Zalihe industrijskih proizvoda na godišnjoj razini porasle 1,5 posto

In Financije i gospodarstvo
INDUSTRIa

Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su u lipnju 2,3 posto niže u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini porasle za 1,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema glavnim industrijskim grupacijama (GIG), na mjesečnoj razni povećane su zalihe energije, za 38,2 posto, te trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 0,7 posto.

Istodobno su zalihe netrajnih proizvoda za široku potrošnju pale za sedam posto, kapitalnih proizvoda za 5,9 posto i intermedijarnih proizvoda za 2,7 posto.

Na godišnjoj su razini zalihe kapitalnih proizvoda povećane 36 posto, a energije 19,2 posto.

Zalihe intermedijarnih proizvoda su istodobno smanjene 2,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,6 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,5 posto.

Promatrano po područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD), zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju lipnja su u usporedbi s mjesecom ranije u prerađivačkoj industriji smanjene za 2,3 posto, a u rudarstvu i vađenju za 3,2 posto.

Na godišnjoj su razini zalihe gotovih industrijskih proizvoda u prerađivačkoj industriji porasle 1,8 posto, dok su u rudarstvu i vađenju smanjene za 1,8 posto. (H)

You may also read!

Samsung

Samsung Galaxy Note10 i Note10+ predstavljeni u Zagrebu

Nakon službenog predstavljanja u New Yorku, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji predstavljeni su premijerno i u Hrvatskoj.

Read More...
cro

Dubrovnik – tri milijuna noćenja sedam dana ranije nego 2018.

Dubrovnik je ovogodišnje tromilijunto noćenje ostvario 21. kolovoza, što je sedam dana ranije nego 2018. godine, objavila je u

Read More...
london

Velika Britanija i Južna Koreja potpisale trgovinski sporazum

Velika Britanija potpisala je u četvrtak bilateralni trgovinski sporazum s Južnom Korejom, kojim se produljuje dosadašnji režim slobodne trgovine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.