Zagrebačka pivovara investirala 64 milijuna kuna

In Tvrtke i tržišta
Članice Uprave Zagrebačke pivovare Alina Ružić i Slavica Kozina gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Mirosl

Slavljenička 130. godina i uz rekordna ulaganja: Zagrebačka pivovara investirala 64 milijuna kuna u novu, tehnološki naprednu liniju za punjenje i pakiranje limenki.

Zagrebačka pivovara realizirala je investiciju od ukupno 64 milijuna kuna u tehnološki naprednu liniju za punjenje i pakiranje limenki kojom će u zagrebačkom proizvodnom pogonu u potpunosti zadovoljiti stalni rast potražnje tržišta za pivom u limenci, dodatno povećati održivost kompanije, konkurentnost domaće proizvodnje te potrošačima ponuditi nove formate i multipakiranja limenki. Dio je to velikog investicijskog ciklusa Zagrebačke pivovare u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta kojima vodeći hrvatski proizvođač piva obilježava slavljeničku godinu i 130. rođendan kompanije.

„Kao tržišni lider našu slavljeničku godinu uz brojna druženja s vjernim potrošačima obilježavamo i velikim investicijama koje će omogućiti povećanje kapaciteta proizvodnje. Uvođenje najmodernije tehnologije olakšat će nam zaštitu kvalitete gotovog proizvoda, te omogućiti povećanje konkurentnosti Zagrebačke pivovare na tržištu FMCG-a i unutar naše Molson Coors grupacije. Novoinstaliranom linijom za limenke u potpunosti ćemo ispuniti potrebne kapacitete punjenja za zadovoljenje povećanih potreba tržišta. Čestitke timu na realizaciji ovog velikog projekta, ali i na okruglih 130 godina, velikim koracima nastavljamo dalje“, izjavio je Miroslav Holjevac, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare.

Ukupna investicija od 64 milijuna kuna odnosi se na novu opremu za punjenje i pakiranje limenki te građevinske radove koji su bili potrebni da bi se prilagodio proizvodni pogon u zagrebačkoj Ilici 224 za instalaciju nove linije. Naime, zbog ograničenog prostora nova linija za limenke raspoređena je na čak četiri etaže po čemu je postala jedinstvena u ovom proizvodnom pogonu. Uvođenjem najmodernije tehnologije novom linijom za punjenje limenki značajno se smanjuje i potrošnja energenata i ugljični otisak kompanije na okoliš. Upravo je održivi razvoj među prioritetima poslovanja Zagrebačke pivovare.

„Investiciju u novu liniju za punjenje limenki realizirali smo tijekom prošle i u prvoj polovici ove godine, a partnera za projekt pronašli smo u dugogodišnjem i pouzdanom partneru, njemačkoj kompaniji Krones, jednom od najvećih dobavljača opreme za pakiranje u procesnoj industriji. U svega dva mjeseca timovi Zagrebačke pivovare i Kronesa sklopili su liniju do njezinog funkcionalnog stavljanja u upotrebu. Bilo je zahtjevno, ali smo jako ponosni na rezultat“, istaknuo je Dubravko Tome, direktor proizvodnih i logističkih operacija Zagrebačke pivovare.

Na današnjem svečanom obilježavanju 130. rođendana Zagrebačke pivovare i predstavljanju investicije okupili su se brojni ugledni gosti među kojima i gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, veleposlanik Kanade Alan Bowman, veleposlanik Češke Milan Hovorka, šef američke misije u Hrvatskoj Mark Fleming te mnogi drugi.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević čestitao je svim radnicama, radnicima i cijeloj Upravi Zagrebačke pivovare 130. obljetnicu postojanja. Posebno je pohvalio ulaganje u nove investicije u ovim izazovnim vremenima. „Vjerujem da će ova investicija ne samo povećati proizvodnju, nego i osigurati nova radna mjesta, a Grad Zagreb će uvijek biti partner takvih investicija“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

Cijeli investicijski ciklus Zagrebačke pivovare planiran je za naredne dvije godine, pa slijedi i velika investicija u modernizaciju linije za punjenje povratnih staklenih boca koja će omogućiti daljnje povećanje proizvodnosti te diverzifikaciju različitih formata boca.

You may also read!

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

Za bespovratne potpore za digitalizaciju tvrtkama na raspolaganju 206 mln kn

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je u petak poziv za bespovratne potpore za digitalizaciju, namijenjen mikro, malim i

Read More...
moodys

Objava Moody’sa prvi efekt skorog članstva u eurozoni

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je u subotu da najava Moody'sa o podizanju kreditnog rejtinga Hrvatske

Read More...
auti

Dva milijuna vozila više na autocestama nego 2019.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak je izvijestio da je do prošle nedjelje hrvatskim autocestama prošlo

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design