U Zagrebu predstavljena Metaxa 12*

In Promocije / novi proizvodi
Aris Chatziantoniou

Constantinos Raptis, peti Metaxa Master, gostima Laube jučer predstavio sve tajne aromatičnog okusa Metaxe 12*

U zagrebačkom klubu Lauba 20 najboljih barmena iz Hrvatske i više od 100 uzvanika jučer je imalo priliku uživati u prepoznatljivim okusima poznatog grčkog pića Metaxe koje su predstavili Metaxa Master Constantinos Raptis te Metaxa brand ambasador i jedan od najboljih barmena u Grčkoj, Aris Chatziantoniou. Povod je bilo predstavljanje i degustacija ekskluzivnog izdanja Metaxe 12*, luksuznog pića kreiranog u čast 115 godina postojanja Metaxa kompanije. Osim spomenutog, na tržištu već postoje Metaxa 5* i 7*.

Metaxa je godinama prepoznata kao vrhunsko grčko žestoko piće, što najbolje potvrđuje informacija da se svake minute, u više od 60 zemalja, konzumira čak 1000 čašica tog pića. Bilo da se konzumira čista ili kao dodatak koktelima, svojim specifičnim aromama oduševljava i najveće znalce.

Constantinos Raptis metaxa
Razgovor s Constantinosom Raptisom

Constantinos Raptis peti je Metaxa majstor od začetka kompanije i kreator Metaxe 12* i upravo se u njegovoj recepturi kriju sve tajne ovog savršenog i jedinstvenog okusa. U svom prvom posjetu Hrvatskoj Constantinos je gostima predstavio specifičnosti pažljivo biranih sastojaka i njihovu kombinaciju, a svi okupljeni mogli su se i sami uvjeriti zašto je Metaxa prepoznata kao jedan od najboljih alkoholnih brendova na svijetu.

Kako bi dobili prepoznatljiv, aromatičan okus u proizvodnji Metaxe 12* koristimo isključivo sorte muškata uzgojene na otoku Samosu u Egejskom moru kojima se kasnije dodaju vinski destilati i biljni ekstrakti. Metaxa majstor pažljivo bira i dozira sve sastojke, a o kojim je biljkama riječ ostat će tajna. Konačan destilat zatim se ostavlja da stoji u hrastovim bačvama, hladi se i filtrira, a rezultat je pitki, specifičan okus čija svaka kap podsjeća na Mediteran”, istaknuo je Constantinos.

Kako bi se domaći barmeni što bolje upoznali s okusima Metaxe i najnovijim trendovima u pripremi koktela, pobrinuo se Aris Chatziantoniou. Aris je vlasnik prvog kafića u Grčkoj u kojem se primjenjuje koncept molekularne gastronomije, revolucionarnog kulinarskog trenda koji u posljednje vrijeme postaje sredstvo izražavanja sve više majstora spremanja koktela, ali osvaja i ljude koji su spremni da probaju nešto novo i neobično.

Lansiranjem Metaxe 12* Coca-Cola HBC Adria još jednom pokazuje kako zajedno sa svojim kupcima i partnerima odgovara na tržišni trend rasta premium i super premium kategorija jakih alkoholnih pića. Također, cijenimo velik interes najboljih hrvatskih barmena za ovaj event koji svojim kreativnim rješenjima i iznimnim vještinama stvaraju nezaboravne trenutke za naše potrošače. Ponosni smo što našim potrošačima možemo prenijeti 128 godina tradicije brenda Metaxe u svakoj boci ovog ovog iznimno kvalitetnog pića“, istaknula je generalna direktorica Coca-Cole HBC Marie Anargyrou-Nikolić.

You may also read!

merlot Festigia

Merlot Festigia 2016 zlatna na natjecanju Concours Mondial de Bruxelles

Merlot Festigia 2016 Vina Laguna osvojilo je zlatnu medalju na Concours Mondial de Bruxelles i jedino je vino iz

Read More...
potpore

Covid-19 i potpora poslodavcima

Kako malim poduzećima možemo pomoći u očuvanju zdravlja njihova osoblja, posebno u današnjim okolnostima nezapamćene zdravstvene krize koju je

Read More...
Konzum

Maxi Konzum Pitomača kupcima je otvorio svoja vrata

Četvrta Konzumova prodavaonica u Virovitičko-podravskoj županiji na ukupnoj površini od 955m² donosi samoposlužnu pekarnicu, mesnicu, gastro i odjel voća

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.