade

U Zadru je u petak predstavljen projekt prve Doline za digitalne nomade u Hrvatskoj, osmislili su ga Mario Mrkša

Read More...
kuna

Snažan rast BDP-a u trećem tromjesečju diže prognoze za cijelu 2021.

Rast BDP-a u trećem tromjesečju za snažnih 15,8 posto potaknuo je analitičare RBA da svoju trenutnu prognozu ukupnog rasta

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.