Zaklada Adris otvara natječaj za dodjelu donacija i stipendija za 2017. godinu

adris

Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe otvara ovogodišnji natječaj. Odlukom Zakladne uprave, natječaj za projekte i stipendiste iz programa Znanje i otkrića, te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota bit će otvoren 27. travnja s mogućnošću prijave do 29. svibnja 2017.

U prigodi raspisivanja novog natječaja, predsjednik Zaklade uprave Zaklade Adris, Korado Korlević, je rekao: „U dosadašnjim natječajnim ciklusima zamijećen je rast broja prijavljenih projekata iz područja Znanje i otkrića, što pokazuje da je znanstvena zajednica stekla povjerenje u djelovanje Zaklade Adris i prepoznala njezin utjecaj na razvoj znanosti, obrazovanja i stvaralaštva u Hrvatskoj. Zaklada Adris stalno unapređuje svoj rad, osluškuje potrebe zajednice u kojoj djeluje i potiče pozitivne trendove u hrvatskoj znanstvenoj zajednici, ali i društvu u cjelini“.

Podsjetimo, Adris grupa za financiranje Zaklade godišnje izdvaja jedan posto dobiti iz poslovanja, a osigurana su i početna sredstva od 10 milijuna kuna. Zaklada Adris je u deset dosadašnjih natječajnih ciklusa dodijelila gotovo 36 milijuna kuna brojnim projektima i pojedincima. Kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris. Popis dosadašnjih primatelja sredstava Zaklade tako uključuje brojne fakultete hrvatskih sveučilišta, zavode i institute, kliničke bolničke centre i direktnu pomoć najpotrebitijima u našem društvu i dr. Posebno valja istaknuti gotovo 300 odobrenih stipendija za izvrsne učenike srednjih škola, studente na preddiplomskom i diplomskom studiju te polaznike poslijediplomskog i doktorskog studija.

Svi projekti i pojedinci koje je Zaklada Adris podržala tijekom proteklih deset godina svoga djelovanja predstavljeni su u monografiji „Zaklada Adris – doprinos hrvatskom društvu od 2007. do 2017.“, koja je objavljena krajem prošle godine u povodu obilježavanja jubileja Zaklade. Monografija, osim pregleda svih doniranih projekata i stipendista od 2007. godine do danas, donosi autorske ilustracije 24 istaknuta projekta koje su, posebno za ovu monografiju, ilustrirali ponajbolji hrvatski ilustratori mlađeg naraštaja. Više na http://www.adris.hr/biti-bolji-biti-drugaciji/monografija-zaklada-adris-doprinos-hrvatskom-drustvu-od-2007-do-2017/

Kako bi se osigurala transparentnost i pravednost raspodjele sredstava Zaklade, i u ovom su natječajnom ciklusu prioriteti, mjerila i načini dodjele sredstava za programe i stipendije detaljno propisani Pravilnikom Zaklade Adris. Pravilnik je, uz obrasce za prijavu, dostupan na www.adris.hr. Na istoj web stranici moguća je i online prijava. Natječaj će biti objavljen i u dnevnom tisku u četvrtak, 27. travnja 2017.

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja