Zalihe industrijskih proizvoda na godišnjoj razini porasle 1,5 posto

In Financije i gospodarstvo
INDUSTRIa

Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su u lipnju 2,3 posto niže u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini porasle za 1,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema glavnim industrijskim grupacijama (GIG), na mjesečnoj razni povećane su zalihe energije, za 38,2 posto, te trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 0,7 posto.

Istodobno su zalihe netrajnih proizvoda za široku potrošnju pale za sedam posto, kapitalnih proizvoda za 5,9 posto i intermedijarnih proizvoda za 2,7 posto.

Na godišnjoj su razini zalihe kapitalnih proizvoda povećane 36 posto, a energije 19,2 posto.

Zalihe intermedijarnih proizvoda su istodobno smanjene 2,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,6 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,5 posto.

Promatrano po područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD), zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju lipnja su u usporedbi s mjesecom ranije u prerađivačkoj industriji smanjene za 2,3 posto, a u rudarstvu i vađenju za 3,2 posto.

Na godišnjoj su razini zalihe gotovih industrijskih proizvoda u prerađivačkoj industriji porasle 1,8 posto, dok su u rudarstvu i vađenju smanjene za 1,8 posto. (H)

You may also read!

hrv

Hrvatska u New Yorku među najtraženijim turističkim destinacijama

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), koja sudjeluje na sajmu turizma New York Times Travel Show u New Yorku od 24.

Read More...
cikloturizam

Eurostat: broj noćenja turista u EU i Hrvatskoj porastao u 2019.

Ukupni broj turističkih noćenja u Europskoj uniji ponovo je porastao u 2019. a Hrvatska je zadržala poziciju među zemljama

Read More...
wall

Svjetske burze pale s rekordnih razina zbog koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna skliznule s rekordnih razina jer se ulagači plaše negativnih posljedica širenja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.